Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkmasının sebebi!

Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkmasının sebebi!

Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkm... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasıyla ilgili, "İktidar güce sahip olmadığı için Türkiye'yi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasıyla ilgili, "İktidar güce sahip olmadığı için Türkiye'yi hiçbir zaman savunamıyor. Bu kararların çıkmasına engel olamıyor" dedi.
Selin Sayek Böke, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu ile birlikte partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasında basın toplantısını düzenleyen Böke, Almanya Federal Meclisi'nde alınan kararı değerlendirdi. Böke, "Biz bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bu hükmü asla kabul etmiyoruz. Tarih tarihçilere bırakılmalıdır. Siyaset ise bugünün şartlarını vatandaşlar için iyileştirmek amacıyla yapılmalıdır. Bu kararı bu açıdan şiddetle kınıyoruz. 5 gün önce genel başkanımız Almanya’daki bütün siyasi partilere bir mektupla bu kararın yanlış olacağını söylemişti. Bu karar alındığı takdirde Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere olumsuz yansıyacağını söylemişti. Bu endişeyi sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir mektupla ve yaptığımız ziyaretlerle değil aynı zamanda yurt dışındaki temsilciliklerimizle kuvvetli bir sesle dile getirdiler. Almanya’nın vermiş olduğu bu karar maalesef çok olumsuz bir karardır" dedi.
Böke, Almanya Federal Meclisi'nin aldığı karar nedeniyle hükümeti de eleştirerek şunları söyledi:
"Türkiye aleyhine bu kararların böyle kolayca veriliyor olmasının en temel sebebi dış dünyadan bizi izole etmiş olan bir iktidarla yönetiliyor olmamızdır. İktidar güce sahip olmadığı için Türkiye’yi hiçbir zaman savunamıyor. Bu kararların çıkmasına engel olamıyor. Türkiye zor günlerden geçiyor. Çünkü yönetimsiz bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki İzmir’in Belediye Başkanı olarak bile seçilemeyen bir kişi Başbakan olarak atandı. Seçilmedi, atandı. Kendisi bir saray darbesi hükümetinin Başbakanı olarak atandı. Kendisinin belediye başkanı seçilmiş olmaması İzmirlilerin ileri görüşlülüğünden kaynaklanmaktadır. İzmirliler, 'Benden uzak ol, seni belediye başkanı olarak görmek istemiyorum' demiştir. Böyle olduğu için de düşük profilli olduğu İzmir seçmeni tarafından ispat edilmiş ve Başbakan olarak atanmıştır. Sayın Başbakan benim sözlerimden rahatsız olmuş bana laf yetiştirmiş. Kendisine buradan bir kez daha hatırlatalım. Bu sözleriyle bir darbe hükümetinin Başbakanı olduğunu ve kendisini feshetmek için çalışıyor olduğunu itiraf etmiştir. Bu bir darbe iktidarıdır. Türkiye bu darbe iktidarına karşı kendisini koruyacak ve Cumhuriyet’i tekrar inşa edecektir."

DHA

"Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkmasının sebebi!" haberi, 02 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkmasının sebebi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Böke: İktidarın zayıflığı bu kararların çıkmasının sebebi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  2. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  3. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  4. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  5. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  6. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  7. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  8. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  9. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  10. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  11. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  12. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  13. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  14. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  15. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  16. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  17. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  18. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  19. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  20. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
Politika Haberleri