İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır

İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır

İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siy... İlgezdi, ''İktidar partisi, bilinçli bir politikanın sonucu olarak çocuklarımızı denetimsiz ve yasa dışı olarak faaliyet yürüten tarikat-cemaatlerin okul ve yurtlarına teslim etmektedir'' dedi.CHP'li İlgezdi'nin Aladağ ilçesindeki...

İlgezdi, ''İktidar partisi, bilinçli bir politikanın sonucu olarak çocuklarımızı denetimsiz ve yasa dışı olarak faaliyet yürüten tarikat-cemaatlerin okul ve yurtlarına teslim etmektedir'' dedi.

CHP'li İlgezdi'nin Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili açıklaması şöyle: ''Dün akşam saatlerinde Adana'nın Aladağ İlçesi'nde özel bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralanmıştır.   

Aladağ’daki yurt yangını ''kaza’ veya ''kader’ denilerek geçiştirilecek bir olay değildir. Çocuklarımızın “fıtratında'' ölüm yoktur. Çok açık görülmektedir ki bu bir katliamdır, bu bir cinayettir! Aladağ’da meydana gelen katliam, ne ilk ne de son olacaktır. Çünkü iktidar partisi, tarikat ve cemaatlere okul ve yurt yapmaları için her türlü desteği sunmaya devam etmektedir. 12 canımızı yitirdiğimiz Aladağ’da var olan öğrenci yurdunu "daha büyüğünü yapacağız" diyerek yıkanlar, çocuklarımızı ve ailelerini tarikat yurduna muhtaç bırakılmışlardır. Bu yüzden Aladağ’daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır.  İktidar partisi, bilinçli bir politikanın sonucu olarak çocuklarımızı denetimsiz ve yasa dışı olarak faaliyet yürüten tarikat-cemaatlerin okul ve yurtlarına teslim etmektedir. Sosyal devlet anlayışının yok edilerek, eğitimin özelleştirildiği ülkemizde; yoksul aileler, çocuklarının eğitimlerine, Aladağ’da olduğu gibi, tarikat ve cemaat okulları-yurtlarına mecbur/mahkûm edilmektedirler. Laik, bilimsel ve çağdaş eğitimden uzak bu tarikat ve cemaat okulları-yurtları, çocuklarımızın geleceğini çalmakla yetinmiyor artık canlarını da alıyor. 

Eğitimde 4+4+4 düzenlemesi sonrasında kapanan köy okullarında okuyan öğrenciler, taşımalı eğitim ile evlerinden uzakta eğitim ve öğretimlerine devam etmektedirler. Bu durum karşısında iktidar partisinin, devlet yurtlarını yaygınlaştırıp geliştirmek yerine öğrencileri denetimden uzak paralı cemaat-tarikat yurt ve evlerine mecbur bırakması kabul edilemez.

MEB Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre sadece lise ve üniversite öğrencileri için özel yurtlar açılabilmesi gerekirken, her türlü denetimden uzak olduğu anlaşılan, kağıt üzerindeki “yasal'' yurtlarda küçük çocuklarında kaldığı tıpkı Ensar örneğinde olduğu gibi Adana’da da ortaya çıkmış ve Aladağ “Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu''nda çıkan yangında ölen çocukların 11-14 yaşları arasında ortaokul öğrencileri olduğu görülmüştür. Kısacası iktidar partisi, barınma hakkı için yurt sorununu çözmek, parasız ve nitelikli barınma hakkı sağlamak yerine bu işi cemaat ve tarikatlara bırakmıştır. Ayrıca gerekli denetimleri yapmayarak Aladağ’da böyle büyük bir acının yaşanmasına neden olmuştur. 

Bizler, 1 Ağustos 2008'de Konya'da 18 öğrencinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açılan davanın 8 yıldır sonuçlanmadığını, kusuru bulunan yurt görevlileri ve dernek yöneticilerinin kısa tutukluluk sürelerinin ardından serbest bırakıldığını biliyoruz. Yine aynı şekilde bir yıl önce yani 2015 Aralık Ayında, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki yatılı Kuran kursu binasında çıkan yangında 6 erkek öğrencinin hayatını kaybettiğini ve sorumluların ceza almadığını da biliyoruz. Bu yüzden “Sorumlulardan hesap sorulacak, mutlaka ceza alacaklar'' açıklamaları yerine “kilitli yangın merdiveninin'' yanı başında yanmış, can vermiş çocuklarımızın ölmesine neden olan başta Adana Valisi olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin önce görevden alınmalıdır.

Ayrıca sorumluluğunu yerine getirmeyen herkes yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır diyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Bu nedenle tarikat ve cemaatlere ait çok sayıda yurt kapatılmalı. Öğrenciler için okul ve yurtlar, Anayasamızın 45. Maddesinde de belirtildiği gibi “Eğitim ve öğretim, demokratik, lâik, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.'' esasına dayanarak sosyal devlet anlayışı ile çözülmelidir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.''


 

"İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlgezdi: Aladağ'daki katliamın sorumlusu siyasi iktidardır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri