Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savun... İstanbul Ortaköy''deki eğlence merkezi Reina''da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davanın bugün duruşması görüldü.

İstanbul Ortaköy'deki  eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davanın bugün görülen duruşmasında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov hazırlık yapmadığın belirterek savunma yapmadı. Mahkeme başkanı da "Önümüzdeki duruşma savunma yap artık!" dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Reina’ya yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği katliam davası  Silivri’de Cezaevi’nin karşısında bulunan binada gerçekleşti. Duruşmada Abdulkadir Masharipov’un da aralarında bulunduğu 41’i tutuklu 54 sanık hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’ın da aralarında bulunduğu 3 kadın sanık SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanırken, 8 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DURUŞMA SAVUNMA YAPACAĞIZ"

Savunma yapması için söz verilen Abdulkadir Masharipov “Tam hazır olamadım. Hazırlık yapamadım. Önümüzdeki duruşma savunma yapacağım” dedi. Mahkeme Başkanı da “Önümüzdeki duruşma yap artık!” dedi. Sanık Masharipov, “Dosyayı bana göndermiyorlar, bana ulaştırmıyorlar. Dosyayı incelemek için süre istiyorum. Ayrıca dosyadaki kelimeler zor geliyor. Tercümana ihtiyacım var” diye konuştu. Bu talep üzerine mahkeme başkanı da cezaevinden talepte bulunması gerektiğini söyledi. Söz alan müşteki avukatları da ‘Şikayetimiz devam ediyor” dedi.

Duruşma savcısı da Abdulkadir Masharipov’a önümüzdeki duruşmaya kadar süre verilmesini talep ederek, dosya kapsamı, suçların katalog suçlardan olması, kaçma şüphesi ve adli kontrol hükümlerinin de yetersiz kalacağı gerekçeleriyle 44 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

İDDİANAME

Ortaköy’de yılbaşı gecesi Reina’da gerçekleştirilen saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş 79 kişi ise yaralanmıştı. Hazırlanan iddianamede saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Abdulkadir Masharipov hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alma ve bulundurulma” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın da arasında bulunduğu 4 sanık hakkında da aynı cezalar istenirken, diğer 52 sanık hakkında da, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Öte yandan sanık Seyiti Kaiseerjiang hakkında “Örgüt üyeliği”,”Anayasayı ihlal”, “Adam öldürme”, “Adam öldürmeye teşebbüs” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından iddianame düzenlenmiş, davada sanık sayısı 58’e yükselmişti. 

"Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov savunma yapmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  2. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  3. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  4. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  5. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  6. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  7. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  8. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  9. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  10. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  11. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  12. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  13. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  14. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  15. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  16. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  17. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  18. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  19. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  20. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
Gündem Haberleri