128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!

128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!

128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı ge... Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 128 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Resmi...

Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 128 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Resmi sitelerinde gayelerini "İlahi öğretinin kılavuzluğunda, imanın emniyet ve huzur iklimini soluyacağı bir dünya" ve "dindar nesil" olarak açıklayan AKP yandaşı gerici dernek, kenti en en köklü eğitim kurumlarından Manisa Lisesi'nde "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla yaz okulu açıyor. Manisa Lisesi'ne asılan tanıtım pankartlarında "Yaz Okulu"nun 11 Temmuz-12 Ağustos arasında gerçekleşeceği duyuruldu. 

"Yaz Okulu"nda Kuran, temel dini bilgiler, peygamberin hayatı gibi derslerin okutulacağı ifade edildi. Daha önce gerici Yeni Akit "gazete"si yazarı Abdurrahman Dilipak'ı konuk eden, Mısır'daki şeriatçı Mursi iktidarını desteklemek için "Ayağa kalk Türkiye" çağrısında bulunan, "Namazla diriliş gecesi" adlı etkinlikler düzenleyen Mana-Der'in, Manisa Lisesi'nde nasıl bir protokol ve hukuki zeminde faaliyet gösterebildiği ise bilinmiyor. 

MEZUNLARDAN TEPKİ

Manisa Lisesi öğrencileri, bazı veliler ve öğretmenler ile Manisa Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ise "128 yıllık okulumuzun tabelası Mana-Der tarafından kendi pankartlarıyla aymazca kapatılmıştır. Okulumuza ve adına sahip çıkmaya çağırıyoruz herkesi. Pankart kaldırılmalıdır" açıklamasında bulundu. 

MANİSA MURAT GERMEN İLKOKULU DA ENSAR VAKFI'NA TESLİM EDİLMİŞTİ!

Geçtiğimiz haftalarda da Manisa'daki Murat Germen İlkokulu, adı çocuk tecavüzleri ve taciz vakalarıyla anılan gerici ve yandaş Ensar Vakfı'na tahsis edilmişti. Velilerin, eğitimcilerin ve kent sakinlerinin protestolarına rağmen, Ensar Vakfı Murat Germen İlkokulu'nda "Yaz Okulu"nu başlatmıştı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Semiha Hasagör, dün yaptığı açıklamada, "11 Temmuz günü sabah saat 09.30 da Ensar'ın yaz okulu yaptığı Murat Germen Ortaokulu bahçesindeydik. Gözlerimizle gördük ki Manisa halkı Ensar'a toplumsal tepki göstermiş, çocuklarını teslim etmemişlerdi. Sadece yöneticilerinin çocukları olan 12 öğrenci okula geldi. Bunları tespit ettiğimizi gören Şube Başkanı Arif Çeler panikleyerek bugün okullarında 103 öğrenci olduğu açıklaması yapma gereğini hissetti. Bu kocaman bir yalandır. İnanmayanlar yarın sabah okul açılışına gidip gerçeği görebilirler. Kadınların ve Manisalıların mücadelesi sonuç vermiş 12 öğrenciyle Ensar'ın yaz okulu fiilen sona ermiştir" dedi. 

"128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Gündem Haberleri