Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi: "Emekliye bu yüzden para veremiyorlar"

Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi:

Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi: "Emekliy... Ahmet Davutoğlu, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ordu'ya geldi. Parti destekçileri tarafından Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı'nda karşılanan Davutoğlu, seçim otobüsüyle Gülyalı ve Altınordu ilçelerine giderek vatandaşları selamladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Neden veremiyorlar emekliye parayı biliyor musunuz? Çünkü IMF ile anlaştılar. IMF, 'Emekliye para vermeyeceksin' dedi. Kime vereceksin parayı? Faizi yüzde 50'ye çıkarıp, faizcilere vereceksin ki onlar zengin oldukça zenginleşecek. Göreceksiniz seçimden sonra ortaya çıkacak; bunlar IMF ile anlaştılar," ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ordu'ya geldi. Parti destekçileri tarafından Ordu-Giresun Uluslararası Havalimanı'nda karşılanan Davutoğlu, seçim otobüsüyle Gülyalı ve Altınordu ilçelerine giderek vatandaşları selamladı. Çamaş ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Davutoğlu, ardından bir miting düzenledi.

Davutoğlu, topluluğa hitap ederken başbakanlık döneminde en çok gurur duyduğu şeyin fındık fiyatlarının yükseltilmesi olduğunu dile getirdi. O dönemde fındık için 15 lira 48 kuruş ödendiğini hatırlatan Davutoğlu, "Dolar 2 lira 70 kuruştu. O gün fındık için 5 dolar 62 sent vermiştik. Bizden sonra 15 liradan 9 liraya düştü. Bakın fındık istatistiklerine. Eğer 5 doları şimdi vermiş olsalardı; ağustos ayında fındığa 120 lira falan vermeleri lazımdı. 83 lira verdiler fakat şimdi fındık 120-130 liraya çıktı. Ama üretici kazanmadı. Fındık üreticisinden 83 liradan alım yapıldı fakat fındık üreticisi karşılayamadı," sözlerini söyledi.

"BU PARALAR NEREYE GİDİYOR?"

Davutoğlu'nun önemli açıklamaları şunlar:

"O zaman 1 kilo fındığa 4 litre mazot alınıyordu. 15 lira 62 kuruş vermiştik, mazot 3 lira civarındaydı. Şimdi 83 lirayı baz alırsanız 2 litreyi zor alırsınız. 120 lirayı da esas alsanız yine 2 veya 2,5 litre yapar. Bu paralar nereye gidiyor? Ülkenin kıt kaynaklarını yolsuzluklarla ve israfla heba ediyorlar. Size fındık fiyatı verirken 50 kere düşünüyorlar, müteahhitlere Hazine garantili ödeme yaparken milyarları, trilyonları dağıtıveriyorlar. Bu sene bütçede çiftçilere verilen toplam destek 91 milyar Türk Lirası. Aynı bütçede faize ayrılan kaynak, 1 trilyon 254 milyar Türk Lirası. Kur korumalı mevduat diye faiz üzeri faiz yaptılar. Siz burada fındık bahçesi ile uğraşın, siz burada elinizin emeği ile 3-5 kuruş helal rızık temin etmeye çalışın; öbür tarafta parası olan, milyonları nasıl kazandığı belli olmayan parayı gidip, kur korumalı mevduata yatırdı. Bu Hazine, Cumhurbaşkanının Hazinesi değil. Bu Hazine iktidarın da değil. Başbakanken benim de değildi. Bu Hazine milletindir. O Hazineden bu rantiye sınıfına, faizcilere kur korumalı mevduattan 1 trilyon lira aktarıldı

"DÜNYADA ENFLASYON FALAN YOK"

"Cumhurbaşkanı dün, 'Dipsiz kuyu gibi attıkça kayboluyor, verdikçe gidiyor' diyor. Niye gidiyor biliyor musun Sayın Cumhurbaşkanı? Doğru, dipsiz kuyu. Emeklinin cüzdanı da dipsiz kuyu. Sen bir cebine koyuyorsun, öbür cebinden boşalıyor. Enflasyonun olduğu yerde ne verirsen ver faydası yok. Enflasyon canavardır, yer bitirir. Peki, enflasyonu kim yaptı? Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki; tüm dünyada enflasyon var. Bacılarım, fileleri siz dolduruyorsunuz, sakın ha inanmayın. Dünyada enflasyon falan yok. Aldatmasınlar milleti."

"NEDEN VEREMİYORLAR EMEKLİYE PARAYI BİLİYOR MUSUNUZ?"

"Ekonomi hocasıyım, siyaset bilimi hocasıyım. İki fakülte, birçok diplomam var. Onlar hiç önemli değil. Amerika'da enflasyon yüzde 3. Avrupa'da yüzde 3. Savaşan Rusya'da yüzde 4,4. Ukrayna'da yüzde 4,7. Bir tek Türkiye'de böyle yüksek. Başka nerede biliyor musunuz? Bir Arjantin'de, bir Venezuela'da, bir Namibya'da. Ya Allah aşkına vicdan sahibi olun. Neden veremiyorlar emekliye parayı biliyor musunuz? Çünkü IMF ile anlaştılar. IMF, 'Emekliye para vermeyeceksin' dedi. Kime vereceksin parayı? Faizi yüzde 50'ye çıkarıp, faizcilere vereceksin ki onlar zengin oldukça zenginleşecek. Göreceksiniz seçimden sonra ortaya çıkacak; bunlar IMF ile anlaştılar. IMF'ye borcumuzu ödemiştik. Çünkü o yıllarda yolsuzluk, hırsızlık yoktu."

Davutoğlu, CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zekai Sana ve CHP'nin Çamaş Belediye Başkan Adayı Leyla Çıtır ile buluşarak, bir süre sohbet etti.

"Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi: "Emekliye bu yüzden para veremiyorlar"" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi: "Emekliye bu yüzden para veremiyorlar" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'ndan 'IMF' iddiası geldi: "Emekliye bu yüzden para veremiyorlar" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 14:19 Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı
  2. 14:16 Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
  3. 14:11 Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
  4. 14:07 İşte 2023 model Fiat Egea Cross'un dikkat çeken yeni fiyatları!
  5. 14:06 Nisan 2024'te alkol fiyatlarına zam yapıldı: Rakı ve şarap fiyatlarında artış yaşandı
  6. 14:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor
  7. 14:04 Tarım Kredi Holding'de yağ skandalı: 2500 ton ham yağ kayıp!
  8. 14:01 İYİ Parti'de yeni lider arayışı başladı: Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
  9. 14:00 31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
  10. 13:51 Şimşek'ten 'KDV' açıklaması geldi: Doğru belgelendirme için yapıldı
  11. 13:48 Akşener İYİ Parti'ye veda etti: Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız
  12. 13:44 Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat
  13. 13:38 Afrika Bitti Suriye Başladı: Pazartesi Gününe Dikkat! Alerjisi Olanlar Evden Çıkmasın
  14. 13:37 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi! Gram Altın 3.500 TL'yi Aşıyor mu?
  15. 13:36 Asgari Ücrete Zam Sürprizi! Işıkhan'dan Son Dakika Açıklama Geldi
  16. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
  17. 13:35 Mercedes'ten devrim yenilik: Efsane G Serisi artık tamamen elektrikli
  18. 13:29 Ekonomik krize inat Tesla'dan dev indirim!
  19. 13:24 Boeing, uçan araba üretme kararı aldı! 2030 yılına kadar göklerde olacak
  20. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
Politika Haberleri