İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçlarına dair açıklama geldi

İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçlarına dair açıklama geldi

İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçla... Kurum, son 90 günde projelerini ve hedeflerini anlattıklarını, sandığa sadece 4 gün kaldığını belirterek, vatandaşların eserden, hizmetten ve güvenilir adaylardan yana bir tavır sergileyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Kurum, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Seçime sayılı günler kala strateji planlarının ne olduğu sorulduğunda, son ortalama 90 gündür projelerini ve hedeflerini anlattıklarını, sandığa sadece 4 gün kaldığını ve çalışacakları son 3 günü hatırlatarak, vatandaşların sandıkta eserden, hizmetten ve güvenilir adaylardan yana bir tavır sergileyeceklerini düşündüklerini ve sahada da bu hissiyatı gözlemlediklerini ifade etti.

"AÇIK ARA KAZANACAĞIZ"

Murat Kurum, "Kazanıyor musunuz?" sorusuyla ilgili olarak, sahada elde edilen verilerin en iyi anket olduğunu ve seçimlerin gerçek dilinin sahada yaşandığını ifade etti, "Benim sahada gördüğüm motivasyon; bizim açık ara kazanacağımız. İnşallah 31 Mart akşamı bize gönül veren tüm kardeşlerimizle İstanbul'un sorunlarını çözmek üzere inşallah liyakatli kadrolarla geliyoruz," ifadelerini kullandı.

Aleyhine ve lehine birçok anket bulunduğunu aktaran Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Manipüle edilen anketler de var. Bunu da doğru bulmuyorum. Bütün anket firmaları 14-28 Mayıs'ta farklı konuşuyorlardı. Hatta bugünkü CHP'li yönetim çıktı, 'Biz kazandık, öndeyiz.' gibi manipülasyonlar yaptılar, yine yapacaklardır. Buradan da milletimizi, bu noktada sandık görevlilerimizi uyarmak istiyorum. Son ana kadar biz orayı terk etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Çünkü aynı manipülasyonu yine yapacaklar. Çünkü bunların algı siyasetinden başka milletimize sunabilecekleri hiçbir şey yok. Sürekli algı, bahane."

İBB Başkan adayı Kurum, kendilerinin de anket yaptırdığına işaret ederek, "Bizim ölçümlerimizle 1,7 puan farkla kazanacağız," sözlerini söyledi. 

Seçim çalışmalarının son günlerinde, küskün, dargın ya da protesto amacı güden seçmene dönük özel bir stratejisi olup olmayacağı ve bu kitlenin ne yoğunlukta olduğu sorulan Kurum, kararsız seçmenin çok fazla olmadığını, yaklaşık olarak 4-5 puanlık bir kararsız seçmen kitlesi bulunduğunu belirtti. Sonuç olarak, 31 Mart akşamı seçimi kazanacaklarını ve İstanbul'a hizmet etmek üzere göreve geleceklerini ifade etti.

"CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜ İLÇE MİTİNGLERİMİZ OLACAK"

Seçimden önceki son 3-4 gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a gelerek ilçe bazında ziyaretlerde bulunup bulunmayacağı sorulan Kurum, her seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilçelerde mitingler düzenlediğini ve sandıkla ilgili motivasyon için vatandaşlarla buluştuğunu açıkladı.

Kurum, "Cuma ve cumartesi günü bu tarz ilçe mitinglerimiz olacak. Arkadaşlarımız, teşkilatlarımız hazırlıyor. Anadolu ve Avrupa yakasında 6-7 ilçede inşallah mitinglerimiz olacak," diyerek bilgi verdi.

"EKREM BEY'İN MAL VARLIĞINI GİZLEMEYE GÖSTERDİĞİ ÖZENİ İSTANBUL'A GÖSTERMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal varlığı beyanından sonra 3 villaya dair yapılan bir tespitin medyada yer almasının ardından, "Villalar şahsi mal varlığım değil, şirketimizin adına kayıtlı." şeklindeki açıklamasını yeterli bulup bulmadığı sorulan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem Bey'in mal varlığını gizlemeye gösterdiği özeni İstanbul'a göstermediğini görüyoruz. Mal varlığı vermeden önce farklı bir beyan, 3 gün sonra bir bakıyorsunuz 1,5 milyar liralık Boğaz'a nazır villalar çıkıyor. Niye insan mal varlığını gizler? 'Şeffaf olacağız, haktan, hukuktan, adaletten yana olacağız.' deyip, meydanlarda vatandaşımıza bu vaatleri verip, sonra da bu konuda şeffaf olamıyorsanız, şöyle dönüp aynaya bir bakmak lazım. 'Ben İstanbulluları 5 yıldır kandırıyorum, kandırmaya devam edeceğim.' Yok öyle yağma. Siz İstanbulluları kandırdınız, yalan söylediniz ama artık 31 Mart'ta bunun hesabını sandıkta milletimiz size soracak."

"EKİBİ PARA KULELERİNİ YAPIYOR, ÖBÜRÜ MAL VARLIĞINI KAÇIRIYOR"

İBB Başkan adayı Murat Kurum, mal varlığı tartışmasının ve para sayma görüntülerinin seçmen üzerinde direkt etkisi olup olmayacağına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mal beyanında bile İstanbulluları kandıran bir belediye başkanı, ilgisini mal beyanında gizlemek için o kadar güzel çaba sarf edip, gizlemek adına bir uğraşı sergileyen belediye başkanı, aynı uğraşıyı İstanbul'un 5 yılında sergilemedi. Sizce etkilemez mi? Vaatlerini hatırlamıyorsun, 5 yıllık süreçte algı, sürekli bahane, sürekli dedikodu, sürekli oraya buraya laf yetiştirme, yok 'Topunuz gelin.' Kimsenin sana toplu geldiği yok. Kendi kendini büyütmeye kalkma. Senin masken düştü. Yaptığın siyasetin artık herkes nezdinde ne olduğu net bir şekilde ortada."

Para sayma görüntüsü hakkında Kurum, "Parti il binasını almayı beceremeyen bir partiden bahsediyoruz. Günlerdir kamuoyuna net bir şekilde açıklama yapamadılar. Altı üstü bir tane il binası alacaksınız. Sonuçta parti devlet yardımı alıyor mu, alıyor. Alırsınız, faturalandırırsınız, değerini gösterirsiniz, gerçek değer üzerinden alırsınız, tapusunu devredersiniz partinin üzerine, il binası mı yapacaksınız, ilçe binası mı yapacaksınız, yaparsınız. Bakıyorsunuz, orada CHP'li belediye başkanına yakın isimler parti binasında biri oradan geliyor, biri oradan gidiyor, saatlerce para sayıyorlar, balya balya kuleler yapıyorlar. Bunların uğraşısı, ekibi bu para kulelerini yapıyor, öbürü mal varlığını kaçırıyor," yorumunu yaptı.

"HER ZAMAN MİLLETİMİZİN FERASETİ GALİP GELMİŞTİR"

İstanbul'da Yeniden Refah Partisi seçmeni özelinde yapılan değerlendirmeleri sorulan Kurum, Yeniden Refah Partili seçmenin geniş bir perspektifte düşünüp değerlendirdiğini ve oyunun kime yarayıp yaramayacağını göz önünde bulundurduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'li belediyecilik anlayışının ne olduğunu en iyi bilen seçmenin Yeniden Refah Partisi seçmeni olduğunu ifade etti.

Murat Kurum, Yeniden Refah Partili seçmenin iradelerini ülkenin geleceğinden yana, kendisinden yana net bir şekilde ortaya koyacağını belirtti.

"Son düzlükte AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında yumuşama yaşanabilir" şeklinde analizler yapıldığına işaret edilerek, değerlendirmesi sorulan Kurum, "Bizde bir gerginlik yok," cevabını verdi. 

Kurum, "Yeniden Refah Partisi ile mevcut durumu değiştirebilecek bir temas var mı? Düşünür müsünüz görüşmeyi?" sorularını ise "Herhangi bir temas yok. Biz her zaman herkesle görüşürüz, niye görüşmeyelim. Burada sadece liderler, yöneticiler bu işe karar vermiyor. Milletimizin de bir takdir yetkisi var. İşin sonunda oyunun kime yarayıp yaramayacağını düşünebilecek kadar basiretli, ferasetli bir milletimiz var. Bunu her seçimde de göstermiştir. Şöyle geriye dönüp bakın, her zaman milletimizin feraseti galip gelmiştir, yine gelecek," diyerek cevap verdi. 

"İSTANBUL'UN HEM BAŞKANI HEM KARDEŞİ HEM EVLADI OLACAĞIM"

"Büyük İstanbul Depremi Anketi"ni değerlendiren Kurum, deprem riskine dikkati çekerek, "Bunu bile bile buna dair çözüm ortaya koymayacaksınız, şu an İBB yönetiminin yaptığı budur, görmezden geliniyor. Böyle vahim bir durum söz konusuyken en azından elinden gelen gayreti gösterirsin, sana düşen budur," sözlerini söyledi.

Murat Kurum, yarın düzenleyecekleri "İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Lansmanı"na değinerek, bu çalışmalar neticesinde İstanbulluların gündeminden birçok sorunu çıkaracaklarını ifade etti.

İstanbul'da 9 bin sokağa şu anda ambulans ve itfaiye giremediğine dair verinin hatırlatıldığı Kurum, "Bunu biliyoruz ama buna ilişkin hiçbir tedbir almıyoruz. Buna ilişkin tedbiri almayan bir yönetim sandıkta nasıl olacak da milletin tekrar iradesine, teveccühüne mazhar olacak?" sorusunu yöneltti.

Kurum, ilgileri, alakaları, tecrübeleri ve birikimleriyle İstanbullularla birlikte çok güzel bir ilişki kuracaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"31 Mart'ta İstanbul'un hem başkanı hem kardeşi hem evladı olacağım, bunun sözünü veriyorum. Beni sokakta görecekler, beni Saraçhane'de makamında oturup farklı gündemler peşinde koşarken görmeyecekler. İstanbul'un projelerine, İstanbul'un sorunlarına odaklanacağız. Deprem riskini, ulaşım çilesini ortadan kaldıracağız. İnsanlarımızın mutlu olacağı bir İstanbul hayal ediyoruz, bu hayali de 31 Mart'ta tüm İstanbullularla birlikte gerçekleştireceğiz."

"İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçlarına dair açıklama geldi" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçlarına dair açıklama geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İBB Başkan adayı Kurum'dan son anket sonuçlarına dair açıklama geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  2. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  3. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  4. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  5. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  6. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  7. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  8. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  9. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  10. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  11. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  12. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  13. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  14. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  15. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  16. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  17. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  18. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  19. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  20. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
Politika Haberleri