Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler Camisi olmadı

Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler Camisi olmadı

Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler C... ''Kürtler Camii’ olarak bilinen caminin adının, ''Türkler Camii’ olarak değiştirildiği iddiaları, Teyit.org tarafından yalanlandı. Basına yansıyan haberlerde Kürtler Camii tabelasının üstüne ''Türkler Camii’ tabelasının...

''Kürtler Camii’ olarak bilinen caminin adının, ''Türkler Camii’ olarak değiştirildiği iddiaları, Teyit.org tarafından yalanlandı. Basına yansıyan haberlerde Kürtler Camii tabelasının üstüne ''Türkler Camii’ tabelasının asıldığı ve bir süre sonra da ''Kürtler Camii’ tabelasının tamamen kaldırıldığı ifade edilmişti.

Teyit.org’tan Ali Osman Arabacı’nın haberine göre, Doğan Haber Ajansı ise bir mahalle sakininin ifadesine dayandırarak, tabelanın 2016 yılında bir ara asıldığını ancak gelen tepkiler üzerine kaldırıldığını belirtiyor. Camiinin girişindeki “Türkler Camii'' yazan tabelanın 2015 yılından önce var olduğunu söylemek mümkün. Google Haritalar yardımıyla camiiye bakıldığında girişteki Türkler Camii Tabelası’nın 2015 yılında asılı olduğu fark edilebiliyor.

Camiinin girişindeki Türkler Camii yazan tabelanın, Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan 14 Kasım 2015 tarihli bir haberde de yer aldığı görülebiliyor. Haberde restorasyon çalışmalarının 11 Temmuz 2016 tarihinde sona ereceği ifade ediliyor.

Restorasyon çalışmalarının bitmesinin arından, Kürtler Camii’nin girişindeki Türkler Camii yazan tabelanın kaldırıldığını söylemek mümkün. Milliyet Gazetesi’nin 30 Aralık 2016’da yaptığı bir haberde camiinin restorasyondan sonraki durumu incelenebiliyor. Fotoğraflar incelendiğinde Kürtler Camii’nin girişindeki Türkler Camii tabelasının olmadığı fark edilebiliyor. Karar Gazetesi’ninaynı tarihli bir haberinde de fotoğrafların kullanıldığını görmek mümkün.

Kilis Valiliği’nin resmi internet sitesindeki fotoğraflarda da Kürtler Camii’nin restorasyondan sonraki durumu hakkında bilgi edinilebiliyor. Valiliğin sitesinde yer alan fotoğraflarda camiinin girişinde herhangi bir şekilde Türkler Camii tabelasıyla karşılaşılmıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt da Twitter’dan camiinin fotoğraflarını paylaşarak böyle bir tabela olmadığını ifade etti.

Camiinin gündem olmasından sonra Kürtler Camii’ne giden TRT Kürdi’nin 30 Mart 2018 tarihinde çektiği görüntülerde iddia edildiği gibi bir tabela olmadığı görülebiliyor.

HDP Van Milletvekili Adem Geveri’nin konu hakkındaki 27 Aralık 2017 tarihli bir soru önergesine, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen cevapta da caminin faaliyetlerine “Kürtler Camii'' adı altında devam ettiği ifade ediliyor.

''RESTORASYONDAN SONRA TABELA KALDIRILDI’

Teyit.org’un görüştüğü Kilis Müftüsü ise camiye “Türkler Camii'' şeklinde bir tabela asılmadığını belirterek şunları söyledi; “Biz bu konuyu daha önce araştırdık. Kürtler Camii ismine Türkler eklenmesi durumu Kenan Evren’e kadar gidiyor. 1980’li yıllarda uygulanan bölgedeki isim değiştirme durumlarıyla paralel olarak camiye Türkler şeklinde bir eklenme yapılmış. Ancak bunun yasal bir kaydı ya da dayanağı yok. Camii, 2016 yılında restore edilirken, biz de kayıtlara baktık ve caminin yıllardır Kürtler Camii şeklinde olduğunu fark ettik. Restorasyondan sonra her şeyin aslına uygun olması hususunda girişteki Türkler Camii tabelası da kaldırıldı ve cami yeniden tamamen Kürtler Camii oldu. Haberlerde geçtiği üzere cami şu anda herhangi bir şekilde Türkler Camii değildir. İsteyenler gidip caminin fotoğraflarını çekebilirler.''

haberic.jpg

"Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler Camisi olmadı" haberi, 30 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler Camisi olmadı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Teyit.org: Kürtler Camisi'nin ismi Türkler Camisi olmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  2. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  4. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  5. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  6. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  7. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  8. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  9. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  10. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  11. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  12. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  13. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  14. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  15. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  16. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  17. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  18. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  19. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  20. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
Gündem Haberleri