Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çıkartıldı

Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çıkartıldı

Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çı... Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı direnişi eylemlerinden dolayı "tutuklamaya yönelik" yakalama kararı çıkartıldı. Alabora 2013 Haziran''ında attığı "Mesele iki ağaç değil, sen bunu anlamadın mı?" şeklindeki sosyal medya paylaşımı nedeniyle dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınmış, sert şekilde eleştirilmişti.

Sinma ve tiyatro oyuncusu, sanatçı Memet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme' suçlamasıyla "tutuklamaya yönelik yakalama" kararı çıkartıldı.

ALABORA'NIN ANNESİ KONUŞTUHakkında yakalama kararı çıkarılan Memet Ali Alabora’nın annesi Betül Arım’dan ilk açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği kararda, Gezi eylemlerinin iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğu öne sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için Alabora'nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri öncesi yaptığı iddia edilen görüşmeler "delil" diye dosyaya koyuldu.

Hürriyet’ten Toygun Atilla’nın haberine göre savcılığın gönderdiği yazıda, Memet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomvvonyi'nin 18-21 Haziran 2012'de İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012'de ise Mısır'da Ivan Maraviç ile görüştükleri belirtildi. Maroviç'in Mısır'da bulunduğu sırada Kavala'nın da yurt dışında olduğuna da vurgu yapılarak, anlaşılmaz bir mantık yürütülerek, bütün bu temaslar ile Gezi direnişi arasında bir bağ olduğu iddia edildi.

Memet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 30 Temmuz 2012'de Mi Minör adlı tiyatro oyununun provalarına başladıkları da belirtilen kararda, "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği, söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır" denildi. Gezi Parkı ayaklanmasının 2011'den beri planlandığı iddia edilerek, buna delil olarak ise Alabora'nın 2011'de çektiği videolarda "Ayaklan İstanbul" ibarelerinin bulunması gösterildi.

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama" kararında ise şu ifadeler yer aldı:

"Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır..."
 

"Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çıkartıldı" haberi, 05 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çıkartıldı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gezi korkusu: Alabora''ya yakalama kararı çıkartıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:42 En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
  2. 08:38 El ele görüntülendiler: Reyting rekortmeni dizideki aşk gerçeğe döndü
  3. 08:35 Cihangir Ceyhan en değer verdiği partnerini açıkladı
  4. 08:25 Özgür Demirtaş’tan Melih Gökçek’e ağır sözler: Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin
  5. 08:20 İş yeri sahibi AK Parti ile baş edemeyince binayı satışa çıkardı
  6. 08:16 Emniyet'i sarsacak anket: Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor
  7. 08:11 Barış Terkoğlu: Nefesimizi veririz ama boşuna uğraşmayın, ateşle de zorlukla da uslanmayız
  8. 08:07 İsmail Saymaz: Sinan Ateş iddianamesinde cinayetin sebebi yazmıyor
  9. 08:05 Kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 18 kente sarı kodlu uyarı
  10. 04:32 Bağımlılık yapan tarif artık evinizde: İşte kahvaltıların kralı muhammara!
  11. 04:30 İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
  12. 04:28 Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
  13. 04:23 Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
  14. 04:20 Yurtta hava durumu nasıl?
  15. 04:18 Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
  16. 04:15 İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
  17. 04:12 Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?
  18. 04:10 Hemen bırakmanız gereken 5 zehirli sabah alışkanlığı!
  19. 04:09 Evde en ucuz saç boyalarından birine sahip olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz
  20. 04:07 Vücudunuzun susuz kaldığını gösteren basit bir belirtiler
Politika Haberleri