NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve Çekya Ukrayna'ya Destekte Önemli Rol Oynuyor

NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve Çekya Ukrayna'ya Destekte Önemli Rol Oynuyor

NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve... NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlanması için Danimarka, Hollanda ve Çekya'nın rolünü vurguladı. NATO'nun Ukrayna'ya destek olmak için kapasite hedeflerini gözden geçirebileceğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya yönelik artan destek çabalarını vurguladığı Brüksel'deki ortak basın toplantısında, Danimarka, Hollanda ve Çekya'nın rolünü ön plana çıkardı. Stoltenberg, Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarının karşılanması için NATO'nun kapasite hedeflerini gözden geçirmeye hazır olduklarını belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında, Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve Çekya Başbakanı Petr Fiala ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg, bir araya geldiği liderlerle Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlanması konusunu ele aldıklarını belirterek, "Çünkü savaş alanındaki durum hala çok zor ve Ukrayna'nın daha fazla destek taleplerini hepimiz duyuyoruz." dedi.

Danimarka, Hollanda ve Çekya'nın Ukrayna'ya yardım sağlamadaki rolünün önemini vurgulayan Stoltenberg, ilerleyen günlerde ABD Kongresi'nden de Ukrayna’ya yardım paketine ilişkin olumlu bir adım atılmasını umut ettiğini ifade etti.

Stoltenberg, Ukrayna'nın bugüne kadar yapılan yardımlardan daha fazlasına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "İşte bu nedenle müttefikler, NATO'nun kapasite hedeflerini tutturma ile Ukrayna'ya daha fazla yardımda bulunma arasında bir seçim yapmak durumundadır. Benim mesajım net: Ukrayna'ya daha fazla yardım gönderin." şeklinde konuştu.

"NATO HEDEFLERİNİN ALTINA İNMEK UKRAYNA'YA DESTEK OLMANIN BİR YOLU"
Stoltenberg, NATO'nun savunma stratejisi çerçevesinde her müttefikin gerekli mühimmat ve silah sistemlerine sahip olmasının hedeflendiğini hatırlatarak, "Ancak en azından kısa vadede, tüm hedeflere ulaşmak ile Ukrayna'nın şu anda ihtiyaç duyduğu şeyleri sağlamak arasında bir çelişki olabileceğini fark ettim. Bu nedenle Ukrayna'ya destek sağlamanın tek yolu NATO kapasite hedeflerinin altına inmekse, bunun yapılacak en doğru şey olduğunu açıkça ifade ettim." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu kararı müttefik ülkelerin vereceğini kaydeden Stoltenberg, "Ancak gerçek şu ki Ukrayna'yı desteklemek ve Rusya'nın savaş kabiliyetlerini azaltmaya yardımcı olmak, güvenliğimizi de artıracaktır." vurgusunu yaptı.

Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyi'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in talebi üzerine Cuma günü toplanacağını, NATO Savunma Bakanları ile Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarının ele alınacağını bildirdi.

"NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve Çekya Ukrayna'ya Destekte Önemli Rol Oynuyor" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve Çekya Ukrayna'ya Destekte Önemli Rol Oynuyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. NATO Genel Sekreteri: Danimarka, Hollanda ve Çekya Ukrayna'ya Destekte Önemli Rol Oynuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:03 Sağlık Dolu Bahar Lezzeti: Zeytinyağlı Çiriş Otu Mezesi!
  2. 21:01 Tesla işgücünü azaltıyor: Yüzlerce işçi işten çıkarılıyor!
  3. 20:59 Taksim'de 1 Mayıs Gerilimi: Kutlama Talebi ve İzin Reddi Arasındaki Çatışma
  4. 20:56 İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
  5. 20:55 İsrail, Gazze'de Kendi Askerlerini Vurdu!
  6. 20:55 İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu
  7. 20:44 Bergen'in Senaristinden Yepyeni Proje!
  8. 20:42 A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Pro Lisans Eğitim Programı'nda Konuk Oldu
  9. 20:41 İmamoğlu Edanur için açıklama yaptı: "Sorumlular cezasız kalmayacak"
  10. 20:41 Diyarbakır Adliyesi'nde Çıkan Kavga: Bir Kişi Yaralandı, Güvenlik Önlemleri Artırıldı
  11. 20:38 Hayat Bilgisi dizisinde Didem'di! Yeliz Doğramacılar'ı gören tanıyamadı: "Kendine yazık etmiş "
  12. 20:37 Güçlükonak Festivalinde Yamaç Paraşütü Kazası: Paraşütçü R.U.A. Yaralandı
  13. 20:35 Kosova, Fitch Ratings'ten ilk kez kredi notunu aldı
  14. 20:34 Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
  15. 20:33 Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar
  16. 20:31 Trump, Konuşma Yasağını İhlal Ettiği İçin Cezalandırıldı: 9 Bin Dolar Para Cezası Aldı
  17. 20:26 Af Örgütü: İsrail'in Gazze'deki İhlallerine Karşı Biden'a Çağrı
  18. 20:21 Guterres nüfuzlu ülkelere çağrıda bulundu: "İsrail'in Refah'a saldırısını engelleyin"
  19. 20:20 Nijerya'da Yakıt Krizi: Benzin İstasyonlarının Kapanmasıyla Ulaşım Sorunu Büyüyor
  20. 20:17 SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
Dünya Haberleri