Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye hazırız

Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye hazırız

Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye... Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin çekileceğini açıkladığı nükleer güçler anlaşmasını kurtarmak için Washington’la görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Lavrov, uzayın silahlandırılması tehlikesine de dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile nükleer silahlar ve füzeler konusunda yapılan anlaşmaları yenilemek için masaya oturmaya hazır olduklarını söyledi.

ABD’nin çekileceğini açıkladığı Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması’nı (INF) kurtarmak için Washington’la diyaloga hazır olduklarını söyleyen Lavrov, ancak ABD’nin kararının kesin olduğunu gördüklerini kaydetti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger’le görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya’nın Avrupa-Atlantik bölgesinde askeri riskleri en aza indirmek için sunduğu önerilerin halen masada olduğunu ve Moskova’nın ABD ile INF, Yeni START Anlaşmaları ve anti balistik füze anlaşmalarını korumak için görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

GERİ SAYIM BAŞLAYACAK

ABD’nin INF’den çekilme kararından üzüntü duyduklarını belirten Lavrov “Mevcut durumu konuşmaya hazır olduğumuzu ifade ettik ama anladığımız kadarıyla ABD’nin kararı kesin. Yakında resmi olarak duyurulacak ve anlaşmanın ortadan kalkacağı altı aylık geri sayım başlayacak” dedi.

Stratejik silahların azaltılmasına ilişkin Yeni START anlaşmasının süresinin uzatılması için görüşmelere de açık olduklarını belirten Lavrov, ABD’nin 2001 yılında tek taraflı olarak çekildiği Anti-Balistik Füze Anlaşması’nın (ABM) da yeniden hayata geçirilmesi için diyalog içinde olmak istediklerini söyledi. 

ABD ile silahların denetimi konusunda diplomatik kanalların eksikliğine değinen Rus Dışişleri Bakanı, diyalog kanallarını açık tutma konusunda Obama döneminde olduğu gibi Trump döneminde de defalarca girişimde bulunduklarını söyledi.

UZAYIN SİLAHLANDIRILMASINA KARŞI DİYALOG TEKLİFİ

Rusya’nın uzayın silahlandırılmasına karşı da diyalogdan yana olduğunu söyleyen Lavrov, ABD’deki ara seçimlerin ardından stratejik istikrar konusunda diyaloğun çeşitli formatlarda sürmesi için çaba göstereceklerini kaydetti.

Uzayda silahlı karşı karşıya gelişlerden endişe duyduklarını belirten Lavrov, bu konunun profesyonel ve sorumlu bir müzakereyi gerektirdiğini ifade etti.

Rusya ve Çin’i uzayı silahlandırmakla suçlayan ABD Başkanı Trump, Haziran ayında ABD silahlı güçlerinin altıncı kolu olarak bir uzay gücü kurulması talimatı vermişti. Sovyetler Birliği ile ABD arasında 1967’de imzalanan Dış Uzay Anlaşması, tarafların kitle imha silahlarını uzaya yerleştirmelerini ve Ay da dahil uzayda askeri üs kurmalarını yasaklıyor.

"Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye hazırız" haberi, 02 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye hazırız haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Lavrov: Nükleer konusunda ABD ile müzakereye hazırız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  2. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  3. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  4. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  5. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  6. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  7. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  8. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  9. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  10. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  11. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  12. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  13. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  14. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  15. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  16. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  17. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  18. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  19. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  20. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
Dünya Haberleri