42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı

42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı

42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı Dosyaları şifrelemeye başlamadan önce, mağdurun kişi listesindeki her numaraya bir grup metin mesajı (SMS) göndererek alıcıları fidye yazılımı kurulum

Yeni fidye yazılımının dikkat çekici bir yayılma mekanizması var. Dosyaları şifrelemeye başlamadan önce, mağdurun kişi listesindeki her numaraya bir grup metin mesajı (SMS) göndererek alıcıları fidye yazılımı kurulum dosyasına yönlendiren bir bağlantı iletiyor.

Bu yöntem bulaşıcılığın hızla yayılmasına yol açabiliyor. Daha da kötüsü zararlı yazılım bu mesajı 42 farklı dilde gönderebiliyor. Lukas Stefenko, en sıradan kullanıcıların bile mesajların çevirilerinin yetersiz olduğunu hatta bazı dillerde hiç mantıklı görünmediğinin fark edilebildiğini söyledi.

Kaynağını bilmediğiniz SMS’leri tıklamayın

Android / Filecoder.C, geleneksel olmayan yayılma mekanizmasının yanı sıra, şifrelemesinde de birkaç anomaliye sahip. Büyük arşivleri (50 MB üstü) ve küçük resimleri (150 KB altı) şifreleme dışı tutuyor. Şifreleyeceği dosyalarının listesi, Android sistemler için alakasız pek çok dosya türü içeriyor.  Stefanko, “Görünüşe göre, liste bilinen WannaCry Ransomware’den kopyalanmış” dedi.

Bu zararlı yazılım geliştiricisinin kullandığı geleneksel olmayan yaklaşımın başka ilginç unsurları da var. Tipik Android fidye yazılımının aksine, Android / Filecoder.C, kullanıcının ekranını kilitleyerek cihaza erişimini engellemez. Ayrıca, fidye miktarı kodlanmış bir değer olarak önceden belirli değildir, bunun yerine, saldırganların dosyaların şifresini çözme sözü karşılığında talep ettiği miktar, fidye yazılımı tarafından kurbana atanan UserID kullanılarak dinamik olarak oluşturulur. Bu işlem 0,01-0,02 Bitcoin aralığına düşen farklı bir fidye miktarına neden olur.

Her kurbandan farklı miktarda fidye

Stefanko, farklı fidye miktarının bu alanda yeni olduğunu, daha önce Android ekosisteminde böyle bir fidye yazılımı görmediğini söylüyor. “Muhtemelen kurbanlarına ödeme görevi atamak için yapılmış. Böyle bir görev genellikle şifreli her cihaz için benzersiz bir Bitcoin cüzdanı oluşturarak çözülür. Bu yapıda yalnızca bir Bitcoin cüzdanının kullanıldığını gördük.

Yaşlandırma uygulaması FaceApp güvenli mi?

Lukas Stefanko’ya göre, ESET Mobile Security tarafından korunan cihazlara sahip kullanıcılar bu tehdide karşı güvende. “ Kötü niyetli bağlantı hakkında bir uyarı alıp, uyarıyı görmezden gelerek uygulamayı indirmeleri durumunda, güvenlik çözümü uygulamayı engeller . ”

Bu keşif, fidye yazılımlarının hala Android mobil cihazlara yönelik bir tehdit oluşturduğunu gösteriyor. Kullanıcılar güvende kalmak için şu temel güvenlik ilkelerine dikkat etmeliler:

  • Cihazlarınızı güncel tutun; korunmaya devam edebilmeniz için en iyisi otomatik olarak yama ve güncelleme alacak şekilde ayarlayın.
  • Mümkünse, Google Play veya diğer saygın uygulama mağazalarına bağlı kalın. Bu mağazalar zararlı uygulamalardan tamamen arınmış olmayabilir, ancak çok daha güvenlidirler.
  • Herhangi bir uygulamayı kurmadan önce derecelendirmelerini ve incelemelerini kontrol edin. Olumsuz olanlara odaklanın, çünkü bunlar genellikle gerçek kullanıcılardan gelirken, olumlu geri bildirimler genellikle saldırganlar tarafından hazırlanır.
  • Uygulama tarafından istenen izinlere odaklanın. Uygulamanın işlevleri için gereksiz görünüyorsa, uygulamayı indirmekten kaçının.
  • Cihazınızı korumak için saygın bir mobil güvenlik çözümü kullanın.

"42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı" haberi, 03 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan 42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 42 farklı dilde SMS atabilen fidye yazılımı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Teknoloji Haberleri