Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor

Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor

Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığı da içeren düzenlemelerin Ocak ayında Meclis'e geleceğini söyledi.BloombergHT yayınında gündemi değerlendiren Canikli kış şartlarının geçmesinin referandum için daha uygun...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığı da içeren düzenlemelerin Ocak ayında Meclis'e geleceğini söyledi.

BloombergHT yayınında gündemi değerlendiren Canikli kış şartlarının geçmesinin referandum için daha uygun olacağını, Nisan ve Mayıs aylarının bu bakımdan uygun olduğunu belirtti.

Anayasaya aykırı şekilde başkanlık sistemi uygulamasının söz konusu olmadığını söyleyen Canikli, metnin en azından MHP'nin gözetiminden geçeceğini söyledi.

Canikli gündemlerinde erken seçim olmadığını da ekledi.

MHP İLE GÖRÜŞME GÜNDEMDE

Meclis'teki görüşmeleri daha hızlı değişikliği yapabilmek için yarı başkanlık veya başkanlık sistemi için 15-20 maddede değişiklik yapılması gerekiyor. Partili cumhurbaşkanı için 3-4 maddelik tadilat yeterliydi. MHP'den destek olabilecek sinyaller gelmişti. Tıkanma potansiyeli taşıyan bu modelden, riskleri kaldırabilmek için bazı düzenlemeler yapmıştır. Bu metin MHP ile birlikte, MHP'nin gözetiminden geçecek. MHP Meclis'e gelmeden o metni görecek ve 'Tamam referandum için destek vereceğim' diyecek. Bunun içinde bir görüşme olacak. Bu görüşmelerden sonra metin, içerik ortaya çıkar ve uzlaşılan metni Meclis'e getirebiliriz.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim gündemimizde yok. Eğer bu sistem değişikliği millet tarafından onaylanırsa ne zaman geçileceği de belirlenmesi gerekiyor. İki yöntem olabilir. Geçişin intibakı da nasıl yapılacağı kararlaştırılacak. Referandumdan sonra yeni sistemi uygulamak için seçimlerin yapılması mümkün, ya da cumhurbaşkanımızın seçim süresine kadar geçici maddelerle görevine devam edebilir.

YENİ KHK NE ZAMAN GELECEK?

Yeni KHK'lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK'ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak.

Bir mağduriyet yok. Açığa alınanların, personelin ve kamu görevinin ve kapatılan kurumların çok büyük bölümünün FETÖ mensubiyeti kesin, tartışmasız. Şimdi ciddi sayıda itiraz var, hepsini tek tek inceliyoruz. Bu incelemelerde bir kez daha gördük ki yaptığımız çalışma çok isabetli bir çalışma olmuş.  Çünkü sonuç itibariyle FETÖ mensubu olmadığı tespit edilenlerin, değerlendirme neticesinde sayısı ve oranı çok çok düşük. Bu şu anlama gelmesin, çok hassasiyetle hareket ediyoruz. 

Mesela ihraç kararını, o kararı veren komisyonları, onları itirazlarda aynı komisyonları görevlendirmedik. Yeni bir göz baksın, değerlendirsin diye. Sonuçta Bakan yardımcısı ve bakanı komisyonun başına getirdik. Onun dışında başbakanlık bünyesinde bir yapı oluşturduk tekrar. 

İllerin bu noktada değerlendirme yetkileri yok. İller Ankara'ya intikal ettirecekler. Çünkü her ile dağıttığınız zaman, matematiksel şekilde kriterler belirlenmiş durumda. KHK'nın verdiği yetki çerçevesinde, nasıl uygulanacağı duyurulmuştur. Ama bu kurulların sayısını artırdığınız zaman, farklı uygulamalar gündeme gelebilir, sıkıntı olabilir. O yüzden çok hassas davranıyoruz.

"Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor" haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Görevden alınanlar için yeni KHK geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri