Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökçek sorusu

Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökçek sorusu

Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökç... Hala tartışılmaya devam edilen bir kararla CHP'den ihraç edilen Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Milletvekili olduğu dönemdeki gibi yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kabusu olmaya devam...

Hala tartışılmaya devam edilen bir kararla CHP'den ihraç edilen Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Milletvekili olduğu dönemdeki gibi yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kabusu olmaya devam ediyor.

Ankara'da işlenen kent suçları konusundaki duyarlılığı nedeniyle sık sık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile karşı karşıya gelen Aylin Nazlıaka, bu kez de Melih Gökçek tarafından hazırlanan Ankara Ana Ulaşım Planı hakkında 8 maddelik soru önergesini Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis Başkanlığına sundu.

İşte Nazlıaka tarafından TBMM Başkanlığına sunulan o soru önergesi:

Ankara’nın kaldırımları ve yolları, insan ve yaya trafiğini taşıyamaz hale gelmiştir. Ankara’da sabah ve akşam saatlerinde trafik -özellikle ana arterlerde- bir çileye dönüşmüş durumdadır. Bu durum her geçen yıl daha kötüye gitmektedir. Yollar ve altyapı dikkate alınmadan gerçekleştirilen kentleşme pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir.

Ankara’nın halen bir ana ulaşım planı olmaması Başkentin nasıl bir zihniyet tarafından yöneltildiğinin en açık örneğidir. Belediyelerin öncelikli görevleri arasında, belediye kanunu ve mekansal planlarlar yapım yönetmeliği uyarınca kentlerin ana ulaşım planı ve stratejik nazım plan çalışmalarının yapılması ve onayı yer almaktadır.

Ana ulaşım planını onaylamayan ve geciktiren belediye yönetiminin devam etmekte olan alt ölçekli projeleri, hukukilik ve yerindelik açısından "plan kademelerinin birlikteliği ilkesi" gereği kaçak projeler olarak ifade edilmektedir. Bu durum ayrıca kanuni açıdan da ilgili belediye yönetiminin görev ihmali anlamına gelmektedir.

Ankara Ulaşım Ana Planı (AUAP 2038) diğer adıyla Ankara Metropoliten Alan ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı’nın yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi Rektörü arasındaki 2013 (Şubat) yılında bir protokol imzalanmıştır. Aradan üç yıl geçmesine karşın planla ilgili kamuoyuyla ve ilgili meslek kuruluşlarıyla paylaşılan bir bilgi bulunmamaktadır.

Bu bağlamında;

1- Ankara Ulaşım Ana Planı (AUAP 2038) çalışmalarında hangi noktaya gelinmiştir? Bugüne kadar planla ilgili olarak hangi kurum ve kuruluşlardan görüş ve yardım alınmıştır? Kapsamı nedir?

2- Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 2013 yılında yapılan protokolün süresi nedir? Bu sürede bir değişikliğe gidilmiş midir? Gidildiyse gerekçesi nedir?

3- Protokol hükümlerine göre üst ölçekli Ankara kentinin yeni nazım imar planı yapılması öngörülürken Haziran ayında çıkarılan “Mekansal planlar yapım yönetmeliği'' ile “nazım plan'' yerine “strateji planı'' uygulamasına geçildiği, bu durumun protokol hükümlerine, planlama disiplini ve imar kanuna uygun olmadığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu durumun düzeltilmesi için hangi iş ve işlemler yapılacaktır?

4- Ankara Ana Ulaşım Planı çalışması için ayrılan ve kullanılan kaynak miktarı ve yapılan harcamaların kanuni dayanağı nedir?

5-  Ankara Ana Ulaşım Planı’nın hazırlık çalışmalarında kullanılacak olan yerleşim yoğunluğu, araç sayısı ve trafik sıklığı gibi hususların doğru yöntemlerle saptanmadığı iddiaları bulunmaktadır. Bu konudaki çalışmalar hangi yöntemler ve hangi kurumlara yaptırılmıştır?

6-  Ankara trafiği ile ilgili olarak, AOÇ, teleferik ve benzeri belediye uygulamalarının da talimat ve sipariş yolu ile üst plana uygunluğu sorgulanmadan ve fizibilite raporları hazırlanmadan yeni plana işleneceği yönünde iddialar bulunmaktadır.  Bu iddialar doğru mudur?

7- Basına yansıyan haberlerde proje yürütücüsü,  müellif üst kadrosunun meslek formasyonlar itibariyle  "şehir planlamacısı" dışında, seçilen akademisyenlerden oluştuğu doğru mudur? Bu kişiler kim tarafından atanmıştır? "Projeye Dönemsel Katkı Verenler" isim listesine, çalışma bittikten sonra şehir plancılarının eklendiği iddiası doğru mudur? Bu projede yer alan kişilerin unvanları ve projedeki görev süreleri nedir?

8- AUAP Projesinde koruma planlaması konusunda uzman olmayan, yayınları bulunmayan akademisyenlerin yönetmelik hükümlerine aykırı bir şekilde görevlendirildiği iddiası doğru mudur?

"Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökçek sorusu" haberi, 23 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökçek sorusu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aylin Nazlıaka'dan Davutoğlu'na 8 Melih Gökçek sorusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  2. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  4. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  5. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  6. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  7. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  8. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  9. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  10. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  11. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  12. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  13. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  14. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  15. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  16. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  17. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  18. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  19. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  20. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
Politika Haberleri