Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan...

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "PKK'nın en önemli aktörlerinden biri olan 'Bahoz Erdal' lakaplı Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğü haberini aldık. Biz bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, refahını düşünüyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Kaynak, ilk olarak Giresun’daki helikopter kazasında şehit olan Yarbay Hilmi Özer ve yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden polis memuru Vasıf Darendeli’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Özer’in babası, annesi ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerinde bulunan Kaynak, daha sonra AKP Elbistan İlçe Teşkilatı’na geçti. 

Çözüm süreciyle ilgili olarak da farklı bir yaklaşımda bulunan Kaynak, sürecin yansımasının 20 Temmuz 2015’te başlayan terör operasyonlarında görüldüğünü kaydederek, “İşte o çözüm süreci, bizim bölge halkı ile olan güveni ve muhabbeti temsil eden süreçtir'' dedi. 

BAHOZ ERDAL AÇIKLAMASI

Güneydoğu’daki terör operasyonlarına değinen ve güvenlik güçlerinin kahramanca mücadele ettiğinin altını çizen Kaynak, “Bu durum Çanakkale ile eşdeğer. Bu akşam, milletimiz bir bayram hediyesini duyacak. PKK’nın en önemli aktörlerinden biri, en zalimi, en canisi Bahoz Erdal'ın, Allah’a hamdolsun Suriye’de öldürüldüğü haberini aldık. Biz, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan teröristi bertaraf ederken bir yandan da ülkemizin huzurunu, barışını ve refahını muhakkak surette düşünüyoruz. 11 aydan beri yapılan mücadeleyi hatırlayın. Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatımız ve korucularımız büyük bir terörle mücadele gayreti içerisinde oldular.

Gerçekten ibretlik hikayeler dinledik. Ama düşünün; o çok eleştiriye uğrayan ve onun -gerçekten önemli bir mimari da Mahir Bey kardeşimizdi- çözüm sürecinin ne kadar büyük katkısı olduğuna şimdi geriye dönüp bakın. Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan ediyorsunuz ve ''teröristle mücadele edeceğim’ diyorsunuz 100 bin kişi Cizre’den taşınıyor. Diyor ki: ''Buyur ey devlet. Ben bu devlete güveniyor, bu teröristin zulmünü asıl Kürt halkı olarak ben gördüm. Gel bunları bertaraf et.’ İşte o çözüm süreci, bizim bölge halkı ile olan güveni ve muhabbeti temsil eden süreçtir. Silahlı kuvvetlerimiz ve polisimiz inanılmaz kahramanlıklar yaptılar. Öyle mücadele verdiler ki adeta Çanakkale örneği yaşandı. Çanakkale’de bir millet varoluş mücadelesi verdi. Ama bizim milletimiz ve ecdadımız o kahramanlığı gösterdiler ve İslam’ın sol kalesi İstanbul’un düşmesini engellediler. Çanakkale’den 100 sene sonra başlayan terörle mücadelede bizim askerimiz ve polisimiz gerçekten de onlar kadar şanlı bir mücadele yaptılar'' dedi.

"Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması" haberi, 10 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Veysi Kaynak'tan 'Bahoz Erdal' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Politika Haberleri