Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HDP binasının girişini kapattı!

Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HDP binasının girişini kapattı!

Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HD... KHK’lıların Ankara’da gerçekleştirecekleri 'Büyük Buluşma' etkinliğinin Valilik tarafından yasaklanmasının ardından, yurttaşların Ankara'ya

KHK’lıların Ankara’da gerçekleştirecekleri 'Büyük Buluşma' etkinliğinin Valilik tarafından yasaklanmasının ardından, yurttaşların Ankara'ya girişi ve siyasi partileri ziyaret etmeleri de engellendi.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen kamu emekçilerinin bugün ve yarın Ankara Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlemeyi planladıkları “Büyük KHK Buluşması” Ankara Valiliği’nin dünkü kararıyla yasaklandı. Yasak kararı sonrası açıklama yapan KHK'lılar Ankara'ya gelmekten vazgeçmediklerini duyurarak, Türkiye'nin birçok ilinden Ankara'ya yola çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Saadet Partisi'ni ziyaret edeceklerini belirten KHK'lı emekçilerin otobüsleri, Ankara girişinde durduruldu. Parti ziyaretleri polis tarafından engellendi.

HDP BİNASININ GİRİŞİ KAPATILDI

HDP binasının girişini kapatan polisler, yurttaşların parti binasına girmelerini engelledi. Binaya girmek isteyen KHK'lılarla polisler arasında arbede yaşanırken, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaşananlara tepki gösterdi.

TOPLANTI HDP'DE BAŞLADI

Polislerin ablukası devam ederken, KHK’lı yurttaşlar ve HDP’li vekiller genel merkez binasına girerek, toplantılarına başladı.

HDP toplantı salonunda yapılan toplantıda söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Gergerlioğlu, KHK’lıların 21. yüzyılda Nazi Almanya’sında uygulanmayan uygulamalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Bu uygulamaları ifşa etmeye çalışanlarında engellenmeye çalışıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “100 binlerce kişi bunun mağduru durumunda. Mazlum bir buçuk milyona yakın kişi var. Bu artık KHK’li olmayanları da etkiliyor. Bugün KHK buluşması için Ankara’dayız. 3-4 aydır bu buluşma için uğraşıyoruz. KHK’liler Türkiye’nin insan hakları buluşma platformu oldu çünkü Kürdü, Türkü, Alevisi, Muhafazakarı var. Yaptığımız iş çok önemli, bu buluşmalar çok önemli. yaptığımız iş çok çok önemli. bu buluşmalar çok önemli. Türkiye demokrasi tarihine not düşecek çok önemli buluşmalar” diye belirtti.

'CHP'DEN HABER BEKLİYORUZ'

Buluşma izni için resmi başvuru yapıldığını vurgulayan Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"KHK zulmünü 5-6 ekimde Ankara’da konuşulmasını engellemek için var güçleriyle çabaladılar. Ve sonunda 5-6 Ekim buluşmamızı yasakladılar ki biz 3-4 ay son derece değerli gayretlerle gece gündüz demeden çalıştık. Ama biz yılmadık ve bu buluşmayı başka bir şekilde gerçekleşmesinin yolunu aradık. Sosyal medya inledi. KHK buluşması engellenemez dedik. Dün bu yasa dışı engellemeye karşı partim ve Saadet Partisi, genel merkezlerinde yapmamız için davette bulundu. Bize el uzatanın hakşinaslığını biz asla unutmayız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de dün görüştüm, cevap bekliyoruz. Eğer bizi genel merkezine kabul ederse memnuniyetle gider toplantımızı orada yaparız."

HDP ve SP’nin kucak açmasının dahi kabul edilemediğini söyleyen Gergerlioğlu, “Binamızın önü engellendi vatandaşlar girmesin diye. Yaptıklarının anayasada hukukta yeri yok. Yolu kesip vatandaşların geçişini engellediler. Biz bugün KHK hukuksuzluğunu bir kez daha belgeledik. Gözaltına alınan arkadaşımız da bırakıldı. Engellenmeye çalışılan toplantımıza başlayalım” dedi.

HDP milletvekili Habip Eksik de “675 KHK ile işimden hukusuzca atıldım. Bugün, farklı düşüncelere sahip olsak da hepimiz kavga için buradayız. Büyük bir mücadelede sonra bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ülkede bütün hukuksuzlukların önüne KHK’iler Platformu olarak dikileceğiz. Bu gün ülkedeki faşizm toplumun tüm farklı kesimlerini hedef almakta. Kendi iktidarını kurumsallaştırmak için bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Sözler bu platformu kurarak, çok büyük güç koymuşsunuz. Hep beraber kazanacağız. Bir arada kazanacağız” diye belirtti.

Toplantı platform sözcülerinin konuşmasıyla devam ediyor. KHK’liler HDP ardından öğleden sonra Saadet Partisi’ni ziyaret edecek. (MA)

"Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HDP binasının girişini kapattı!" haberi, 05 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HDP binasının girişini kapattı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polis, KHK'lıların buluşmasını engelledi; HDP binasının girişini kapattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
    2. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
    3. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
    4. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
    5. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
    6. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
    7. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
    8. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
    9. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
    10. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
    11. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
    12. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
    13. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
    14. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
    15. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
    16. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
    17. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
    18. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
    19. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
    20. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
    Politika Haberleri