Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bulamıyor...

Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bulamıyor...

Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bu... Hindistan'ın en büyük şehirlerinden Chennai'de yaklaşık 5 milyon kişi içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya. Deniz kıyısında kazılan kuyular su...

Hindistan'ın en büyük şehirlerinden Chennai'de yaklaşık 5 milyon kişi içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya. Deniz kıyısında kazılan kuyular su kaynaklarındaki tuz oranının artmasına neden oldu. Eyalet genelinde su krizine karşı protesto gösterileri düzenlendi.

Hindistan’ın güneyinde Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai’de yaklaşık 5 milyon kişi, yaklaşık bir haftadır içme suyu kriziyle karşı karşıya bulunuyor.

Hindistan basınında yer alan haberlere göre, içme suyu kaynaklarını 4 farklı gölden temin eden Chennai’de muson yağmurlarının düzensiz ve az olması sebebiyle göllerdeki su seviyesi de azaldı. Şehirdeki alternatif içme suyu kaynaklarının aşırı sıcaklar sebebiyle kuruması, yaklaşık 5 milyon kişinin son birkaç gündür içme suyu sıkıntısı yaşamasına sebep oldu.

Günlük 825 milyon litre su harcanan şehirde, son günlerde bunun sadece yüzde 60'ı sağlanabildi.

Çevredeki şehirlerden Chennai’ye tankerlerle su taşınırken, ortalama 4-5 saat su sırası bekleyenler, taşıdıkları kovalarla ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Kente gelen su tankerlerinin talebi karşılayamaması sebebiyle tartışmalar da yaşandı.

Tamil Nadu Eyaleti Başbakanı Edappadi K. Palaniswami, hükümetin deniz suyu arıtma tesisleri ve yeraltı suları aracılığıyla krizi aşmaya çalıştığını belirtti. Demir yolu ağı üzerinden şehre 10 milyon litre su getirileceğini aktaran Palaniswami, kuraklığın ve muson yağmurlarının az olmasının içme suyu kaynaklarını etkilediğini ifade etti.

Palaniswami, son seçimler nedeniyle hükümetin hızlı hareket edemediğini de sözlerine ekledi.

SU KAYNAKLARINDAKİ TUZ ORANI ARTTI

Su Temini ve Kanalizasyon Kurumundan Başkimyacı R. Rajkumar, Chennai’nin başlıca su kaynakları Poondi, Sholavaram, Puzhal ve Chembarambakkam göllerinin kurumasıyla insanların kuyulara yöneldiğini söyledi. Rajkumar, kuyuların derin kazılmasıyla suların daha da dibe çekildiğini ve bu durumun suyun kalitesini değiştirdiğini anlattı.

Suyun tuz oranının giderek arttığına işaret eden Rajkumar, "Bazen su, demir kirliliğinden ötürü metalik bir tat kazanıyor. Bu durum, insanların denize yakın yerlerde kuyular kazdığını ve tuzlu suyun bu kuyular aracılığıyla yer altı su kanallarına girdiğini gösteriyor" dedi.

SU KRİZİNE KARŞI PROTESTO GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ

Öte yandan, ana muhalefet Partisi Dravida Munnetra Kazhagam (DMK), su krizine karşı eyalet çapında protesto gösterileri düzenledi. Parti yetkilileri hükümeti konuyla ilgili harekete geçmeye çağırdı. DMK yetkilileri, hükümetin ihmali ve başarısızlığı nedeniyle sorunun bir krize dönüştüğünü belirtti.

Yaz mevsiminde 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların şehirdeki kuyuların ve diğer su kaynaklarının kurumasına neden olduğu kaydediliyor.

"Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bulamıyor..." haberi, 22 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bulamıyor... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hindistan'da, milyonlarca insan içme suyu bulamıyor... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  2. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  3. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  4. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  5. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  6. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  7. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  8. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  9. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  10. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  11. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  12. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  13. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  14. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  15. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  16. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  17. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  19. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  20. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
Dünya Haberleri