Trump''tan hükümetin açılması için yeni teklif: Duyurulmadan reddedildi

Trump''tan hükümetin açılması için yeni teklif: Duyurulmadan reddedildi

Trump''tan hükümetin açılması için yeni tekl... ABD Başkanı Donald Trump, ABD hükümetinin dört haftadır kapalı kalmasına neden olan Meksika sınırına ilişkin tartışmalarda geri adım atacağını duyurdu. Trump''ın basına yansıyan önerileri, henüz duyurulmadan Demokrat Partili liderler tarafından olumsuz yanıtlandı.

ABD Başkanı Donald Trump, hükümetin 30 gündür kapalı kalmasına neden olan Meksika sınırı ve göçmenlerin statüsüne ilişkin tartışmalarda geri adım atacağını duyurdu.

Kongreye yeni bir yol haritası sunacağını belirten Trump, Meksika sınırına örülmesi planlanan duvardan vazgeçmediğini belirterek, bunun yerine iki öneri getirdi.

KALDIRMAK İSTEDİĞİ YASAYI ÖNERDİ

Çocuk yaşta ABD’ye yasadışı yollarla getirilen gençlerin çalışma izinlerini koruma önerisinde bulunan Trump, sayıları 700 bini bulan bu statüdeki gençlerin güvencelerinin artılabileceğini söyledi.

Trump, 700 bin göçmen gence vatandaşlık verilmeden çalışma izni tanıyan yasaları geri çekmek üzere girşimlerde bulunmuştu.

GEÇİCİ KORUMA ÖNERİSİ

Savaş ve felaketler sonucu ABD’ye gelen 300 bin kişinin geçici koruma statüsünde tanınmasını öneren Trump, çalışma iznine sahip bu göçmenlerin vizelerininin üç yıl daha uzatılabileceğini söyledi.

TEKLİFİ DİNLEMEDEN REDDETİLER

Önerileri, bu konuda düzenleyeceği basın toplantısından önce medyaya yansıyan Trump’a Demokrat Parti’den olumsuz yanıt geldi. Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili lideri Nancy Pelosi, öneriyi “umutsuz” olarak niteledi.

Pelosi, Trump’ın önerilerini, “daha önce reddedilen ve hiçbiri kabul edilmeyen girişimlerin bir toparlaması” sözleri ile değerlendirdi. Demokrat Partili Temsilciler Meclisi başkanı, Trump’ın “iyi niyetli çaba göstermediğini” belirterek, duvar planının göçmenlere yardım etmeyi amaçlamadığını ve  meclisten geçmeyeceğini söyledi.

'UZLAŞI DEĞİL REHİN ALMA'

Demokrat Parti'nin Senato'daki lideri Chuck Schumer da sosyal medyadan yaptığı açıklamada Trump’ın teklif ettiği geçici koruma statülerinin göçmenlerin elinden kendisi tarafından alındığını belirterek "Bir duvar karşılığında yapılan bir takım koruma teklifleri bir uzlaşmadan daha ziyade rehin almaktır” dedi.

ABD Başkanı Trump, Aralık ayında Kongre’de görüşülen bütçede Meksika duvarına 5,7 milyar dolarlık finansman ayrılmasını istemiş, Kongre’deki Demokratlar bu isteği onaylamamıştı. Trump, Kongre’nin bu hamlesine hükümeti kapatmakla yanıt vermişti.

ABD’de hükümetin kapanması birçok kamu kurumunun ödeneksiz kalması ve yüz binlerce kamu çalışanının maaşlarını almadan çalışması ya da ücretsiz izne ayrılması anlamına geliyor.

ABD hükümetinin yaklaşık dörtte birini oluşturan bölümünün ödenekten yoksun kaldığı bu dönemde yaklaşık 800 bin kamu çalışanı yılın ilk maaşını alamadı.

"Trump''tan hükümetin açılması için yeni teklif: Duyurulmadan reddedildi" haberi, 20 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Trump''tan hükümetin açılması için yeni teklif: Duyurulmadan reddedildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Trump''tan hükümetin açılması için yeni teklif: Duyurulmadan reddedildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri