Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'siz memur yapılmış, bu kul hakkını ödeyemezsiniz

Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'siz memur yapılmış, bu kul hakkını ödeyemezsiniz

Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'... Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, AKP adayı Turgut Altınok'un iki kızının KPSS'ye girmeden, istisnai kadroyla memur yapıldığını iddia etti ve "Bu kadar servet var, ihtiyacınız mı var? Bu kul hakkı değil mi?" diye sordu.

Altınok'un, "Londra'daki kızına kurduğu şirketi açıklasın" çağrısına da yanıt veren Yavaş, kızının, iş bulamadığı için eşiyle Ankara Anlaşması kapsamında Londra'ya gittiğini ve 6 ay kirada oturduğunu belirterek, "Şimdiye kadar ödediği kira bin 500 sterlindi. Bin 777 sterline 32 yıl sürecek şekilde kredi çekip ev aldı. 32 yıl alnının terini yiyor, eşiyle beraber çalışıyor, emeğinin hakkını alıyor" dedi.

ABB Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kalecik Belediye Başkan Adayı Satılmış Karakoç ile Kalecik'te İftar Programı'na katıldı.

Yavaş burada, rakibi Turgut Altınok'un "Londra'daki kızına kurduğu şirketi açıklasın" sözlerine tepki gösterdi. Yavaş şunları söyledi:

"BANKADA DA HESAP YOK. O KADAR DAIRENIN KIRA GELIRI DE GÖRÜNMÜYOR"

Ben 2009 senesinde aday oldum, mal beyanımı açıkladım. 2014'te aday oldum, mal beyanımı açıkladım. 2019'da aday oldum, mal beyanımı açıkladım seçilmeden önce. Şimdi gene 2019 ile 2023'ü yan yana koymak suretiyle mal beyanımı açıkladım. Neden açıkladım? Bütün kamu yöneticileri artık bu şekilde davranmadıkça, biraz önce söylediğim olay ortaya çıkmıyor. İnsanlar kamu yöneticilerini, siyaseti, siyasetten zenginleşen insanlar olarak görüyor. Bu, bizim zorumuza gidiyor. Herkes açıklasın diye. Noktası noktasına açıkladık. Rakibim açıklamadı uzun süre, sonra açıkladı. Eksik açıkladı. Antalya'da bir şeyler çıktı, 'değil' dedi. Gazeteci götürdü, tapusunu televizyondan dün gösterdi. Ziynet eşyası hiç yok. Zannedersin ki, üç beş ton altını var da saklıyor. Çıkart neyin varsa. Ziynetini açıkla, dövizin varsa da açıkla. Bankada da hesap yok. O kadar dairenin kira geliri de görünmüyor ki, beş kuruş vergi de vermemiş. Nasıl bir anlayış böyle? Ve öğreniyoruz ki o kadar mal göz olmuşlar ki, kız kardeşinden aldığı vekaleti kötüye kullanarak, babasından kız kardeşine gelen malları da üstüne geçirmiş ve onun mahkemesini görüyorlar. Bu nedir Allah aşkına?

"KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. 32 YIL ALNININ TERİNİ YİYOR EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

Ve benim kızım 2014'te evlendi. Daha sonra, doğum yaptıktan sonra, bir yıl müddetle iş aradık. Mansur Yavaş ya babası, nereye gittiyse kapılar kapandı. Ve çocuk şöyle bir karar verdi eşiyle beraber; 'baba ben yurt dışına gideceğim' dedi... Yurt dışından sizin çalışmanız için ya bir firmanın davet etmesi lazım ya da web üstünden 10 sterlin gibi bir para yatırarak şirket kuruyorsunuz, İngiltere diyor ki; 'burada çalışacak insanlar istihdam yaratıp vergi verecekse gelsin, yoksa gelemez' diyor. Bunun adı Ankara Anlaşması. Bu anlaşmayla gitti. Altı senedir kirada oturuyor. Ben belediye başkanı olduktan sonra, kredi çektim. Her şeyim açık. Bunu da mal beyanımda yayınladım ve oraya bir miktar para gönderdim. O da gitti. Biliyorsunuz yurt haricinde, İngiltere'de Mortgage diye bir sistem var. Şimdiye kadar ödediği kira bin 500 sterlindi. Bin 777 sterline 32 yıl sürecek şekilde kredi çekip, krediyle ev aldı. 32 yıl alnının terini yiyor, eşiyle birlikte çalışıyor, emeğinin hakkını alıyor. Ve gidiyorlar, kiraya durduğu evin de fotoğraflarını internette yayınlıyorlar. O yetmiyor, Mansur Yavaş'ın kızı İngiliz vatandaşı olmuş diye yalanlara sığındılar. Niye böyle yapıyorlar? Kendi açıkları ortaya çıkmasın diye.

"ALTINOK'UN IKI KIZI DA KPSS'YE GIRMEDEN MEMUR YAPILMIŞ"

Dün Elmadağ'da sordum. Sayın Altınok'un iki kızı da KPSS sınavına girmeden, istisnai kadroyla memur yapılmış. Bu kadar servet var, ihtiyacınız mı var? KPSS'siz işe giriyorsun. Peki şu Kalecik'teki işsizler bir elini kaldırsın bir bakayım. Bunlar fasulye sırığı mı? Bunlar niye giremiyor işe? Bunların ihtiyacı daha çok değil mi? Bu, kul hakkı değil mi? Keçiören Belediye Başkanı olmasaydınız, onları işe sokamazdınız. Ben diyorum ki, malınızdaki şaibeyi falan bilmem, öyle bir iddiam yok. Ama siz bu hakkı ödeyemezsiniz bu gençlere. Bu daha berbat bir konudur. Torpille, mülakatsız, sınavsız işe sokmak kendi çocuklarını, daha beter, daha ayıp bir husustur."

"Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'siz memur yapılmış, bu kul hakkını ödeyemezsiniz" haberi, 28 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'siz memur yapılmış, bu kul hakkını ödeyemezsiniz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mansur Yavaş: Turgut Altınok'un 2 kızı KPSS'siz memur yapılmış, bu kul hakkını ödeyemezsiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  2. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  3. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  4. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  5. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  6. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  7. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  8. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  9. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  10. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  11. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  12. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  13. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  14. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  15. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  16. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  17. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  18. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  19. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  20. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
Politika Haberleri