Ömer ŞAHİN
Ömer ŞAHİN - Neler oluyor?

Kılıçdaroğlu’ndan tarihi adım: CHP’den başörtülü milletvekili

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu şaşırtmaya devam edecek. Farklı kesimlere açtığı partisi CHP’de büyük değişimlere imza atan Kılıçdaroğlu yine ezber bozmaya hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki seçimlerde başörtülü bir ismi seçilecek yerden aday göstereceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesi “sıkıysa başörtülü aday göster” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da cevap niteliğinde olacak. “Başörtüsüne kanuni düzenleme yapılmalı” çıkışı ile bir anda gündemi değiştiren Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ““Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy. Seni de görelim. Sizin geçmişteki ağababalarınız Meclis'ten başörtülü kızlarımızı dışarı atmanın gayreti içindeydi. Siz onları yaptınız ama biz de Meclisimize elhamdülillah başörtülü kızlarımızı koymak suretiyle size ders verdik” demişti.

bay-kemal.jpg

Sinan Ateş’in eşi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu

Kılıçdaroğlu’nun ezber bozacak sürprizleri bununla da sınırlı kalmayacak. Kılıçdaroğlu’nun özellikle milliyetçi camiada simge haline gelen sağ-muhafazakar seçmenin de sempati beslediği  iki aileye de teklif götürmeye hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun helikopter kazasında kaybettiğimiz BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu oğlu Furkan ve 2022’nin son günlerinde öldürülen Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe ya da bir yakınına milletvekilliği teklifinde bulunması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Ateş’in eşini telefonla aramış Furkan Yazıcıoğlu ile de yüz yüze görüşmüştü.

Bu arada her iki isme İYİ Parti’den de milletvekili adaylık teklifinin gelebileceği söyleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Yazıcıoğlu ve Ateş aileleri ile temas halinde olduğu biliniyor.

Toplam 4971 defa okunmuştur.

Ömer ŞAHİN diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.