Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı

Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı

Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı Bundeswehr’in bir çalışanı Resmi Instagram hesabı üzerinden Gamalı Haç sembolleri olan bir üniforma resmi paylaşırken, mesaja da alaycı yorumlarda bulundu.Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve sözcüsü şimdilerde bir...

Bundeswehr’in bir çalışanı Resmi Instagram hesabı üzerinden Gamalı Haç sembolleri olan bir üniforma resmi paylaşırken, mesaja da alaycı yorumlarda bulundu.

Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve sözcüsü şimdilerde bir sosyal medya skandalıyla uğraşmak zorunda kaldılar. Salı günü, “Bild” gazetesi, gamalı haçları içeren bir Wehrmacht üniforması olan bir resmin Bundeswehr’in resmi Instagram hesabına yüklendiğini keşfetti. Gösterilen üniforma görünüşte Dresden Askeri Tarih Müzesi’nden geliyor ve Instagram’da paylaşılan bir hikayenin parçasıydı.

Annegret Kramp-Karrenbauer: Bundeswehr’in sosyal medya hesabı ile sorun yaşıyor

İki demir haç, Wehrmacht’in yaralı rozeti ve bir İmparatorluk Kartalı açıkça görülüyor. Dört rozet ve madalya da gamalı haç taşıyor. Instigram hesabını takip eden Bundeswehr mensupları Gamalı haçlı bu resmi görünüşte komik buldular. Böylece, yanıp sönen bir “retro” işareti (Retro, bilinçli olarak yakın geçmişin akımlarını, modalarını türeten veya taklit eden tarz) ve “#Mode (Moda) bir yöndür. Askeri stil ögeleri #HauteCouture’ (Yaratıcı Modacılık) da bugüne kadar kalmıştır.” gibi çirkin bir yazı ile resmi tamamladılar.

Fotoğraf silindi – ancak açıklama yalnızca bir talep üzerine geldi.

“Bild” Gazetesinin Savunma Bakanlığına soru yöneltmesinden kısa bir süre sonra, Bundeswehr fotoğrafı çıkardı, ama bu suiistimali hiçbir şekilde belgilendirme ya da açıklama yapmadan.

Bir sözcü talep üzerine Suçun farkında olduklarını belirterek , resmin altındaki metinlerin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, “düşüncesiz vea duyarsız” davranıldığını açıklamasında bulundu. Sözcü , olaya karışan Çalışan ile görüşüleceğini ilave ettiler. Elbette, sözcüye göre, Wehrmacht sembolleri ve özellikle gamalı haçlar “anlam” taşımakta. Tüm kışlalarda Wehrmacht sembollerinin katı bir yasaklanması, Kramp-Karren Bauer’in selefi Ursula von der Leyen’i Bundeswehr’in birçok direnişine rağmen yürürlüğe koydurmuştu.

Instagram hesabı, Bundeswehr’in gerçek bir medya tanıtım araçlarının parçası. Gittikçe daha yüksek rütbeli subayların artık Twitter hesapları var ve Bundeswehr, gençleri işe almak için uzun süredir ayrıntılı YouTube serisi üretiyor. Bakan ayrıca, sosyal medyayı konuşmalarını veya birlik ziyaretlerinin fotoğraflarını yaymak için kullanmayı seviyor. Instagram erişim açısından kötü değil, Bundeswehr hesabını yaklaşık 309.000 kullanıcı takip ediyor.

Resmi hesap üzerinden şimdi açık bir şekilde alaycı yorumların bulunduğu gamalı haçların yayınlandığı gerçek , ancak bunun düşüncesizlik olarak reddedilmesi zor. Yeşil Parti Üyesi Tobias Lindner konu hakkında çok kızgın. Salı akşamı “Bundeswehr’in Instagram hesaplarında böyle şeylerin nasıl paylaşılabileceğinin derhal netleştirmesi gerekiyor.” dedi.

Hesap sorumlusu, bakanın sözcüsü Christian Thiels eski bir ARD gazetecisi. Geçtiğimiz Yaz aylarında işe başlayan Thiels , Bundeswehr’i sosyal medyada daha etkin hale getirmenin görevlerinden biri olduğunu açıklamıştı. Sadece bir hafta önce tüm askerler için bir rehber yayınladı ve sosyal medyayı nasıl kullanmaları gerektiğini açıkladı. Bu nedenle, Sosyal Medyadaki her paylaşımın “işveren olarak Bundeswehr imajını daha da iyileştirmesi” çok önemlidir.

Fikir Haber tarafından Matthias Gebauer’in makalesi, Spiegel Online’dan tercüme ve redakte edilerek yayınlanmıştır.

"Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı" haberi, 27 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bundeswehr’de ‘Nazi’ skandalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  2. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  3. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  4. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  5. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  6. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  7. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  8. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  9. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  10. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  11. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  12. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  13. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  14. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  15. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  16. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  17. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  18. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  19. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  20. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
Dünya Haberleri