Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepkisi: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?

Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepkisi: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?

Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepk... Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP belediyelerine atanan kayyumlara tepkisini

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP belediyelerine atanan kayyumlara tepkisini TBMM Grup Toplantısı'nda yineledi. Buldan, "4 Kasım darbesini yapanların hedefi HDP’yi ve demokratik siyaseti bitirmek, halkların demokrasi ve özgürlük umutlarını tüketmekti. Demokratik kazanımları, kadın mücadelesini bitirmekti. Bitiremediler, bitiremeyecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. Buldan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ÖSO'yla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?" diye sordu.

Buldan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

KILIÇDAROĞLU'NA "ÖSO" TEPKİSİ

Sayın Kılıçdaroğlu, “Resme baktım. Afrin’e İdlib'e çok iyi hizmetler gidiyor” demiş. Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? ÖSO denen tecavüz ordusunun Afrin’de yaptığı talanın resmini de gördünüz mü acaba Kürt halkı yaşadığı topraklardan sürüldü. Bu resmi gördünüz mü?

Tekçiliğin ve retçiliğin ipine sarılanlar, teker teker gidecekler. Ama bizler, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Alevisiyle, Süryanisiyle, Ermenisiyle, Çerkeziyle tüm Türkiye halkları, bu topraklarda bir arada olacağız, ortak geleceği ve demokratik cumhuriyeti kuracağız.

'KÜRT HALKINA RAĞMEN HİÇBİR DENGE VE DENKLEM KURULAMAZ'

Buradan altını çizerek vurgulamak istiyorum; Kürtlerin iradesini dikkate almayan hiçbir politikanın günümüz dünyasında herhangi bir başarı şansı yoktur. Kürt halkı dışlanarak, Kürt halkına rağmen hiçbir denge ve denklem kurulamaz. Kurulamayacaktır.

'ÖSO YETMEDİ, ŞİMDİ MÜTEAHHİT ORDUSU KURUP SURİYE'YE YOLLAYACAKLAR'

ÖSO yetmedi, Milli Ordu yetmedi. Herhalde şimdi de müteahhit ordusu kurup Suriye’ye yollayacaklar, mülteciler üzerinden ticaret yapmaya çalışıyorlar. Bunun adı resmen insan ticaretidir!

Kuzey Suriye’ye mülteci şehri kuracaklarmış; O topraklar TÜRGEV'in midir? Bilal’in toprağı mıdır? Kimi kimin toprağından çıkartıyorsunuz. Haddinizi bileceksiniz! O topraklardan çıkacaksınız sahiplerine bırakacaksınız.

Saray’daki, baş kayyımın hedefi seçimle kazanamadığı her yeri kayyımla ele geçirip Saray’a bağlamaktır. Bunu görmemek, anlayamamak tam bir siyasi körlüktür.

'HALKIMIZIN İRADESİYLE SEÇİLEN 15 BELEDİYEMİZ GASP EDİLDİ'

31 Mart seçimlerinde halkımızın iradesiyle seçilen 15 belediyemiz gasp edildi. Kayyım gaspıyla halkın seçme, seçilme ve yönetme hakkı ortadan kaldırılmıştır. “Kürtler seçemez, seçilemez, seçse bile yönetemez, yönettirmeyiz” denilmektedir. Kayyımların anlamı budur.

Halkımız, 4 Kasım darbesine yanıtını 16 Nisan’da, 24 Haziran’da, 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da sandıklarda en güçlü şekilde verdi. Vermeye devam edecektir. Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var. HDP zindanlara sığmaz, bu halk zindanlara sığmaz.

'HDP DİMDİK AYAKTA KALMAYA DEVAM EDECEKTİR'

4 Kasım darbesini yapanların hedefi HDP’yi ve demokratik siyaseti bitirmek, halkların demokrasi ve özgürlük umutlarını tüketmekti. Demokratik kazanımları, kadın mücadelesini bitirmekti. Bitiremediler, bitiremeyecekler.

HDP dimdik ayakta kalmaya ve kesintisiz mücadele etmeye devam edecektir. HDP bir mücadele deryasıdır. HDP demokratik siyasal mücadelesiyle bu topraklarda yaşayan tüm halkların, kimlik ve inançların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin umudu ve cesaret kaynağıdır!

"Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepkisi: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?" haberi, 05 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepkisi: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Pervin Buldan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ÖSO' tepkisi: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri