AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sürekli geri gidiyor

AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sürekli geri gidiyor

AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sü... Tarımda çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar ve çiftçilerin giderek daha da yoksullaşması AKP'li vekilleri de rahatsız etmeye başladı.Kendisinin de...

Tarımda çiftçilerin yaşadığı sıkıntılar ve çiftçilerin giderek daha da yoksullaşması AKP'li vekilleri de rahatsız etmeye başladı.

Kendisinin de çiftçi olduğunu belirten AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, çiftçilerin gelirinin 5 yıldır geriye gittiğini, çiftçilerin ekilecek ürün konusunda yalnız bırakıldığını, girdi maliyetlerinin aşırı yükseldiğini, tarımda ilaç kullanımının korkunç boyutlara ulaştığını söyledi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği tarafından düzenlenen ‘Milli ve yerli tohumculukta sürdürülebilir stratejiler' çalıştayı Antalya'da yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Alt Birlik Başkanı Hacı Ömer Güler, gelecekte ülkelerin bağımlı hale getirilmesinin tohum üzerinden yapılacağını, Türkiye'de tohumculuk sektörüne yönelik bilinçli bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Elektriğe gelen yüklü zamlar nedeniyle çiftçilerin sulama yapamaz hale geldiğini, çiftçilerin adeta dağıtım şirketlerine teslim edildiğini de belirten Güler, tarımsal arazilerin plansız kullanımının ülke gıda ihtiyacını tehlikeye düşürecek boyutlara doğru gittiği uyarısında bulundu.

'BİR DİZİ SORUN BİRİKTİ'

AKP Milletvekili Orhan Erdem de tarımda bir dizi sorun biriktiğini, yeni Tarım Bakanının bu sorunları bir an önce çözmesini arzu ettiklerini ifade etti. 2002-2012 döneminde tarımda iyi bir noktaya gelindiğini ancak özellikle son 5 yıldan bu yana çiftçilerin sürekli geriye gittiğini anlatan Erdem, “Tarımda dünyada iyi durumdayız, çiftçimiz bunu hissediyor mu? Kendim de bir çiftçi olarak söylüyorum, biz bunu hissetmiyoruz. Artık daha planlı bir tarıma geçmemiz gerekiyor. Çiftçimiz ekecek ürün arıyor. Bakanlığımız bir an önce planlamaya geçerek dağınık vaziyetteki çiftçinin bu yıl ne ekeceğim diye koşuşturmasını önlemesi lazım. Örneğin geçen yıl Konya Yunak'ta her tarafa kanola ekildi. Haşere tüm bölgeyi sardı. Atılmadık ilaç kalmadı, üstelik verim de alınamadı. Macerayla uğraşmamak lazım bilinçli tarım yapmak lazım” dedi.

'MALİYETLER SORUN YAŞATIYOR'

AKP Milletvekili Orhan Erdem, çiftçinin tarladan beklediği ürünü alamadığını, maliyetler altında zorluk yaşadığını da anlatırken yoğun şekilde bilinçsiz ilaç kullanıldığını, bunun sonucunun nereye varacağının bilinmediğini söyledi. Erdem, bu yıl üretemediği için kotaları dolduramayan pancar çiftçisine ceza kesilmemesini de istedi.

"AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sürekli geri gidiyor" haberi, 26 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sürekli geri gidiyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li vekilden itiraf: Çiftçi beş yıldır sürekli geri gidiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  2. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  3. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  4. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  5. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  6. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  7. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  8. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  9. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  10. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  11. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  12. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  13. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  14. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  15. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  16. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  17. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  18. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  19. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  20. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
Politika Haberleri