Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı

Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı

Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19... Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılan eylemler devam ediyor. Farklı şehirlerde aileler, polis müdahalelerine rağmen bir araya geldi. Batman, İstanbul Bakırköy, Diyarbakır, Adana Ceyhan ve Antep'te aileler...

Açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yapılan eylemler devam ediyor. Farklı şehirlerde aileler, polis müdahalelerine rağmen bir araya geldi. Batman, İstanbul Bakırköy, Diyarbakır, Adana Ceyhan ve Antep'te aileler seslerini duyurmaya çalıştı. Batman M Tipi Cezaevi önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis 19 kişiyi gözaltına aldı.

Bakırköy Cezaevi önünde de oturma eylemi yapmak isteyen aileler polis engeline takıldı. Burada oturmanın yasak olduğunu belirten polislere aileler, “Ne yapacağız. Kimi öldüreceğiz. Biz burada 10 kadınız. Ne korkuyorsunuz?” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Batman M Tipi Cezaevi önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. Cezaevi önünü ablukaya alan polis hemen yanındaki parkta açıklama yapmak isteyen aileleri çembere alarak, açıklama yapmanın valilik kararıyla yasak olduğunu söyleyip, aile üyelerini gözaltına aldı.

Bakırköy'de anneler, polisin engelleme ve gözaltıyla tehdit etmesine karşı, “Ne yapacağız. Kimi öldüreceğiz. Biz burada 10 kadınız. Ne korkuyorsunuz? Korkmayın. Her gün kadınları dövüyor ve gözaltına alıyorsunuz. Yazıklar olsun. Biz buradayız. Her gün geleceğiz" diyerek tepki gösterdi. Eylemleri polis tarafından engellenen aileler yarın tekrar geleceklerini belirterek alandan ayrıldı.

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmaları engellenen anneler, polis ablukasına rağmen yürüyüş düzenledi. Anneler, eylemlerini her gün sürdüreceklerini söyledi. Parkın çevresini bariyerlerle kapatan polisler, anneler ile birlikte HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz ve Semra Güzel’in parka girişine izin vermedi. Bunun üzerine aileler, kaldırım üzerine oturma eylemi başlattı.

Kürkçüler F Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak isteyen anneler burada da polis engeliyle karşılaştı. HDP, DBP ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAYDER) üyelerinin de destek verdiği açıklama için cezaevi önüne gelen ailelerin önleri zırhlı araçlarla kesildi, polis müdahale uyarısında bulundu.

Engelleme üzerine aileler ve destekçileri, otobüslere binerek, 33 kilometre uzaklıktaki Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi önüne geldi. Burada ellerinde çocuklarının fotoğraflarını taşıyarak açıklama yapan aileler, ölümlerin son bulması için tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi.  

Antep'de de, İHD Antep Şubesi, tutuklu yakınları ile Antep H Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Ortaya çıkacak acı tablodan siyasi iktidar sorumludur” mesajı verdi.

"Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı" haberi, 07 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Anneleri eylemine polis müdahalesi: 19 kişi gözaltına alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Haberleri