‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombaladı’ iddiası! MSB: Tedbiren ateşler kesildi

‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombaladı’ iddiası! MSB: Tedbiren ateşler kesildi

‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombalad... Türkiye’nin, Kobani’deki ABD güçlerini yanlışlıkla bombaladığı iddia edildi.Newsweek’te yer alan özel habere göre, hem Iraklı Kürt istihbarat...

Türkiye'nin, Kobani'deki ABD güçlerini yanlışlıkla bombaladığı iddia edildi. Pentagon haberi doğrularken MSB konuya ilişkin, "Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir" dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı kapsamında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) hedeflerine yönelik olarak düzenlediği top atışlarında yanlışlıkla Amerikan özel kuvvetlerini vurduğu iddia edildi.

Newsweek, bir Iraklı Kürt istihbarat yetkilisi ve üst düzey bir Pentagon yetkilisine atıfta bulunarak, Kobani kentinin Meştenur tepesinde DSG'lilerle birlikte bulunan ABD özel kuvvetlerinin top atışlarının hedefi olduğunu öne sürdü.

Türk güçlerinin ABD pozisyonlarını 'biliyor olması gerektiğini' belirten Pentagon yetkilisi, bölgede 15 ilâ 100 askerin bulunuğunu kaydetti.

CNN'in Pentagon muhabiri ise, top mermisinin ABD özel kuvvetleri üssüne yakın bir noktaya düştüğünü söyleyerek, henüz yaralı bilgisinin gelmediğini belirtti.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, bölgedeki ABD karakolu yakınlarında bir patlama meydana geldiği bilgisini verdi. Pentagon'dan iddiaya ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi.

Gazeteci Ceyda Karan'ın sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre, Muştenur'da sözü edilen üste ABD ve Fransız askerleri bulunuyordu. Karan paylaşımında, "Türkiye'nin yanlışlıkla yapılan topçu ateşinde iki de Fransız askerinin yaralandığı haberleri var" dedi.

ESPER, AKAR'LA GÖRÜŞMESİNDE UYARMIŞTI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a görüşmesinde harekatın durdurulması gerektiği çağrısını yinelemiş, Amerikan askerlerinin güvenliğinin tehlikeye gireceği konusunda da şu uyarılarda bulunmuştu: "Kürt ortaklarımızı terk etmedik. Onlarla Suriye'nin diğer bölgelerinde birlikteyiz. Erdoğan, Suriye'ye harekat düzenlemek konusunda fevri davrandı. Bu durumun ABD'yi Türkiye ile ittifakını, YPG/PKK ile ortaklığını ve Amerikan askerlerinin güvenliği konusunda zor duruma düşürdü."

PENTAGON DOĞRULADI

Tele1 ABD Temsilcisi Yılmaz Polat Pentagon'un bilgiyi doğruladığını belirtti. Polat şöyle aktardı: "Pentagon Türk topçusunun yaptığı atışın Amerikan Özel Kuvvetleri'nin bulunduğu bölgeye düştüğünü doğruladı. ABD askerleri bölgeden uzaklaştırmış. Bir Türk topçusunun yaptığı atışın Amerikan özel kuvvetlerinin yakınına düştüğü konusunda bir açıklama yaptı. Özel olarak bu durumun yanlışlıkla olduğu belirtilmiyor YPG askerleri de hedef alınmış olabilir deniliyor."

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı, ABD gözlem noktasına atış yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı:

"ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alınmıştır. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir."

"‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombaladı’ iddiası! MSB: Tedbiren ateşler kesildi" haberi, 11 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan ‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombaladı’ iddiası! MSB: Tedbiren ateşler kesildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ‘Türkiye, yanlışlıkla ABD güçlerini bombaladı’ iddiası! MSB: Tedbiren ateşler kesildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri