İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmini: Algıya bakılacak olursa…

İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmini: Algıya bakılacak olursa…

İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmi... HaberTürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu programa katılan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir  , 23 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu....

HaberTürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu programa katılan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir  , 23 Haziran seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programda konuşan Daşdemir, "Algıya bakılacak olursa, Ekrem İmamoğlu önde gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Programda Hülya Hökenek'in konuklarına yönelttiği "İstanbulluların tercihine dair nasıl bir koku alıyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir şunları söyledi:

"Algıya bakılacak olursa, Ekrem İmamoğlu önde gibi gözüküyor. Diğer taraftan bakıldığında Binali Yıldırım'ın geçmiş kariyeri ve bu göreve uygunluğu gibi kamuoyundaki algı açısından Yıldırım'ın da üstün olma durumu var. Şu anki algı açısından başbaşlık noktası ya da bir tık mazbatası elinden alındı diye oluşturulan algı sebebiyle İmamoğlu birazcık daha önde gibi görülebilir. Kampanya burada belirleyici olacaktır, AK Parti doğru bir stratejiyle giderse işler değişebilir."

'İMAMOĞLU AÇIĞI HIZLI KAPATTI'

Aynı soruya MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise, "Binali Yıldırım, AK Parti'nin koyabileceği en iyi adaydı. Yıldırım, yüzde 12 ile yarışa önde başladı. Ancak AK Parti'nin geliştirdiği uslüp, taktiksiz çalışmalar belki yetersiz olduğundan ama belki de karşıda İmamoğlu'nun çok bilinmeyen bir isim olmasına rağmen ortaya koyduğu performans bu açığı çok hızlı bir şekilde kapattı" ifadelerini kullandı.

'EN BELİRLEYİCİ KİTLE KÜRT SEÇMEN'

Seçimlerin en belirleyici kitlesinin Kürt seçmenler olduğunu söyleyen Kulat ayrıca "İstanbul seçimlerinin en belirleyici kitlesi; Kürt seçmenler. İstanbul'da yüzde 22'lik Doğu ve Güneydoğu kökenli seçmen var. Bunların 6-7 puanı sürekli AK Parti'de kalıcı olan seçmen kitlesi. Geri kalan 1-2 puanlık marjinal seçmen var ama diğerleri yerel seçimlerde çoğunlukla AK Parti'nin yanında yer alıyorlardı. Ama bu seçim döneminde öyle olmadı" dedi.

'BIÇAK SIRTI'

"HDP'nin ağırlıklı olarak İmamoğlu'na verdiği destek net olarak ortaya çıkmaya başladı. İmamoğlu ve ekibi o seçim kampanyasında bunu oldukça ortaya çıkarmamaya çalıştılar. Dolayısıyla Kürt seçmenin tercihinde değişiklik olacağını düşünüyorum. AK Parti iyi bir strateji geliştirirse kendi lehine olabilir. Ama şu an itibariyle baktığımızda bir bıçak sırtı durumu söz konusu" şeklinde konuştu.

"İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmini: Algıya bakılacak olursa…" haberi, 13 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmini: Algıya bakılacak olursa… haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İki büyük anket şirketinden 23 Haziran tahmini: Algıya bakılacak olursa… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
    2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
    3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
    4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
    5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
    6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
    7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
    8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
    9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
    10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
    11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
    12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
    13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
    14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
    15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
    16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
    17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
    18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
    19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
    20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
    Politika Haberleri