Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı

Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı

Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı Erzincan'da 6 yıl önce irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla Orgeneral Saldıray Berk dışında Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.'nin de aralarında...

Erzincan'da 6 yıl önce irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla Orgeneral Saldıray Berk dışında Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı.

Ergenekon davasına bakan Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi 13 Kasım 2015'te, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığı suçsuz bularak beraat etmelerine karar verdi.

Yargıtay'da görülen Erzincan Ergenekon davasının beraat ile sonuçlanması üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, gizli tanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılırken, bunun üzerine İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt ile gizli tanık 'Munzur' olarak tanınan Z.K. gözaltına alındı.

Davayla ilgili verdiği ifadede 'Irticayla Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulandığını, askeri darbe yapmaya yeltendiklerini iddia eden Bozkurt, dün Ankara'da yakalandı. Soruşturma kapsamında dün gece Ankara'da gözaltına alınan Bozkurt, tarifeli uçakla bugün saat 13.40'da Erzincan'a getirildi. TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından havalimanından alınan Bozkurt, Erzincan Adalet Sarayı'na götürüldü. Aynı soruşturma kapsamında 'Munzur' kod adlı Z.K.'nın da 25 gün önce tutuklandığı belirtildi.

"ARABAMA KENE KONULDU"

Görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak iddiaları nedeniyle Erzincan Ağır Ceza Mahkemesince 2010'da hakkında dava açılan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, o dönem verdiği ifadede Ergenekon örgütüne karşı mücadele ve eylemlerini deşifre ettiği için hedef seçildiğini ileri sürmüştü. Bozkurt, "Sürekli takip edilmekteyim. Arabama iki defa kene konuldu. Beni takip eden bir araç daha arabamın fren sistemini arkadan bilgisayarla bozmaya çalıştı, el freni ve sigortalar attı" diye ifade vermişti.

Ergenekon Davası'da "Gizli Tanık Efe olarak ifade veren Bayram Bozkurt'un bir süre sonra görevinden ayrıldığı ve gizli tanık koruma kanunu çerçevesinde kimliği değiştirilerek savcı olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı. Bozkurt, daha sonra meslekten ihraç edilmişti.

İliç Eski Savcısı Bayram Bozkurt Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Erzincan'a getirildi ve Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Başsavcısı'na yaklaşık 5.5 saat ifade verdi. Bozkurt, daha sonra Başsavcılık tarafından 'yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit' suçlarından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren mahkemenin ardından Bayram Bozkurt, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

"Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı" haberi, 29 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ergenekon gizli tanığı savcıya gözaltı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri