Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Trump’ın azil soruşturması: Komitenin hedefinde Trump-Erdoğan telefon konuşmaları var

Trump’ın azil soruşturması: Komitenin hedefinde Trump-Erdoğan telefon konuşmaları var

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi üyesi Demokrat Kaliforniya Milletvekili Eric Swalwell, Başkan Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmalarının deşifresinin açıklanmasını istedi.

Başkan Trump’ın azil soruşturmasıyla ilgili süreci başlatan Demokrat Parti,yabancı liderlerle yapılan telefon konuşmalarının da peşine düştü.

İstihbarat Komitesi Üyesi Milletvekili Swalwell’in özellikle Erdoğan , Putin ve Suudi Prens Salman’ın adını söylemesi dikkat çekti.

Milletvekili Swalwell, Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suudi Velihat Salman’la yaptığı konuşmaların ‘ süper gizli bir sisteme’ aktarılmış olabileceğini söyledi.

Milletvekili Swalwell, Ukrayna skandalını ortaya çıkaran eski istihbarat yetkilisine dayanarak, yabancı ülke liderleriyle yapılan konuşmaların başka güvenli sistemlere kaydedileceğini bildirdi.

Swalwell, ‘gelecekteki seçimleri korumanın ve görevimizi Anayasaya uygun yapmanın tek yolu şimdi harekete geçmek’ dedi

Trump Başkan seçildikten buyana hemen her ülke lideriyle birden fazla telefon konuşması yaptı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Demokrat Milletvekili Adam Schiff de Trump’ın Putin ve öteki dünya liderleriyle telefon konuşmalarının dökümünü almaya kararlı olduklarını söyledi.

Schiff, Başkan Trump’ın liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin ulusal güvenliği tehdit edip etmediğini görmek için bu dökümlerin açıklanmasının bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Burada Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, üç ayrı komiteye ifade vermeye çağrıldı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, bir ABD Başkanının başka bir ülke liderini kendisine siyasi bir iyilik yapmaması halinde vergi mükellefleri tarafından verilen vergilerle oluşan askeri desteği göndermemekle tehdit ettğini söylüyor.

Başkan Trump ve Ukrayna Cumhrubaşkanı Zelenski arasında Temmuz ayında yapılan telefon görüşmesinde 2020 seçiminde Demokrat Parti’den rakibi olması muhtemel Obma’nın Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın oğlunun araştırılmasını istediği iddia edilmişti.

Öte yandan, Başkan Trump’ın azledilmesine yönelik kamuoyu desteğinin arttığı bildiriliyor.

Toplam 1111 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.