Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor

Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor

Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran v... Ülke genelinde vakalarda artış gözlemlenmeye başladı, havaların ısınmasıyla birlikte. İlk vaka Gümüşhane'de tespit edildi! Uzmanlar uyarıyor: Haziran ve Temmuz aylarında vakalarda artışın zirveye ulaşması bekleniyor! Durum ciddi, tedbir almak herkes için önemli...

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kene vakalarında artış yaşanıyor. Gümüşhane'de yılın ilk Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı vakası tespit edildi. Vakanın belirlenmesiyle birlikte hasta hastaneye kaldırıldı ve tedavi için Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi.

'2002'DEN BERİ BAŞIMIZIN BELASI'

resim-2024-04-24-043330205.png

Konuyla ilgili açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "2002’den beri başımızın belası olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları havaların ısınmasıyla birlikte insanlarımızın da doğaya çıkmasıyla insanları ısırıp hastalık yapmaya başladı. Yeni başlayan vakalarımız var şu an yakmakta olan bir hastamız var. Gripten dolayı bir yoğunluğumuz vardı KKKA vakaları bize danışılıyor Gümüşhane’den daha çok hastalar. Gümüşhane’de hastanedeki arkadaşlarımıza takip edebilecekleri kadar takip etmeleri eğer durum sıkıntıya girerse bize göndermelerini istiyoruz. Trombositi çok düşen bir hastamızı bu şekilde aldık vakalar var Türkiye genelinde artmaya başladı," şeklinde konuştu. 

'HAZİRAN-TEMMUZ AYLARI VAKALARIN EN YOĞUN OLAN DÖNEM'

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, kene vakalarının Haziran ve Temmuz aylarında özellikle yoğun olduğunu vurgulayarak, "Haziran-Temmuz ayları vakaların en yoğun olan dönem. Bölgemiz açısından hastanelerdeki rakamlar 200-300’ü buluyor. Geçen sene bir hastamız KKKA nedeniyle vefat etti. Alınan mikrobun türüne sayısına bağlı olarak vücudun ona karşı vermiş olduğu cevaba bağlı olarak destek tedavisinin durumuna bağlı olarak tepkiler değişiyor, ölümler de olabiliyor," ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, kene ısırıklarından korunma yöntemleri hakkında da bilgi verdi. Sahil bölgelerinde görülen kenelerin KKKA açısından tehlike oluşturmadığını söyleyen Gürdal Yılmaz, "Özellikle fındık zamanı kenenin ısırdığı kişiler başvuruyor. Sahil bölgesindeki kenelerde KKKA beklenen bir durum değil. O keneler bunu taşımıyor. Kelkit Vadisi bölgemiz önemli. Kelkit Vadisi Çoruh’un geçtiği yerlerdeki bölgelerde çok tepeler değil ama daha aşağılarda bu tür keneler var. Karadeniz’deki kenelerin rengi siyahımsı oluyor, onlar bunu taşımıyor. Gümüşhane, Kelkit tarafındaki kenelerin kahverengimsi rengi mevcut onlar tehlikeli keneler oluyor. Korunma olarak da, otlu bölgelere gittiğimiz zaman paçalarımızı çoraplarımızın içerisine koyalım. Eve geldiğimiz zaman da tüm vücudumuzu kene açısından kontrol edelim," diye konuştu.

"Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Türkiye Haberleri