‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok’

‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok’

‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cum... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de yaptığı konuşmada, İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeş için "Dört...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de yaptığı konuşmada, İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeş için "Dört kardeş açlıktan yoksulluktan intihar ediyor. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Fatih'te yoksulluk nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeşi TBMM gündemine taşıdı. İktidarın politikalarını eleştiren Özel, "Dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkamış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır" dedi. Özel'in konuya ilişkin konuşması şöyle:

"İstanbul Fatih’te dört kişi toplu intihar etti. Sırf bu kadarı tüm dünyada hayatı durdurur. Ama bu dördü kardeş. Bu dört kardeş 48 ile 60 yaş arasınlar. Biri müzik öğretmeni, birisi kurye ikisi işsiz. İki aydır, birlikte yaşadıkları evin elektriğini ödeyemiyorlar. Ölümlerinden iki saat sonra BEDAŞ denen kurum cenaze evinde elektrikleri kesiyor. O kadar garibanlar ki, ölümleri dünyanın herhangi bir yerinde ülkeyi sarsacakken, bizi kedi yavrusu gibi gidip gömerler diye kimsenin haberi olmaz diye, kapıya “İçerde siyanür var, polise haber verin” yazmışlar ki, hiç olmazsa ölümlerinden birileri haberdar olsun.

2019 Türkiyesi, Ey Adalet ve Kalkınma Partisi, ey TBMM dört kardeş toplu intihar ediyor. Gerekçeleri; yoksulluk, geçinememek, açlık, işsizlik… Üzerine yemin ettiğimiz anayasa, bu devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu yazıyor. Zenginler daha zengin oluyor. Yandaşlar daha yandaş oluyor. İhalenin kime verileceğine ülkeyi yöneten tek adam karar veriyor. Helikopterle İstanbul’un üstünde gezip kupon arsayı zenginlere üçleştiriyor, beşleştiriyor dağıtıyor. Ama dört tane kardeş, açlıktan yoksulluktan, icra altındaki maaşlarını alamamaktan intihar ediyor. Bu intiharlar ülkede gündemi sarsmıyor. Bakanın gündeminde yok. Cumhurbaşkanı’nın gündeminde yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündeminde yok. Bu ülkede yaşmaktan, bu ülkede siyaset yapmaktan, halen daha iktidarda olup yoksulluğa kulak tıkanmış halde bulunulmasına şahitlik etmekten insan utanır haldedir."

"‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok’" haberi, 07 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Dört kardeş yoksulluktan intihar ediyor Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yok’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri