İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor

İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor

İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz ... Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Musul'u IŞİD'in elinden almaya yönelik operasyonun başladığını açıkladı. İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Musul'u IŞİD'dan kurtarma operasyonunun başladığını belirterek,...

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Musul'u IŞİD'in elinden almaya yönelik operasyonun başladığını açıkladı. İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Musul'u IŞİD'dan kurtarma operasyonunun başladığını belirterek, kent merkezine sadece ordu ve polis güçlerinin gireceğini söyledi. Saat 5.30'da Vertik Dağı'nın eteklerinde IŞİD kontrolündeki bir köy, koalisyon uçakları tarafından bombalanıyor. Musul yakınlarındaki köylerden, IŞİD militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.

Operasyon öncesi Akar ve Dunford görüştü

Musul Operasyonun başlamasından çok kısa bir süre önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD’nin başkenti Washington’da ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüştü.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansında Orgeneral Akar’ı ziyaret eden Dunford ile Akar arasındaki görüşme iki saate yakın sürdü.

Genelkurmay Başkanlığından, iki ülke genelkurmay başkanlarının görüşmesinde Suriye ve Irak’ta devam eden harekatlar konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunduğu açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Irak’ta kısa süre içinde başlaması beklenen Musul operasyonun da ele aldığı belirtilerek, “Görüşmede Musul Harekatı da gündeme gelmiş ve Musul Harekatı'nda sivillerin zarar görmemesi konusu özellikle vurgulanmıştır'' ifadesi kullanıldı.

zzz.jpg

ABD'den Musul Operasyonu ve Dabık açıklaması 

ABD'nin IŞİD'e karşı koalisyondaki temsilcisi McGurk, Musul operasyonuna katılan Irak güvenlik güçleri ve peşmergeye desteğini bildirirken, Dabık'ı IŞİD'den kurtaran ÖSO ve Türkiye'ye de teşekkür etti. 

ABD'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gece Başbakan İbadi, IŞİD teröristlerinin elinde geçen iki karanlık yılın ardından Musul'un kurtarılması için büyük operasyonu başlatma emri verdi" diyerek, Musul Harekatı'na olan desteğini bildirdi. McGurk ayrıca, "Kahraman Iraklı güçlerin, Kürt peşmergelerin ve Ninova gönüllülerinin yolunu Tanrı açık etsin. Bu tarihi operasyonda sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz" ifadesinde bulundu. 

ABD ordusuna ait Apache helikopterinin Musul’un kuzeydoğusundaki dış mahallerinde gerçekleşen taaruzuna ait görüntüler:



McGurk, Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle İŞİD'e karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Dabık'ı ele geçirmesinden de bahsetti. "Birden fazla cephede IŞİD'e karşı baskıyı artırıyoruz" yorumunu yapan McGurk, ABD Savunma Bakanlığı'nın bugün Dabık'la ilgili yayınladığı duyuruyu paylaştı.


 
"MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ DESTEĞİYLE…" 
ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise, Suriyeli muhalif güçlerin Suriye'nin Dabık köyünü IŞİD kontrolünden kurtarmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, harekata 'müttefikimiz Türkiye'nin güçlü desteğinin sağladığı katkıya' değinildi. "Bu olay, o barbar topluluğa (IŞİD'e) karşı elde edilen en son askeri netice olmanın ötesinde, Dabık ayrıca IŞİD için simgesel bir öneme sahipti. O topluluk, Dabık'ta korkunç felaketlere neden olmuş, İngilizce yayınladıkları dergiye bu köyün adını vererek, sözde halifeliklerinin nihai zaferinin yerinin burası olacağını iddia etmişlerdi. Buranın kurtarılması için savaşan Suriyelilere ve operasyonu yakından koordine eden müttefikimiz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" denildi. 

Irak Başbakanı İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor 
Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Bağdat'ta bir grup siyasetçi ve gazeteciyle bir araya geldi. İbadi beklenen Musul operasyonuyla ilgili, "Musul'u kurtarmaya yakınız ve düşmanı (IŞİD) sürpriz bekliyor. Musul vatan kucağına geri dönecek" dedi.

İbadi, Kerkük, Ramadi ve Musul'da aynı anda çeşitli cephelerde savaş yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti: "İki yıl önce IŞİD ile Bağdat çevresinde savaşırken bugün kurtarmak için Musul'un çevresindeyiz. IŞİD'i püskürttük, iradesi ve propagandasını da arazideki gerçek zaferlerle kırdık. '2016 yılının kurtuluş yılı olacağı' sloganını taşıdık, 'IŞİD'e Irak'ta yer yok' dedik ve bu da gerçekleşiyor. Vatandaşların ordu güçleriyle dayanışması sonucu IŞİD'i Irak'ta bitirmeyi başardık. Bu hükümetin en önemli başarısı, toprak ve şehirleri kurtarmak oldu. Sivillerin korunması için daha fazla dikkatli olmaları için güvenlik güçlerine de talimat verdik. Operasyona ordu, polis ve Haşdi Şabi'nin katılmasını, savaşın gereksinimleri ve silahlı kuvvetler komutanı (İbadi) belirleyecek."

IBADİ, HALKTAN DESTEK İSTEDİ

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonuyla ilgili, Musul halkının güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmalarını istedi.

İbadi açıklamasında, operasyona katılacağı belirtilen ve tüm hazırlıklarıyla cephelere konuşlandırılan Peşmerge güçlerinden, Türkiye'nin eğittiği Musullu yerel güçlerden oluşan Ninova Muhafızları'ndan ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'den söz etmedi.

"İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor" haberi, 17 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbadi'den Musul açıklaması: Düşmanı sürpriz bekliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri