Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden alınıyor

Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden alınıyor

Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden al... Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim alanında yaklaşık 70 bin kişinin açığa alındığını ve sayının gün geçtikçe arttığını belirterek "Bank Asya'dan kredi çeken öğretmenlerin dahi görevden alındığını,...

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, eğitim alanında yaklaşık 70 bin kişinin açığa alındığını ve sayının gün geçtikçe arttığını belirterek "Bank Asya'dan kredi çeken öğretmenlerin dahi görevden alındığını, bunun kabul edilemez olduğunu" söyledi.

RS FM'de yayımlanan Burası Türkiye programına katılan Karaca, ortaya çıkan durumun karmaşaya dönüştüğünü savundu.

''BİZİM 144 ÜYEMİZ AÇIĞA ALINMIŞ DURUMDA'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlayan açığa alınma dalgası FETÖ kapsamı dışında olan binlerce insanın da açığa alınma karmaşasına dönüştü. Bizim bu kapsamda 144 üyemiz açığa alınmış durumda. Milli Eğitim bakanlığı ile görüşme yaptık. Açığa alınan 144 üyemiz laik, çağdaş, bilimsel eğitim ve sosyal devleti savunan üyelerdir. Bunların çok büyük bir kısmının kısa sürede geri döneceğini düşünüyoruz. Açığa alınan üyelerimiz arasında Bank Asya'dan kredi çekmiş öğretmenler de var. Bu durum kabul edilemez."

Karaca şöyle devam etti: "Açığa alınan 70 bin rakamının özel okullardan açığa alınan sözleşmesi fes edilenleri dışarıda tutarsak çok büyük bir kısmının Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ya da Memur Sen sendikasına bağlı ki bu saydığım diğer sendikalarda açığa alınan kişi sayısı binleri buluyor. Bizim açığa alınan 144 üyemizi de üzen konu darbecilerle aynı kategoriye konulup ticari faaliyetten ya da eğitim faaliyetinden kaynaklı ki bunlar devlet güvencesiyle açılmış kurumlardır vatandaş bilmez. Soruşturmaların hızla tamamlanıp görevlerine iade edilmesini bekliyoruz''

Hükümetin darbe girişimi sonrasında öğretmenleri sözleşmeli çalıştırmayı planladığına dair haberler alındığının hatırlatılması üzerine Karaca şunları söyledi:

'''Sözleşmeli öğretmenin bir kere kendisi güvencesizken yeni uygulamalar, yeni görevler verilerek atanacak arkadaşlarımıza gerçekten insan onurunu incitecek bu tür yaklaşımlarla atanacak öğretmenden verim beklemek, ortaya çıkacak eğitim niteliği beklemek söz konusu olamaz. Öğretmenler atanırken zaten yazılı bir sınava tabi tutuluyorlar. KPSS denilen bir sınav var ki buna yıllarca hazırlananlar var. Fakülteyi bitirdikten sonra gençlerin onurunu da inciten bu yaklaşımlar hoş bir yaklaşım değil. Biz Eğitim-Sen olarak öğretmen atamalarının sözleşmeli değil kadrolu olmasını istiyoruz. Eğer istenilen yerlerde kalmıyorlarsa özellikle Doğu, Güneydoğu ya da İç Anadolu bölgelerinde kalmıyorlarsa, sözleşmeli öğretmeni bu nedenle atamak da yeterli bir yaklaşım değil. Çünkü okulların fırsat eşitliğini, donanım eşitliğini ve malzeme eşitliğini sağlayamazsanız yetersiz donanımlı okullarda zaten öğretmeni tutamazsınız. O nedenle önce şartları düzeltmek gerekiyor."

"Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden alınıyor" haberi, 04 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden alınıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kamuran Karaca: Laik öğretmenler görevden alınıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Eğitim Haberleri