Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor… ‘Bunun adı gasptır’

Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor… ‘Bunun adı gasptır’

Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tari... CHP'li Suzan Şahin, THY'nin İstanbul seçimlerinin yapılacağı gün olan 23 Haziran tarihindeki bazı uçuşların iptal edildiğini söyleyerek konuyu M

CHP'li Suzan Şahin, THY'nin İstanbul seçimlerinin yapılacağı gün olan 23 Haziran tarihindeki bazı uçuşların iptal edildiğini söyleyerek konuyu Meclis'e taşıdı. Şahin, Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?” diye sordu.

23 Haziran seçimlerine iki gün kala CHP'den çarpıcı bir iddia geldi. CHP'li Suzan Şahin, THY'nin İstanbul seçimlerinin yapılacağı gün olan 23 Haziran tarihindeki bazı uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran’da yapılacak seçime günler kala Türk Hava Yolları'ndan uçuş iptali kararı verdiği iddia edildi.2 3 Haziran sabahı Hatay’dan İstanbul’a yapılacak olan seferi iptal ettiğini yolcularına mesajla bildiren THY’nin bu kararını CHP’li Şahin Meclis’e taşıdı. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şahin şunları söyledi:

“Hatay ilinde tatil yapan aile ziyaretine giden vatandaşlarımız, vatandaşlık görevlerini yapmak ve oylarını kullanmak üzere 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine göre programlarını yapmış, buna göre Hatay’dan İstanbul’a seçim günü gidişlerini organize etmiştir. Bu yönde Türk Hava Yolları firması tarafından gerçekleştirilecek olan 23 Haziran 2019 tarihli Hatay-İstanbul 04.45 uçuşuna önceden bilet kesen yolculara bugün gerekçesiz olarak iptal kararı bildirilmiş ve bu durumdan dolayı bir sonraki 12.50 uçağında yer olmadığı gerekçesiyle 19.55 uçuşuna aktarılmışlardır. 19.55 uçağına binmek zorunda kalan vatandaşlarımızın açıktır ki oy kullanma şansı bulunmamaktadır.

Benzer şekilde İDO tarafından da 21,22, 23 Haziran tarihlerinde yapılacak Yenikapı-Bursa, Bursa Yenikapı seferlerinin bir kısmının ‘yolcu talebi’ olmadığı gerekçesiyle iptal edildiği iddiaları basına ve kamuoyuna yansımıştır."CHP’li Şahin şunları sordu:

Hatay’da olan ve 23 Haziran 2019 seçimleri için önceden biletleme yaparak programını ayarlayan İstanbul seçmeni Türk Hava Yolları tarafından gerekçesiz olarak sabah uçuşunun iptal edilmesi sonucunda mağdur edilmiyor mu?23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine günler kala Türk Hava Yolları tarafından Hatay’dan İstanbul’a yapılacak uçak seferlerinin gerekçesiz olarak ertelenmesi, İDO seferlerinin bir kısmının iptal edilmesi tesadüf müdür?Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?

"Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor… ‘Bunun adı gasptır’" haberi, 21 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor… ‘Bunun adı gasptır’ haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seçimlere iki gün kala ‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor… ‘Bunun adı gasptır’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  2. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  3. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  4. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  5. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  6. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  7. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  8. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  9. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  10. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  11. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  12. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  13. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  14. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  15. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  16. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  17. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  18. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  19. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  20. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
Haberleri