Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı

Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı

Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik bas... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, KESK ve EĞİTİM-SEN’e yönelik ihraçlar, açığa almalar, sürgünler ve keyfi uygulamaları Meclis gündemine taşıdı.İhraç edilen öğretmenlerin ihraçlarına...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, KESK ve EĞİTİM-SEN’e yönelik ihraçlar, açığa almalar, sürgünler ve keyfi uygulamaları Meclis gündemine taşıdı.

İhraç edilen öğretmenlerin ihraçlarına neden olan somut, hukuka uygun delillerin ve gerekçelerin neler olduğunu soran Altıok, ayrıca Kahramanmaraş’taki EĞİTİM-SEN üyesi öğretmenlerin yüzde 10’unun ihraç edildiğini, bunun çok yüksek bir oran olduğunu ve burada Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez yöneticilerinin, taşra teşkilatındaki yöneticileri tarafından bilinçli olarak yanlış yönlendirilmiş olabileceğini belirtti. Altıok Bakan Yılmaz’a: “Başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm Türkiye’de ihraç edilen EĞİTİM-SEN üyesi eğitim emekçilerini yeniden incelemeyi düşünüyor musunuz?'' sorusunu yöneltti.

29 Aralık 2015 iş bırakma eylemleri soruşturmaları çerçevesinde İzmir’de çok sayıda öğretmenin sürgün edildiğini de gündeme getiren Altıok, ayrıca hakkında darbe soruşturması yürütülmeyen EĞİTİM-SEN üyelerine keyfi bir biçimde konan yurtdışı yasağını sordu.

"15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) vatandaşlarımızın gündelik yaşamına etki etmeyecek, vatandaşlarımız bunu hissetmeyecek söylemleriyle uygulamaya geçirilmiştir." diyen Altıok, OHAL’in sağladığı hukuki olanaklar yalnızca darbe girişimi ve darbecilerle değil toplumun tüm katmanlarından muhaliflere yönelik kullanıldığının altını çizdi.

Altıok, Bakan Yılmaz'a şu soruları yönlendirdi:

* KHK’larla 826’sı EĞİTİM-SEN üyesi olmak üzere toplam 2 bin 56 KESK üyesinin ihraç edilmesine neden olan somut, nesnel, hukuka uygun delilleri kendileriyle paylaşacak mısınız? İhraç edilen kamu emekçileri hangi somut deliller ışığında onlarca yıllık emeğinden, işinden, birikiminden edilmiştir? Bu konuda bilgilendirme yapacak mısınız?

* Kahramanmaraş’ta görev yapan EĞİTİM-SEN üyesi 500 öğretmenin tamı tamına 56’sı ihraç edilmiştir. Kahramanmaraş’taki ihraçları Bakanlığınızın kendi çalışması mıdır, yoksa taşra teşkilatınızda görev yapan yöneticileriniz tarafından mı bu isimler sizlere ulaşmıştır? Bu sayı neden bu kadar fazladır? Bu sayının fazla olması sizde de Kahramanmaraş’ta ihbar, husumet, sendikal rekabet vb. reflekslerle hareket edildiği izlenimi uyandırmıyor mu?

* Başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm Türkiye’de ihraç edilen EĞİTİM-SEN üyesi eğitim emekçilerini yeniden incelemeyi düşünüyor musunuz?

* Bakanlığınız açığa almış olduğu 11 bin 543 öğretmenden henüz görevine iade edilmeyen 204 öğretmenin akıbeti nedir? Bu kişiler neden hala açıkta bekletilmektedir? Bu kişiler ne zaman görevlerine döneceklerdir?

* 29 Aralık 2015 tarihinde KESK ve DİSK’in almış olduğu iş bırakma kararına uydukları için açılan soruşturma hukuki midir? AİHM’in, AYM’nin, Danıştay’ın, Bölge İdare Mahkemelerinin bu konuda almış olduğu çok sayıda emsal karar olmasına rağmen hala iş bırakma eylemleri soruşturmalarını hangi yasal dayanağa göre sürdürüyorsunuz?

* 29 Aralık 2015 iş bırakma eylemleri nedeniyle yürütülen soruşturmalar kapsamında İzmir’in Kiraz ilçesinden 6 öğretmen iller arası sürgün edilirken; Bornova’dan 15, Buca’dan 2, Urla’dan 1, Menderes’ten 1 öğretmen de il içi sürgün edilmiştir. Bu öğretmenler hangi yasal gerekçeye dayanarak sürgün edilmiştir? Bu sürgünler Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Verilen bu sürgün cezalarından kaynaklı Bakanlığınızın yüklü miktarlarda tazminat ödeme ihtimali olduğunu biliyor musunuz?

* İzmir Karşıyaka, Menemen, Gaziemir ve Buca’dan çok sayıda öğretmene 29 Aralık 2015 iş bırakma eylemlerinden dolayı sürgün cezalarının verildiği ancak henüz kendilerine tebliği edilmediği haberleri doğru mudur? Doğru ise hangi hukuki gerekçeyle sendikanın iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere ceza verilmiştir? Bu kararlar altında imzası olan müfettiş ve yöneticiler kimlerdir?

* Haklarında darbe girişimi ile ilgili herhangi bir soruşturma yürütülmeye KESK ve EĞİTİM-SEN üyelerine yurtdışına çıkış izni verilmedi iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu keyfi tutumun gerekçesi nedir? Bu keyfi tutumu sergileyenler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?

* 10 bin - 15 bin civarında memurun/öğretmenin KHK ile ihraç edileceği bilgisi doğru mudur? Doğruysa gerekçesi ve delilleri nelerdir? Değilse iktidara yakın gazetelere bu haberleri kim servis ettirmektedir? Bakanlığınızda bununla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatılacak mıdır?

"Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı" haberi, 04 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zeynep Altıok, Eğitim Sen'lilere yönelik baskıları TBMM gündemine taşıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  2. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  3. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  4. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  5. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  6. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  7. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  8. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  9. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  10. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  11. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  12. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  13. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  14. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  15. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  16. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  17. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  18. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  19. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  20. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
Politika Haberleri