Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağışlar ÇYDD ve Nazım Hikmet Vakfı'na

Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağışlar ÇYDD ve Nazım Hikmet Vakfı'na

Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağı... Türk sinemasının efsanevi aktörü Tarık Akan’ı dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türkiye büyük sanatçısını, aydınını, Tarık Akan'ı son yolculuğu için uğurlamaya hazırlanıyor.Sanatçı ve aydın...

Türk sinemasının efsanevi aktörü Tarık Akan’ı dün sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türkiye büyük sanatçısını, aydınını, Tarık Akan'ı son yolculuğu için uğurlamaya hazırlanıyor.

Sanatçı ve aydın olmanın onurunu koruyan, hiçbir dönemde baskılara boyun eğmeyen, halkının ve doğrunun yanında durmasını bilen Tarık Akan için birçok kişi, kurum ve kuruluş mesaj yanınlamaya devam ediyor. Son bir gün içinde Tarık Akan hakkında basında (görsel ve yazılı) yayınlanan haber, yazı ve mesajlar rekor düzeye ulaştı.

Ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre usta sanatçı Akan için yarın saat 14.00’te Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Akan, Teşvikiye Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Bakırköy’deki Zuhuratbaba Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

devrimci-akan.jpg

BAĞIŞLAR ÇYDD VE NAZIM HİKMET VAKFI'NA

Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu, 66 yaşındaydı. Tarık Akan’ın ailesi, usta sanatçının vefatının ardından cenaze töreni için verdikleri ilanda çelenk gönderilmemesini isterken, dileyenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) ya da Nazım Hikmet Vakfı’na (NHKSV) bağışta bulunabileceklerini belirtti.

UNUTULMAZ OYUNCU, SİNEMACI, AYDIN

Akan’ın yaşamını yitirdiği haberi ilk olarak Nâzım Hikmet Vakfı tarafından duyruldu. Nazım Hikmet Vakfı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan, efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu, ''Anne Kafamda Bit Var’ın yazarı, ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı, ''Ekmek, gül ve özgürlük günleri’nin yorulmaz savaşçısı, ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan, Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren sevgili arkadaşımız Tarık Akan, 16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır. Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun.''

Sözcülüğünü Şair Ataol Behramoğlu'nun yaptığı Sanatçılar Girişimi adına yapılan açıklamada da şöyle denildi: 

"Sanatın; sanatçı ve aydın olma onurunun; yurtsever ve evrensel olabilmenin simgesi; sevgili Tarık Akan'ımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük savaşımında öncü kimliğiyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürecek."

SON MESAJI: MÜCADELEYE DEVAM

Akan, 7 Eylül’de Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen Yılmaz Güney’i anma gecesine tedavi gördüğü hastaneden telefonla katılmış, Yılmaz Güney’in bir efsane olduğunu ifade ederek eşi Fatoş Güney’den mücadelesini sürdürmesini istemişti. Fatoş Güney’in “Sen bizim canımızsın ve iyileşeceksin, yine güzel işler yapacaksın'' sözleri üzerine Akan, “Mücadele hiç bitmeyecek'' karşılığını vermişti.

"Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağışlar ÇYDD ve Nazım Hikmet Vakfı'na" haberi, 17 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağışlar ÇYDD ve Nazım Hikmet Vakfı'na haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye Akan'ı uğurlamaya hazırlanıyor; Bağışlar ÇYDD ve Nazım Hikmet Vakfı'na 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri