Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam

Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam

Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam Boğaziçi Üniversitesi yemekhanesinde geçtiğimiz yıl 2,5 lira olan yemek ücreti 3 lira 75 kuruşa yükseltildi.

Üniversite yemekhanesinde geçen sene 2.5 TL olan yemek ücreti 2018-2019 öğretim yılında yüzde 50 oranında bir zam yapılarak 3.75 TL’ye yükseltildi.

Evrensel’den Eylem Nazlıer’in haberine göre, 2016-2017 yılında da yemek ücretleri 1.5 TL’den 2.5 TL’ye yükseltilmişti. Üniversitede 1 yıldan kısa bir süre içinde yemeklere yüzde 150 oranında zam yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ayrıca transkript ücretlerine de zam yapıldığını aktardı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, zamların geri çekilmesi için change.org’da imza kampanyası başlattı.

Zamlarla ilgili konuştuğumuz öğrenciler de, yemekhane zamlarının derhal geri çekilmesini talep etti.

‘YÜKÜ ÖĞRENCİLERE YIKMASINLAR’

BOÜ Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cansu Ceylan, geçen yılın ardından bu yılda yemeklere zam geldiğini hatırlatarak “Bu zamlar biz öğrenciler açısından kabul edilemez. Öğrenciler olarak dönemin başlamasını beklemeden zamların geri çekilmesi talebimizi daha güçlü yükseltmek için bir araya gelmemiz, yönetimi geri adım atmaya zorlamamız gerekiyor. Başka üniversitelerde de yemekhane zamlarının kapıda olduğunu biliyoruz, ekonomik gidişatı bahane ederek bu yükün öğrencilere yıkılmasını kabul etmeyeceğiz” dedi.

‘KRİZ ZAMMIN BAHANESİ’

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğrencisi Dicle Kızılkan ise zammın son derece keyfi olduğunu ve punduna getirilip uygulanmaya çalışıldığını düşündüğünü belirterek “Okulda şu anda kimse yok tatil sebebiyle. Ekonomik kriz zaten sistemsel bir sorun; böyle şeylerin hesabının emekçi ve memura ödetilmeğe çalışılmasının bir başka tezahürü Boğaziçi’nde olan şey. Hesabı öğrencinin ödemesi isteniyor. Daha fenası şu: bence okulun krizi fırsata çevirmeye çalışan bir tutumu var ve kriz bu zammın bahanesi oldu biraz. Bu öğrencilerin okula olan güvenini ve bağlılığını azaltacaktır, benimkini azaltıyor. Burs almayan, zorluklarla okuyan arkadaşlarımın ne yapacağını çok merak ediyorum.”

‘ZAMLAR ENFLASYONUN ÜSTÜNDE’

Sosyoloji 4.Sınıf öğrencisi İlke Cambazoğlu da enflasyon gerekçe gösterilerek yapılan yemek zamlarının geçen sene olduğu gibi bu sene de enflasyonun üstünde olduğuna dikkat çekerek, “Geçen sene yapılan yüzde 66’lık zammın sonucunda 2.5 TL olan yemek parasını ödeyecek olmayı az bulmamız, bu sene yapılan yüzde 50’lik zammı doğurdu. Yalnız burslarıyla geçinen öğrenciler de düşünülmeli. Okulun bütçesi de gittikçe azaltılırken sağlanan bursların, yemek fiyatlarında olduğu gibi beklenen enflasyon baz alınarak artması zor gözüküyor. Okul dışında olduğu gibi içinde de hayat pahalılaştıkça öğrencilerin soluğu yalnız temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek gibi” dedi.

"Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam" haberi, 21 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi’nde yemeğe yüzde 50 zam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  2. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  3. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  4. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  5. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  6. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  7. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  8. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  9. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  10. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  11. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  12. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  13. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  14. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  15. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  16. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  17. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  18. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  19. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  20. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
Gündem Haberleri