Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - İstanbul Havaalanı ve seyahat uyarıları

İstanbul Havaalanı ve seyahat uyarıları

İstanbul Havaalanı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Açılış için New York Times Gazetesi'ne tam sayfa ilan verildi. İlanda, 'Dünyanın en ileri teknolojili havalimanlarından biriyle tanışın' deniliyor.

Türkiye'ye turist gitmesi için 'İstanbul'un adı yeterli. Gerisi teferruat. Yeni havaalanındaki teknolojiyi görmek için İstanbul'a turist gitmeyeceğine göre, New York Times Gazetesi'ndeki ilanın nasıl bir katkısı olacak anlamadım.

Türkiye Avrupa ve Amerika düzeyinde tesislerine rağmen en önemli gelir kaynağı turizmde 'sefilleri' oynuyor. Üstelik dövüz kurları tam da turistlerin istediği düzeyde olmasına rağmen.

Amerikalı turist bir ülkeye gitmeden önce Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında o ülkeyle ilgili seyahat uyarısı var mı , yok mu ona bakar.
Ülke hakkında birinci derece bilgiyi kendi bakanlığından edinir. Yani ülke seyahat için güvenli mi, değil mi?

ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinin uzun süredir Türkiye'ye seyahat uyarıları devam ediyor. Ülkeler uyarıları sürekli güncelliyor.

ABD, ülkeleri seyahat riski durumuna göre 4 kategoride sınıflandırıyor. En riskli riskler ülkeler 4’üncü kategoride yer alıyor. En güvenilir ülkeler 1’inci kategoride bulunuyor.

Türkiye 'üçüncü' kategoride. Türkiye'ye gitmek isteyen vatandaşlarına ' terörizm ve keyfi gözaltılar nedeniyle seyahati gözden geçirin' diyor.

Güneydoğu Bölgesi ve Suriye sınırındaki bölgeler ise 4’üncü kategoride (seyahat etmeyin) bulunuyor. Uyarıda dikkatli olunması konusunda İstanbul’a özel yer ayrılıyor.

Trump Yönetimi, son olarak uyarıyı Rahip Brunson'ın tutuklu olduğu dönemde Haziran ayında güncelledi. Yönetim, Brunson serbest bırakılmasına ragmen Seyahat uyarısını kaldırmadı. Şimdilik kaldıracak gibi görünmüyor.

Seyahat uyarılarını kaldıracak, turistlerin korkusunu yenecek adımlar atılmazsa ‘İstanbul’ transit yolcuların geçtiği sıradan bir Havaalanı olarak kalacaktır.

Toplam 927 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.