Taksicilerle turizm şoförleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü

Taksicilerle turizm şoförleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü

Taksicilerle turizm şoförleri birbirine gird... İstanbul Esenyurt'ta taksicilerle turizm firması sürücüleri arasında başlayan tartışmalar iki tarafı karakolluk etti. Polis merkezi önünde

İstanbul Esenyurt'ta taksicilerle turizm firması sürücüleri arasında başlayan tartışmalar iki tarafı karakolluk etti. Polis merkezi önünde taksicilerle turizm firması arasında çıkan kavgayı polis havaya ateş açarak ayırırken 11 kişi gözaltına alındı.

Esenyurt'ta taksicilerle turizm taşımacılığı yapan şirket sürücüleri arasında yaşanan tartışma bitmek bilmiyor. Pazartesi günü bir turizm çalışanının Başakşehir'den aldığı  turisti Sapanca'ya götürdüğü sırada Esenyurt'ta önü taksiciler tarafından kesilmiş ve evrakları kontrol edilmişti. Bu tartışmaların ardından Salı Günü, Esenyurt Akbatı Taksi Durağı'nın bulunduğu bölgedeki bir otelden turist almak isteyen turizm firması şoförünün minibüsü taksiciler tarafından kesildi. Taksiciler olay yerine polis çağırırken yaşanan tartışmada turizm firması şoförü ve taksici birbirinden şikayetçi oldu. Polis ekipleri de iki tarafı alarak Esenkent Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.

POLİS HAVATA ATEŞ AÇTI

Olayın duyulmasıyla çok sayıda turizm firması çalışanı ve taksiciden oluşan kalabalık iki grup polis merkezinin önünde toplandı. Bir süre sonra ise turizm firması çalışanları ile taksiciler arasında önce sözlü tartılma ardından ise kavga çıktı. Tekme, tokat ve yumruk yumruğa çıkan kavgada iki taraf birbirine girdi. polis ekipleri yaşanan kavgayı havaya ateş açarak ayırdı.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayda 11 kişi gözaltına alınarak polis merkezine alındı.  Kavganın ardından yeni olayların yaşanmaması için Esenkent Polis Merkezi önüne toplumsal müdahale aracı(TOMA) ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri sevk edildi. Çevik kuvvet polisi karakol önünde önlem aldı. Zaman zaman turizm firması çalışanlarıyla polis arasında da tartışma yaşandı. Bir süre sonra grup olaysız dağıldı.

"KAÇAK TAŞIMA YAPMIYORUZ"

Yaşanan olaylarla ilgili konuşa turizm firması çalışanı Ahmet Bal, "Biz UBER'ci değiliz. Biz kaçak taşımıyoruz. Ticari anlamda kurumsal turizm şirketleriyiz. Rezervasyonlarla iş yapıyoruz. Yoldan misafir, müşteri almıyoruz. Biz yasadışı bir şey yapmıyoruz. Taksicilerle  turizmcileri bir ayrıştırın. Yol belgemizi verin, bunu istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.

"DAHA ÖNCE VERİLEN BELGEMİZİ İSTİYORUZ"

Turizm firması çalışanı Oğuz Saraç da yaşananlarla ilgili olarak, "Buradaki insanlar ayrı taksiciler ayrı değildir. Onlar da bizim kardeşimizdir. Bizim sıkıntımız sistemle alakalıdır. Buradaki arkadaşlarımızın babaları da turizm işi yapmıştır. Daha önce belediyenin vermiş olduğu yol güzergah belgeleri şuanda amaçsız ve anlamsız şekilde verilmemektedir.9+1 yolcu taşımacılığı belgesini istiyoruz. Buradaki insanlar evine ekmek götürmek zorundadır. Bizim işimiz ekmeğimizle, biz korsan değiliz. Daha önceden verilmiş olan hakkımızı geri istiyoruz. Biz sistem dışı çalışmıyoruz. Yasa dışı uygulamalarla çalışmıyoruz. UETS sistemimiz var. Yolcu taşıma belgemiz var. E-2'miz var. TURSAB'ımız var. Ama daha önce verilen belgemiz verilmiyor.  9+1 yol ve güzergah belgemizi istiyoruz" diye konuştu.

"Taksicilerle turizm şoförleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü" haberi, 29 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Taksicilerle turizm şoförleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Taksicilerle turizm şoförleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  2. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  3. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  4. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  5. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  6. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  7. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  8. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  9. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  10. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  11. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  12. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  13. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  14. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  15. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  16. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  17. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  18. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  19. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  20. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
Haberleri