Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor!

Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor!

Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor! Radyo ve televizyon yayın lisansı alamayacakları belirtilen kurumlar arasından "vakıflar" çıkartılıyor. TBMM gündemindeki torba tasarı ile Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜRGEV’in televizyon kurması...

Radyo ve televizyon yayın lisansı alamayacakları belirtilen kurumlar arasından "vakıflar" çıkartılıyor. TBMM gündemindeki torba tasarı ile Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜRGEV’in televizyon kurması olanaklı hale getiriliyor. CHP’li Musa Çam, “Apar topar getirilen bu düzenlemenin TÜRGEV, Ensar gibi iktidara yakın vakıfların televizyon ve yayın lisansı almasını sağlamanın dışında bir amacı yok'' şeklinde konuştu.

BirGün'den Sabahat Karakoyun'un haberine göre; AKP hükümeti, 15 Temmuz Darbe girişimi’nin ardından çıkarılan ve anayasa gereği 30 gün içinde Meclis’e sunulması gereken kanun hükmündeki kararnameleri yasama organından kaçırırken, “ekonomiyi rahatlatma'' adı altında istediği yasaları hızla çıkarmaya çalışıyor. TBMM’nin 19 Ağustos’ta KHK’ler gündeme gelmeden tatile girmesini planlayan AKP’nin toz duman arasında gündeme getirdiği, birbiriyle ilgisiz 30’u aşkın yasada değişiklik öngören torba Tasarıda son anda değişiklik yapıldı.

Muhalefetin itirazları üzerine AKP, Varlık Fonu kurulması ile ilgili 8 maddeyi geri çekip ayrı bir teklif olarak yeniden Meclis’e sundu. 

Torba tasarı yapılan değişikliklerin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşüldü. Tasarı, aile hekimleri ve toplum sağlığı uzmanlarına defin ruhsatı verme yetkisinden, Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasına, belediyelere vali tarafından kayyum atanmasına yönelik birbiriyle ilgisiz pek çok düzenlemeyi içeriyor.

Tasarının en tartışmalı maddelerinden birisi de Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜRGEV başta olmak üzere AKP’ye yakın vakıfları akla getiren düzenleme oldu. Buna göre, siyasi parti, dernek, sendika, vakıf ve kooperatiflerin radyo velevizyon yayın lisansı alamayacaklarına ilişkin yasa hükmü sadece ''vakıfları’ kapsam dışına alacak şekilde değiştirildi. Düzenlemeye göre ''vakıf kurucuları’ medya hizmet sağlayıcı kuruluş ortağı kabul edilecek. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, vakıflara yayın lisansı verilmesine yönelik düzenlemenin “sipariş, adrese teslim bir değişiklik'' olduğunu söyledi. Çam, düzenlemeye ilişkin eleştirilerini şöyle aktardı:

“Bu yasağın sadece vakıflar için kaldırılması, pek çok kez olduğu gibi sipariş, adrese teslim yeni bir düzenlemeyle karşı karşıya olduğumuz izlenimini güçlendiriyor. İktidar bu düzenlemeye neden ihtiyaç duyduğunu dürüstçe ortaya koysun. Görünen o ki bu apar topar torba yasa içine eklenen bu düzenlemenin TÜRGEV, Ensar gibi vakıfların televizyon ve yayın lisansı almasını sağlamanın dışında bir amacı yok. Eğer yasak kaldırılacaksa tümüyle kaldırılmalı, vakıfların dışında siyasi partiler, sendikalar, dernekler de aynı haktan yararlanmalı.''

Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in üniversite sahibi olması için de daha önce yasa çıkarılmıştı.

"Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor!" haberi, 11 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilal Erdoğan televizyon sahibi oluyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  2. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  3. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  4. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  5. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  6. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  7. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  8. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  9. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  10. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  11. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  12. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  13. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  14. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  15. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  16. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  17. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  18. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  19. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  20. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
Otomotiv Haberleri