Dindarlık mı cehalet mi?

Dindarlık mı cehalet mi?

Dindarlık mı cehalet mi? Prof. Dr. Coşkun Özdemir Dünya güzeli bir doğa parçasında yaz tatili yaparken zarif ve cumhuriyetçi bir hakim hanımla tanıştık. O’na merakla -“hakim hanım Fetocu meslekdaşlarınız erkek hakimlerle nasıl bir beraberliğiniz...

Prof. Dr. Coşkun Özdemir

 Dünya güzeli bir doğa parçasında yaz tatili yaparken zarif ve cumhuriyetçi bir hakim hanımla tanıştık. O’na merakla -“hakim hanım Fetocu meslekdaşlarınız erkek hakimlerle nasıl bir beraberliğiniz oldu, onları nasıl tanıdınız'' diye sordum. Cevabı şöyle oldu: Hocam onları tanımak hiç zor değil.Onlar kadınlarla konuşurken yüzünüze bakmadan, başlarını öne eğerek konuşular. Nedeni göz zinasından korunmaktır. Sevgili okurlar bu inancı taşıyan binlerce hakimin yıllardır verdikleri yaşamsal kararları düşünür müsünüz? Dehşet verici değil mi? Bir göz zinası, bir de el zinası var. Çok yineledim. Fakültede sınav kazanmış yeni bir asistan kızımız, “hoş geldin'' diye kolumu uzattığımda, elimi sıkmadı. El zinasına meydan vermek istemiyordu. Allah ona 80 yaşını aşmış da olsa bir erkek eli sıkma demişti. Aynı Allah şort giyen kadınlara tekme at , örtünmeyen kadınlar fuhuşu davet eder, müziğin her türlüsü günahtır''diyor (Üniversite ilahiyat profesörleri). Diyanet işleri başkanının (istifa etti) onlara “Allahı yanlış tanıyorsunuz. Allah en büyük en yüce en kusursuz, en mükemmel ilahi bir varlıktır'' diyeceğine “nişanlıların el ele tutuşması caiz değildir, depremi tartışan bilim adamları yalnız fizik konuşuyorlar, bir de metafizik var, Allah kullarının afetlerde nasıl davranacağını sınamak istiyor “diyor. Bir maarif müdürü ''kadınlar yalnız sokağa çıkmamalı.Çıkarlarsa rasladıkları her erkekle zina etmiş sayılır'' buyuruyor. Saray sofrasında oturan bir tarihçi “Yunan kazansaydı saltanat ve hilafet devam ederdi'' “demekte. Peşinde 10 binleri sürükleyen cübbeli hocaya göre Allah erkeklere 70 huri vaad ediyor. Bu kadar huri ile nasıl başa çıkılır diye sorulduğunda “orada sınırsız cinsel güç var'' diyor. Aynı cüppeli yanmaz kefen satıyor, çok sayıda alıcısı var. En büyük bütçeye sahip diyanetin yeni başkanı sekülarizmi, dünyevileşme ve hiç hiçbir değer tanımama olarak tarif ediyor.

Din, islam, inançlar, tarikat ve cemaatler konularında en doğru en gerçekçi yazıları yazan Tayfun ATAY, Diyaneti, 100 bin çalışanı olan laiklik düşmanı devasa kurum olarak tarif ediyor. Şimdiki diyanet laik cumhuriyeti tasfiye yolundadır'' diye ekliyor. Son günlerde Emre Kongar, Şerif Mardin’i ve onun tezlerinin analizini yaptı, yanlışlarını anlattı. Çok öğretici bir seri yazı idi. Orhan Bursalı tarikat ve cemaatlerde hüküm süren cehaleti ortaya koydu. Ama bu ülkede okuyan, merak eden soru soran düşünerek öğrenerek yaşayanlar çok ama çok azınlıkta. Emperyalist Amerika’nın desteği ile, ılımlı islamla, laik eğitimin önünü keserek bu milleti birey olmaktan, özgürce düşünen bilinçli yurttaş olmaktan alakoydular. Bu milletin çoğunluğu kendi çıkarı ile birlikte yurdunu nasıl seveceğini, nasıl savunacağını öğrenemedi. Aydınlanma üzerine bir çok yazı yazdım. Bir ülke aydınlanmaya kavuşamamış, laikliği benimseyememişse orada insan hakları, hümanizm, adalet ve demokrasi olamaz. Eğitimdeki kargaşayı kaygı ile iziliyoruz. Bu ülkeyi bu halkı seven yöneticiler, politikacılar bir araya gelip neden bu kadar sapkınlık, bu derece cehalet üretiyoruz, ne dinimizi, ne dilimizi, ne tarihimizi biliyoruz. Hangi zemin hangi toprak ancak bunları üretebiliyor? diye sormalı. Bu soruları masa üzerine yatırmalı. TV’lerde Ahmet Hakan, Şirin Payzın,Deniz Bayramoğlu, Haber Türk’ten Didem ve Ece hanımlar, Uğur Dündar, öncelikle bunları tartışmalı. Doğan Kuban, Bozkurt Güvenç, Hıfzı Topuz, Emre Kongar, Erdal Atabek, Özcan Köknel ve benzeri bilge kişiler yurtsever yöneticilere, politikacılara danışmanlık yapmalı. Çok kaygı verici bir doğrultuda ilerliyoruz. Benim gibi benim kuşağım gibi cumhuriyetin altın dönemini yaşamış dinozorların kaygılarını paylaşıp sözcüklerle, atlet, heykel tartışmaları ile zaman kaybetmeden çare arayınız lütfen.   

f1-033.jpg

"Dindarlık mı cehalet mi?" haberi, 04 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Dindarlık mı cehalet mi? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dindarlık mı cehalet mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
ABC Kritik Haberleri