Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar

Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar

Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Tur... Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, 48. Turizm Haftası'nda yaptığı konuşmada, Mardin'in zengin kültür mirasıyla 2023 yılında 2 milyon turisti ağırladığını belirtti. Yapılan çalışmalarla antik kentlerin tanınırlığını artırmak ve turizmi 12 aya yaymak hedefleniyor.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un 48. Turizm Haftası'ndaki konuşması, Mardin'in turizm potansiyelini vurgulayan önemli bilgilerle dolu. Akkoyun, 2023'te 2 milyon turisti ağırlamanın yanı sıra, antik kentlerin tanınırlığını artırmak ve turizmi yılın her dönemine yaymak için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un 48. Turizm Haftası "Kültür ve İnanç Ekseninde Turizm ve Mardin" çalıştayında yaptığı konuşmada, Mardin'in turizm potansiyeli ve yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Vali Akkoyun, Mardin'in zengin kültürel mirasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ve 2023 yılında yaklaşık 2 milyon turisti misafir ettiklerini belirtti. Konuşmasında, Mardin'in tarihi yapıları, antik kentleri, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle ülkenin turizm açısından en önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.Akkoyun, yapılan çalışmalarla Mardin'in kadim şehrine ait eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılmaya devam edildiğini ifade etti. Özellikle Dara Antik Kenti'nin ulusal ve uluslararası tanınırlığını artırmak için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı Mardin'e davet ettiklerini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapılan başvuruların olumlu sonuçlandığını belirtti. Bu kapsamda Dara Antik Kenti'nin "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında destek alacağını ve yeni kazıların başlayacağını müjdeledi.Vali Akkoyun, Mardin'in turizm potansiyelini daha da artırmak için çalışmaların devam ettiğini ve turizmi 12 aya yayma çabalarının önemine değindi. Ayrıca, Mardin Kalesi'nin alt kısmında yer alan 1. Cadde'nin fizibilite çalışmasını tamamladıklarını ve bölgeyi afet riskinden kurtarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra, Mardin'de turizmi olumsuz etkileyen kanuna ve mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilerek gereğinin yapılacağını ve turizm güvenliğini artırmak için önlemler alacaklarını belirtti.Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök ise, şehirde hizmet veren konaklama tesisleri hakkında bilgi vererek, Mardin'in turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Dicle Kalkınma Ajansı Mardin Genel Sekreteri Aykut Aniç ise, ajansın Mardin'in kalkınması için yaptığı çalışmalardan bahsederek, turizmin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.Sonuç olarak, Mardin'in turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve şehrin kültürel mirasının korunması adına yapılan çalışmaların önemine değinildiği kapsamlı bir konuşma gerçekleştirildi.

"Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar" haberi, 16 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:54 Yolda Yürürken Canlı Yayında Kaza: Kayseri'den İstanbul'a Yürüyen Neşet Turan Hayatını Kaybetti
  2. 23:50 İkinci el araç alıcıları acele etsin: Fiyatlar yükselecek! Sıfır araçlarla rekabet edecek
  3. 23:49 Tarık Mengüç açıkladı! 'Bir yanlış imza attım zor zamanlar geçirdim'
  4. 23:47 Türkiye, Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği Adaylığını Destekliyor
  5. 23:45 KFC, Gazze'ye Yönelik Saldırılara Tepki Olarak 108 Şubesini Kapattı!
  6. 23:38 Sergen Yalçın açıklama yaptı: "Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok"
  7. 23:38 Kuruyemiş Sektöründe Büyük Kayıp: 400 Milyon TL Borçla İflas Etti ve 200 Çalışan Mağdur!
  8. 23:32 Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Şimdi o işlem için cebinizi sıkmanıza gerek kalmayacak!
  9. 23:32 Bir tepsi nefis böreği sadece bir bardak su kullanarak hazırlayın! Hem de dışı çıtır çıtır
  10. 23:25 NASA'nın Psyche Uzay Aracı, 225 Milyon Kilometreden Lazer İletişimi Sağladı!
  11. 23:23 Tesla hisselerinde ani artış
  12. 23:20 Newcastle, Arda Güler İçin 50 Milyon Euro Teklif Etti: Madrid'den Ayrılmak İstemiyor!
  13. 23:19 Demirtaş, tasarruf yapılması gereken kalemleri detaylı bir şekilde açıkladı!
  14. 23:14 Aslan Kükremeye Hazırlanıyor! Trabzonspor'un Eski Yıldızı Galatasaray'a Transfer Oluyor!
  15. 23:08 Kenya'da Bombalı Terör Saldırısı: 5 Ölü!
  16. 23:06 Mehmet Şimşek açıkladı: "Çoğu ülkeye göre durumumuz iyi"
  17. 23:04 Eğer evinizde o fincan takımından varsa, saklamakta fayda var! Şimdi gerçekten servet değerinde
  18. 22:57 Patatesli Kek Tarifi: Damaklarda Lezzet Şöleni!
  19. 22:49 Üç ülke de Türklere vize kapılarını kapattı! Herkes akın akın oraya gidiyordu
  20. 22:49 Türkiye'nin en popüler sigara grubuna son: Artık satış yok
Kültür Sanat Haberleri