'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin aracı kurşunlandı

'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin aracı kurşunlandı

'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin ... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "HAYIR paneli için afiş asan arkadaşımızın aracı kurşunlandı. Bu provokatif saldırıya karşı hükümeti göreve çağırıyoruz" dedi. CHP'li Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "HAYIR paneli için afiş asan arkadaşımızın aracı kurşunlandı. Bu provokatif saldırıya karşı hükümeti göreve çağırıyoruz" dedi. 

CHP'li Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hem olayı anlattı; hem de sağduyu çağrısı yaptı.
Yarkadaş'ın mesajı şöyle:
"Dün gece saat 23.30 sıralarında HAYIR kampanyası için afiş asan CHP Maltepe Gençlik Kolları Üyesi M.D adlı arkadaşımız silahlı saldırıya uğradı. Ailesi, M.D'nin hedef haline gelmemesi için isminin sadece başharflerini yazdığımız arkadaşımız şu an hastanede tedavi görüyor.
 
İstanbul Maltepe'de gerçekleşen bu alçak saldırı, dikta rejimine karşı çıkanlara açık bir gözdağı mesajıdır. Saldırı, geniş kitleleri yıldırmayı, korkutmayı ve hareketsiz bırakmayı hedeflemektedir. Bu Saldırıyı düzenleyenler ve arkasındaki güçler şunu bilsinler; mesajınızı aldık! Mesajınızın karşılığını ise alanlarda, sokaklarda, meydanlarda, fabrikalarda daha çok HAYIR diyerek vereceğiz.

Provokatif saldırıyı sağduyumuz barışçıl yöntemlerimiz ve ne yapılmak istendiğinin farkında olarak boşa çıkaracağız. Referandumu terörize ederek kamplaşma yaratmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin planlarını boşa çıkaracağız. 

Bu bağlamda iktidara da çağrımız var: Sayın Numan Kurtulmuş; çok değil daha dün "Herkesin istediği kampanyayı düzenleyebilmesinin güvencesi biziz" dediniz. Aynı gün, İstanbul'da HAYIR paneli için afiş asan bir gencimiz, evine kadar takip edildi ve bindiği araca ateş edildi. Üstelik saldırganlar bununla yetinmedi. Sokakta kimlik kontrolü yaparak adeta terör estirdi. 

Gençlerimize üzerlerinde taşıdığı "POLİS GAZETESİ" tanıtım kartını gösteren kişiler, MD adlı arkadaşımızın oturduğu sitenin kapısına kadar dayandı. Sayın Kurtulmuş; bu kişiler kimdir? Bu cesareti kimden almaktadırlar? Maltepe'de adeta Sürek avına çıkan bu kişiler; kim ve ne adına görev yapıyor? Dünkü sözlerinizin hemen ardından gerçekleşen bu saldırıya karşı hükümet olarak harekete geçecek misiniz? Yoksa; HAYIR'cılara yönelik bu sindirme operasyonuna sessiz mi kalacaksınız? Ya siz Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu? İstanbul'daki bu alçak saldırı karşısında ne yapacaksınız? Ne yapacağınızı duymak; ne yaptığınızı görmek istiyoruz. Bu saldırının faillerini yakalamak ve bu tür saldırıların önünü kesmek siyasi namus meselesidir. 

Referandum sürecini terörize etmek ve HAYIR diyenleri sindirmek için düzenlenen saldırının faillerini yakalamamanın anlamı çok açıktır. Sayın Soylu ve Sayın Kurtulmuş'un İstanbul'daki bu eşkıyalığa karşı ne yapacağının takipçisi olacağız. Halkımızı da bu bağlamda bir kez daha sağduyuya davet ediyor ve provokasyonları boşa çıkarmaya davet ediyoruz. Ve diyoruz ki; ne yaparlarsa yapsınlar: Biz kazanacağız!"

"REFERANDUMU TERÖRİZE ETMEK İSTİYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Başkanlık sistemini getiren anayasa değişikliğinin referanduma götürülme kararının ardından “Hayır'' kampanyası yürüten CHP’li gençlere Maltepe Zümrütevler’de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Muharrem D. isimli bir genç vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı. 

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edilen Muharrem D.’nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıya tepki gösteren CHP’li vekiller,“ Bu saldırıyı gerçekleştirenleri bulmak iktidarın namus borcudur. Dün beyaz toroslar kullananlar bugün ranger marka araçlarla geliyor'' dedi. 

Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde önceki gün akşam CHP’li gençlerinde aralarında bulunduğu bir grup, “Hayır diyenler Zümrütevlerde buluşuyor'' isimli afiş astığı sırada bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Asılan afişleri yırtan kimliği belirsiz kişiler, gençlere  afiş çalışması yapanlara kimlik kontrolü yapmak istedi. “Polis gazetesi'' yazılı kimlik kartı taşıyan kişiler, gençlere kimlik kontrolü yapmak istedi. Gençlerin tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaşan gruptan bazı kişiler, CHP’li gençleri evine kadar takip ederek site güvenlik görevlilerine burada oturup oturmadıklarını sordu.

Site güvenlik görevlisinin yanıt vermemesi üzerine şüpheliler ayrıldı. Daha sonra bir arkadaşını evine bırakan ve kendi evine dönmek üzere olan Muharrem D.’nin aracına ateş açıldı. Saldırıda Muharrem D., vücuduna isabet eden iki kurşunla yaralandı. Muharrem D., Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılara ameliyata alındı. Muharrem D.’nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırının ardından CHP’liler hastaneye akın ederek saldırıya tepki gösterdi.

SOKAKLARDA SÜREK AVI

Muharrem D.’yi hastanede ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “ Maltepe Zümrütevler’de afiş çalışması yapan arkadaşlarımızın eşgalini tarif ederek adeta sürek avı başlatıldı. Numan Kurtulmuş’un ''İsteyen istediği kampanyayı yapacak’ sözlerinin ardından 24 saat geçmeden bir arkadaşımız aracında silahlı saydırıya uğradı. Bu şahıslar İstanbul’un göbeğinde CHP’li gençleri çeviriyor ve kimlik soruyor. Biz bu saldırıyı yapanların ortaya çıkarılmasını ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bunları bulmak ve tetiği çektirenlerin hesap vermesi iktidarın siyasi namusudur'' dedi.

Yarkadaş, hayır oylarının arttığının ortaya çıkması ile bu tür provakasyon olaylarının artabileceği uyarısını yaparak,“ Bu saldırı toplumu kamplaştırmaya ve ötekileştirmeye hizmet etmekte. Hiç kimse Türkiye’yi kaosa sürekleyecek girişimlere izin vermemelidir. Referandumu terörize ederek kamplaşma yaratmak ve ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin planlarını boşa çıkaracağız''diye konuştu.  
 

CHP'Lİ SARIBAL'DAN DA KURTULMUŞ'A ÇAĞRI GELDİ

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuya ilişkin Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulundu. “Korkmuyoruz'' diyen CHP’li Sarıbal, “Hayır’ı örgütlemeye devam edeceğiz'' dedi.

"'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin aracı kurşunlandı" haberi, 27 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin aracı kurşunlandı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hayır' paneli için afiş asan CHP'li gencin aracı kurşunlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri