Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı

Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı

Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıy... Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın soruştuma dosyası ‘Soyut iddialara somut deliller bulanamadı’ gerekçesiyle kapatıldı.

Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın soruştuma dosyası ‘Soyut iddialara somut deliller bulanamadı’ gerekçesiyle kapatıldı.

74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın ameliyat olan eşiyle hastanede Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğramasına ilişkin soruşturma dosyası kapatıldı. Gerekçe olarak da ‘Soyut iddialara somut deliller bulanamadı’ açıklaması yapılırken, İHD’den “Soruşturmanın selametine gölge düşmüştür” tepkisi geldi.

15 Ekim tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşinin refakatinde bulunan Ekrem Yaşlı, başka bir hastanın refakatçisi tarafından darp edildi. Soda şişesiyle kafasına vurularak yaralanan Yaşlı, tüm ifadelerinde ve gazetecilere yaptığı açıklamalarında, “Eşimle Kürtçe konuştuğum için bana saldırdı” demesine rağmen, dosya kapatıldı.

Evrensel’den Seçkin Sağlam‘ın haberine göre henüz soruşturma dosyası dahi hazırlanmadan, önce hastaneden, ardından Çanakkale Valiliği’nden ve son olarak da Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklamalar peşi sıra geldi. Açıklamalarda Ekrem Yaşlı’nın ifadesinin aksine “Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğramadı” denildi ve “Soyut iddialara somut deliller bulanamadı” gerekçesi gösterildi.

Dosyaya erişim engeli

Süreçle ilgili açıklama yapan İHD Çanakkale Şubesi ise başvurucunun talebi üzerine, polisteki ifade işleminde de hazır bulunduklarını belirtti. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Başvurucu 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı ile 71 yaşındaki eşi Bedriye Yaşlı’nın söz konusu saldırıya ilişkin başından beri ısrarlı ve birbiriyle tutarlı ifadelerinde, kendi aralarında anadilleri olan Kürtçe dilinde konuşmaları üzerine saldırganın kendilerine sözlü olarak sataşmaya başladığı ve bu sözlü sataşmanın fiziki saldırıya döndüğü yönünde olmuştur. Yine mağdurlar, müşahedenin devam etmesi gerekmesine rağmen, güvenliklerini sağlayamayan hastane tarafından, saldırı sonrası apar topar hastaneden taburcu edildikleri ve kendilerine ‘herhangi bir komplikasyon olması ihtimaline karşı Çanakkale Merkez ilçeden ayrılmamalarının’ söylendiğini belirtmişlerdir.

17 Ekim tarihinde tarafımıza ulaştırılan vekâletname ile dosyada inceleme yapmak ve delil toplanması taleplerimizi sunmak üzere tarafımızca yapılan başvuruda, dosyanın tamamlanmamış olması gerekçe gösterilerek dosyaya avukat erişimi engellenmiş ancak her nasılsa aynı gün Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı tarafından, saldırganın cezai ehliyetinin olmaması gerekçe gösterilerek dosya takipsizlikle sonuçlandırılmıştır.”

Dosyanın mağdurlardan kaçırıldığını vurgulayan İHD, soruşturmanın selametine gölge düştüğü ifade edildi.

Gazete Duvar

"Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı" haberi, 21 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Irkçı saldırıda soruşturma dosyası jet hızıyla kapatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  2. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  3. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  4. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  5. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  6. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  7. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  8. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  9. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  10. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  11. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  12. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  13. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  14. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  15. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  16. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  17. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  18. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  19. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  20. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Politika Haberleri