Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dışı bırakmış'

Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dışı bırakmış'

Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dış... Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, ÖSYM'nin ÖSYS'de ''hesap hatası' yaptığı ve daha önce kazandığı açıklanan 1499 adayın herhangi bir programa yerleştirilmediğini duyuran açıklamasını değerlendirdi. Duvar'ın haberine göre,...

Eğitim uzmanı Sadık Gültekin, ÖSYM'nin ÖSYS'de ''hesap hatası' yaptığı ve daha önce kazandığı açıklanan 1499 adayın herhangi bir programa yerleştirilmediğini duyuran açıklamasını değerlendirdi. Duvar'ın haberine göre, hatanın kabul edilebilir olmadığını ve bilerek yapıldığını düşündüğünü söyleyen Gültekin şunları söyledi:

'İLK DEFA BÖYLE BİR HATA İLE KARŞILAŞTIK'

"Her şeyden önce bu kabul edilebilir bir hata değil. Daha önce de 7 bin kişinin orta öğretim başarı puanı yanlış hesaplandı. En azından burada sıralamayı olumlu yönde yukarıya çıkarttılar. Hadi bunu sineye çektik. Şimdiki hatada ise her şey belirlendikten sonra çocuklara yeniden ''kazandın', ''kazanamadın' deniliyor. Kazanamayanlar tabii ki her şeyden önce mutsuz oldular. Belki aileleri tarafından eleştirildiler. Kazananlar çok sevindiler. Şimdi de kazananlara deniliyor ki, ''Pardon yanlışlık yaptım. Sen kaybettin!' Peki bu yıkımı nasıl telafi edecekler? İlk başta ''kazanamadım' psikolojisine girene şimdi de diyor ki, ''Öyle demiştim ama sen şimdi kazanmışsın kayıt yaptırabilirsin.' Yani baştaki hata, sonraki açıklamalar hata… Şimdi ÖSYM tarihinde bu tabloyla ilk defa karşılaştık. Kontenjan boşluklarıyla ilk defa karşılaştık. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştık.

'ÖYLE SIKINTILI DÖNEMDEN GEÇİYORUZ Kİ, GÜVENEMİYORUZ'

"Peki bu niye böyle oldu? İş bilmezlik dersek kabul edilemez. ''Ha burada işi bilmeyenler varmış, hata yapmışlar. Eee ne yapalım şimdi düzeltildi' denemez. Koskoca bir kurumdan bahsediyoruz ve bu kurum sadece bu sınavı yapmıyor ki. Bu kurumun yaptığı 45 dolayında sınav var. Peki onlardaki durum nedir? O sınavların da araştırılması lazım. İkincisi söz konusu kişi ya da kişiler bilerek mi hata yaptı? Olabilir. Şu an öyle sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz ki güvenemiyoruz… Daha ilginç olanı söylersek: Oraya iş bilmeyeni dahi koysak geri kalan her şey düzenlenmiş. İşleyen bir yazılım var. Senin bir şeye müdahale etmene gerek yok. Zaten her şeyin sisteme yüklenmiş. Örneğin Tablo 6-C'nin nasıl değerlendirileceği, Tablo 4'teki programların nasıl hesaplanacağı, kat sayıların nasıl yapılacağı… Her şey zaten hazırlanmış. Senin yapacağın tek bir şey var: Yanıt kağıtlarını değerlendirilmek, sisteme girmek. Zaten bundan sonrasını sistemin kendisi hesaplıyor. Şimdi demek ki birileri bilerek bir şeyi devreden çıkartmış. Hani büyük bir kesimi etkileyecek bir şeyi göze alamamış çünkü çok büyük bir yankı olurdu. Ufak ama yine de etkili olacak bir şey yapılmış."

'BİLMEYEREK YAPILMAZ'

"Benim şahsi fikrim içeriden bilerek bu yanlış yapılmış. Bilmeyerek olmaz bu. ÖSYM bizim yıllardır en güvendiğimiz kurumların başında geliyor. Ama ne yazık ki güvenimiz sarsıldı. Şimdi ÖSYM attığı her adımda sorgulayacağımız bir kurum haline büründü. Yazık oldu! Bu çocuklara, emeklere yazık oldu. ÖSYM'nin bir sözü vardır: Emanetimiz emanetimizdir… Yani emanetimiz bizim için ''kutsaldır' diyor. Şu anki durum emanete hıyanet oldu"

"Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dışı bırakmış'" haberi, 12 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dışı bırakmış' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şok iddia: 'Biri ÖSYM'deki sistemi devre dışı bırakmış' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Gündem Haberleri