Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar

Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar

Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıl... TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici...

TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" diyerek hükümete siyasal iklimin ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri konusunda uyarılarda bulunmuştu.

BİNALİ YILDIRIM UYARILARA HAK VERDİ

Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım ise "Bütün para birimleri yüzde 5-6 yaptıysa bizimki onun iki katı oldu" diyerek Türk Lirası'nn dolar karşısındaki değer kaybının diğer ülkelerden fazla olduğunu kabul etmiş ve "Türkiye 4 ay önce uçurumun eşiğinden döndü" diyerek ekonomideki kırılganlığın darbe girişiminden kaynaklandığını söylemişti.

SARAY'DAN 'PATRON BİZİZ' UYARISI GELDİ 

Başbakan Binali Yıldırım'ın TÜSİAD'ın eleştirilerine hak vermesi, Hürriyet yazarı Taha Akyol gibi bazı isimler tarafından takdir edildi. Ancak, yıllarca TÜSİAD'la kameralar önünde çatışan Erdoğan'ın aksine Binali Yıldırım'ın bu tarzı, ekonomi yönetimine de el koyan Saray'daki kadroyu rahatsız etti.

Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut, Star gazetesindeki köşesinden TÜSİAD'ın ekonomiye yönelik uyarılarına yine komplo teorileri ile yanıt verdi ve iş dünyasının eleştirilerine hak veren Başbakan Binali Yıldırım'a da 'patron biziz' mesajını bir kez daha hatırlattı.

İşte Yiğit Bulut'un 'TÜSİAD sana söylüyorum, Binali sen anla' mesajı içeren o yazısı:

Tüsiad ''planlanan hakkında’ sinyali verdi!

Dün tüsiad’ın toplantısında konuşan tüsiad başkanı “birilerinin'' ve “ağabeylerinin'' Türkiye hakkında nasıl rüyalar gördüklerini bence çok net ortaya koydu...

Amaç ve hedef çok açık; 2003’ten önce her TV programında “aynı zihin kodlarına'' sahip olanların söylediği gibi; “AB ve IMF çıpalarına'' sabitlenmiş bir Türkiye...

Sevgili dostlar, dün yapılan konuşma aslında içimizde yaşayan bazılarının kafasındaki Türkiye’nin “nasıl olduğunu'' bize çok net gösterdi; AB’den ve kendine “medeniyet'' diyen “BATI’dan emir alan'', “IMF ve Dünya Bankası denetiminde'', kendi “ÖZÜ’nden koparılmış'', KONTROL ETTİKLERİ bir ülke... Konuşmada geçen bazı cümleler tek kelimeyle İNANILMAZ! “İNSANİ DEĞERLERİ AB İLE ÖZDEŞLEŞTİREN'' bir kafa ve bakış açısı. Mülteci botlarını batıran AB üyelerini eleştiren Türkiye gerçeğini unutan bu arkadaşlar, verdiği ihaleler ile Sisi katilini kapıda karşılayan AB ülkesini de çabuk unutmuşlar. Bunlar mı “EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER''... Bunlar ve içerideki türevleri için tek bir değer var; PARA! 

Sevgili dostlar, OYUN çok açık. 200 yıldır Batı’nın ve 2. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan IMF gibi kurumlarının BİZİ SÖMÜRDÜĞÜ denklem değişiyor, normalleşiyor ve BİRİLERİ BUNDAN DOLAYI İÇERİDE DIŞARIDA ÇILDIRIYOR VE BAĞIMSIZ DEĞİL BAĞIMLI TÜRKİYE MODELİ’ne dönmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Sonuç: Kendini “ÜST AKIL'' sanan iç ve dış odakların “15 Temmuz sonrası nasıl bir darbe planladıkları'' ve içeriden-dışarıdan buna hangi bileşenlerin “iştirak edeceği'' bence artık çok açık ve görülebilir. Bakmasını bilenler için Türkiye’nin NEYE, NELERE zorlanacağı artık “görülebilir''! Anayasa referandumu öncesi her yolu deneyecekler ama BİR YOLDAN gitmeyi esas olarak deneyecekler... Ne mi? Bir sonraki yazımda açıklayacağım...

"Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar" haberi, 02 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yiğit Bulut'tan TÜSİAD'ı dinleyen Binali Yıldırım'a ayar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  2. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  3. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  4. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  5. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  6. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  7. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  8. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  9. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  10. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  11. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  12. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  13. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  14. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  15. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  16. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  17. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  19. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  20. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
Ekonomi Haberleri