YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor

YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor

YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor Gazeteci Can Ataklı, Orduda büyük tasfiye hazırlığı yapıldığını yazdı. Korkusuz Gazetesi yazarı Ataklı, yaklaşık 800 subay ve astsubayın bu Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında TSK'dan atılacağını...

Gazeteci Can Ataklı, Orduda büyük tasfiye hazırlığı yapıldığını yazdı. Korkusuz Gazetesi yazarı Ataklı, yaklaşık 800 subay ve astsubayın bu Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında TSK'dan atılacağını ileri sürdü. Ataklı, atılacak kişilerin büyük çoğunluğunun Cemaat yapılanması içinde olduğunu da belirtti.

Can Ataklı'nın Korkusuz Gazetesi'ndeki yazısı şöyle:

"Bu hafta başı, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan harp Akademileri Komutanlığı’nı ziyaret etti. Askerlerin çok sıcak karşıladığı Erdoğan burada yaptığı konuşmada tek vatan, tek bayrak, tek millet kavramlarına bir de “'ek komutan' tanımını eklemişti.

Genelkurmay Cumhurbaşkanı’na karşı sorumlu ve Cumhurbaşkanı sembolik olarak Başkomutan olarak anılıyor ya, herhalde ordunun da tek komutanının kendisi olduğunu vurgulamak istedi. Erdoğan bu ziyaretinde konuşma yapmasının ötesinde yemek de yedi, üst düzey komutanlarla sohbet de etti. Size bu ziyaretin perde arkasını ve aldığım bazı bilgileri aktarmak istiyorum.

Erdoğan’ın bu ziyaretinin ana konusu ordu içindeki Fethullahçı yapılanmaydı. Genelkurmay’daki bazı kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre Erdoğan görüşmeler sırasında Fethullahçı yapılanmanın ülke güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirterek “'çinizdeki hainlerin bir an önce temizlenmesi gerek' dedi.

Komuta kademesi aslında Erdoğan gibi düşünüyor. Ama nedense 'Fethullah Gülen cemaati' demeye bir türlü cesaret edemiyorlar. Üst rütbeli komutanlar içinde Fethullah Gülen cemaatine yakınlık gösterdiği bilinen bir isim yok. Tam tersine özellikle Hüseyin Kıvrıkoğlu döneminden beri cemaate karşı adeta bir nefret bile var. Kıvrıkoğlu’nun '28 Şubat 1000 yıl sürecek' sözleri o dönemde cemaat yapılanmasına karşı söylenmişti. Zaten daha sonra ortaya çıkan Ergenekon ve Balyoz operasyonları bunun intikamı olarak başlatılmıştı.

Aldığım bilgilere göre 2016 YAŞ toplantısı gelmiş geçmiş en büyük tasfiyelerden birine sahne olacak. Ordu içinde yuvalandığı saptanan 800’e yakın subay ve astsubayın bu Şura’da ordu ile ilişkisi kesilecek. Üst rütbeli subaylar da bu sayıyı doğrulamakla birlikte 'Bu kadar büyük tasfiye sonunda orduda binbaşı ve altındaki rütbelerde subay sıkıntısı çekileceği' endişesi taşıyorlar. Bu da milli güvenlik konusunda zaaf oluşturabilir.

Aslına bakarsanız Kıvrıkoğlu döneminde başlatılan uygulama sürdürülebilseydi ordu şimdi bu cemaatçi işgali ile karşı karşıya kalmayacaktı. Ancak iktidar cemaate pis işlerini yaptırırken, mecburen askerdeki yapılanmaya da göz yumdu. Asker öyle ya da böyle her yıl 'dinci faaliyetler içinde olduğu' gerekçesiyle özellikle cemaatçi unsurları içinden atıyordu. Erdoğan yönetimi ise o sıralar cemaatle iş tuttuğu için bu tasfiyeyi 'orduda Müslüman tasfiyesi' olarak görüyor ve engel oluyordu.

Silahlı Kuvvetler Erdoğan’dan önce her yıl yüze yakın subay ve astsubayı bu gerekçeyle ordudan çıkarıyordu. Ama son 12 yılda bu hiç yapılamadı. Bunun sonucunda da Silahlı Kuvvetler’deki en büyük 'dinci' subay tasfiyesini yapmak Erdoğan’a düştü. Ordudan uzaklaştırmalara daha önce 'Müslüman oldukları için ordudan atılıyor' diyerek muhalefet şerhi koyan, sonra da bunlara tamamen engel olan Erdoğan’ın 'dinci' çevrelerden gelecek 'Müslümanları mı atıyorsun?' tepkilerine ne diyeceğini de merak ediyorum. Gerçi Erdoğan için fark etmez; 'Onlar zaten şeytandı'''der geçer, kitlesi inanmaya hazır zaten."

*Can Ataklı'nın Korkusuz Gazetesi'nde yayımlanan 3 Nisan 2016 tarihli yazısından alınmıştır

"YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor" haberi, 04 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YAŞ'da 800 subay ve astsubay TSK'dan atılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  2. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  3. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  4. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  5. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  6. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  7. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  8. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  9. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  10. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  11. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  12. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  13. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  14. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  15. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  16. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  17. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  18. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  19. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  20. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
Politika Haberleri