Noel Baba'nın başına silah dayadılar!

Noel Baba'nın başına silah dayadılar!

Noel Baba'nın başına silah dayadılar! Nazilli'de Alperen Ocakları üyesi bir grup genç, Belediye Meydanı'nda ilginç bir eyleme imza attı. Hristiyan alemi için önemli sayılan Noel'in Türkiye'de de kutlanmasına tepki gösteren efeler, meydana getirdikleri Noel Baba'yı...

Nazilli'de Alperen Ocakları üyesi bir grup genç, Belediye Meydanı'nda ilginç bir eyleme imza attı. Hristiyan alemi için önemli sayılan Noel'in Türkiye'de de kutlanmasına tepki gösteren efeler, meydana getirdikleri Noel Baba'yı darp etti. Vatandaşların şaşkın bakışları altında gerçekleşen eylem, efelerin zeybek oynamasıyla sona erdi.

Noel kutlamalarına tepki göstermek amacıyla bu tür bir eylem düzenlediklerini ifade eden Alperen Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Yaşar, "Amacımız insanların biraz daha özüne dönmesi. Bizler bin yıldır İslam'ın sancaktarlığını yapmakta olan müslüman Türk milletiyiz. Hristiyanların adetlerine gösterilen hassasiyeti, mesela esnaflarımız Noel günlerinde dükkanlarını süslerken gerek Hıdırellez olsun, gerek Nevruz kutlamaları olsun, gerekse de bizim dini, milli bayramlarımız da göremiyoruz. Tamamen Hristiyan adetlerince Noel kutlanmasının karşısında olduğumuzu, bizim kendi manevi olarak, milli olarak bayramlarımızın nasıl kutlanması gerektiğini hatırlatmak amaçlı böyle bir organizasyon düzenledik."dedi.



'CAHİLLİĞE SON VERİN'

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde Noel Baba’nın başına silah dayayıp, darp ederek yılbaşı kutlamalarını protesto eden gruba sert tepki gösterdi. Karabulut, “Türkiye’de Noel Baba adına yapılan çirkin saldırı ve söylemleri anlamakta güçlük çekiyoruz'' dedi.

TEPKİNİN MANTIĞI YOK

Noel Baba’nın İslam dini açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Karabulut, “Aziz Nikolas (Noel Baba) Hz. İbrahim’den Hz. Muhammed'e kadar geçen zaman aralığında yaşamıştır. Nasıl ki İslamiyet’ten önce yaşayan tüm peygamberler tanınıyorsa, İslam dini açısından da Aziz Nikolas bir nebi-haberci olarak bilinmekte ve kabul görmektedir. İslam dinin 7. yüzyılda ortaya çıkışından 400 yıl önce yaşamış Noel Baba için, ''Müslüman değil’ diyerek tepki göstermenin ise mantığı yoktur'' diye konuştu. 

''İNANCA IŞIK TUTTU’

Aziz Nikolaus vatandaşımız ve Antalya’da yaşayanların da hemşerisidir'' diyen Karabulut, açıklamasına şöyle devam etti: “Aziz Nikolas (Noel Baba) İslam inancına ışık tutmuş Hoca Ahmed Yesevi, Anadolu’da yaşamış Yunus Emre gibi daha nicelerinde hiçbir farkı yoktur. Noel Baba yaşadığı dönemlerde çocukların koruyucu aziz olarak kabul gördüğü için, dünyada yeni yılın müjdecisi ve çocuklara hediye getiren bir kişiliğe dönüşmüştür. Hepsi budur. Onun için yeni yıl girerken Türkiye’de İslamiyet’i korumak  adına, dünyada özellikle Aralık ayı ile özdeşleştirilen Noel Baba ile ilgili eylemler yapmak, eylem yapanları yüceltmediği gibi, İslam dinine de zarar vermektedir. Aslında Diyanet İşleri Başkanlığı da, Türkiye ile özdeşleşen ve  yaşam bulan Noel Baba ile ilgili cahilliğe son vermek için açıklama yapmak zorundadır.''

">

"Noel Baba'nın başına silah dayadılar!" haberi, 29 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Noel Baba'nın başına silah dayadılar! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Noel Baba'nın başına silah dayadılar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  2. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  3. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  4. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  5. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  6. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  7. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  8. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  9. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  10. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  11. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  12. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  13. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  14. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  15. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  16. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  17. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  18. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  19. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  20. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
Yaşam Haberleri