Ali Rıza Özkan
Ali Rıza Özkan - Bakalım Yaktın Beni kimi yakacak?

Bakalım Yaktın Beni kimi yakacak?

Muhteşem bir kadro ile Uğur Yüceli ilk kez perdede bir komedi filminde izleyeceğiz. Uğur Yücel filme dair Yokderdi filan bunun. Seyirciye hoşça vakit geçirtmekten başka dese de, Yaktın Beni oyunculuğu, yönetmenliği ve senaryosu ile usta işi bir film olarak duruyor.

Uğur Yücelin son zamanlarda sinemadan yana şansı yok gibi, umarım bu film birilerinin canını yakmaz, tersine herkesi mutlu eder.

5 üzerinden 4 yıldızı bileğinin hakkıyla alan film. 

Yaktın Beni
Yönetmen: Can Yücel

Senaryo: Uğraş Güneş

Müzik: Yıldıray Gürgen

Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutlar

Oyuncular: Uğur Yücel, Sarp Apak, Meltem Cumbul, Sinem Kobal, Hasibe Eren, Bülent Şakrak, Sezai Aydın, Ayça Damgacı,Ozan Özcan, Yağız Kılınç

Türkiye, 2015, 105

Ah bir zengin olsam!

Türkiyeninen büyük orta sınıf geyiklerinden birisi de ideallerinden vazgeçmekzorunluluğu üzerine yaratılmış sahte ve bayat söylencedir.  Sisteme yamanma, sistemin çarkından akan sudan kana kana içme dürtüsüyle oynaşan, kendisini topluma karşı savunmak,kirlenmesini meşru kılmak isteyen her döneğin başvurduğu argüman ideallerinden vazgeçmek zorunda kalmasıdır. Halbuki, kimse ideallerinden vazgeçmek zorunda değildir.

Bu filmde de, ideallerinden vazgeçmek zorunda kalan iki genç ve onların üzerinden gülmemiz gereken bir başarı öyküsü seyrediyoruz. Kısa süre önce gösterime giren Piyasadan Çok Alacağımız Varın hikâyesine oranla, bir sektör filmi olarak daha fazla aşk, macera ve kahkaha efekti içeren Öyle ya da Böylehaftanın ikinci komedi filmi.

Kesinlikle 5 üzerinden 3 yıldız hakkıdır, veriyorum.

Öyle Ya Da Böyle

Yönetmen:Alper Kaya

Senarist:Emrah Aktürk

Müzik:Musa Göçmen

Görüntü yönetmeni: Turgay Necipoğlu

Oyuncular: Serhat Osman Karagöz, Ferit Kaya, Şeyma Korkmaz, Reha Özcan, Erdal Tosun, Selim Erdoğan, Deniz Özerman, İsmet Numanoğlu, Bülent Yıldıran, Ayşegül Çaylı, Zeki Şen, İhsan Gedik

Türkiye,2015, 100

Korku sineması bildiğiniz gibi

Son on yılda ülkemizde çekilen 40 korku filminin 10una senaryo yazan Alper Kıvılcım yeni bir senaryo ile karşımızda.

Hikâye tanıdık, karakterler tanıdık, görsel efektler tanıdık! Bence, korku sinemasının vardığı noktaya ve geleceğine dair bir tartışma yapmak artık zorunlu hale geldi.

Kendisini izletiyor mu? Evet. Ama, sadece seyircisi var, diye memnun olmamız gerekmiyor.Korku sinemamız kendisini tekrar eden örgüsünden kurtulmalı, yeni karakterler,olay akışı, hikâyeler bulmak zorunda.

Küfa – Cin Kapanı

Yönetmen: Aykut Karagöl
Senarist: Alper Kıvılcım

Müzik: Ferhat Kutluer

Görüntü yönetmeni: Burak Tarım

Oyuncular: Zerrin Eren, Ezgi Yanık, OnurElaldı, Cem Ağırgez, Belma Mamati, Adnan Zaman

Türkiye, 2015, 91

Küçük sinemaseverlere: Arkadaşlık Oyunları

 

Mylittle Pony serisinin ikinci filmi Arkadaşlık Oyunları hikâyesinde hayvan sevgisini, dostluğun ve dayanışmanın gerekliliğini öne çıkaran, küçüklere yönelik bir animasyon filmi.

Okullar arası yarışmaya katılmak isteyen çete Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Rarity, Applejack ve Sunset Shimmer önce en iyi arkadaşları Twilight Sparkleın karşı takıma geçtiğini öğrendiklerinde yıkılırlar. Ancak, bu ihanet onların mücadele azmini kırmaz,tersine daha da keskinleştirir.

5 üzerinden 3 yıldız veriyorum.

Arkadaşlık Oyunları (My Little Pony: Equestria Girls)

Yönetmen: Ishi Rudell, Jayson Thiessen

Senarist:Josh Haber

Müzik:William Anderson

Sanat yönetmeni: Rebecca Dart

ABD,2015, 72

Hayatın harcadığı bir isyankâr kızın ardından…

Taksi şoförü bir baba ile eczacı bir annenin kızı olarak Londrada doğan Amy Winehouse, 2011de 28 yaşında öldü. Sorunlu bir ailenin içerisinde sorunlu bir kız çocuğu olarak büyüdü. Sorunlarını müzik yoluyla anlattı, belki sadece bir yardım çığlığıydı, yazdığı şiirler, gitarından dökülen notalar. Ama, sonunda çevresine, sisteme yenik düştü ve alkol zehirlenmesi ile bu hayata veda etti.

Asif Kapadia, içten ve samimi bir gözlemci yöntemi ile Amynin hayatını ve ölümünü belgesel olarak perdeye getiriyor. Var olan görsel materyalin başarılı bir şekilde değerlendirildiği Amy haftanın bence en ilginç filmi.

5 üzerinden 4 yıldızı hak ediyor!


Amy

Yönetmen:AsifKapadia

Senarist: Chris King

Müzik:Antonio Pinto

Görüntü yönetmeni: Matt Curtis

Oyuncular:Yasiin Bey, Amy Winehouse, Mark Ronson, Tony Bennett, Pete Doherty, BlakeFielder-Civil, Mitch Winehouse, Janis Winehouse

İngiltere,2015, 128

Mafya filmlerinde yeni bir şey yok!

Buhafta gösterime giren en iddialı film olan Kara Düzen, Bostondan bir mafya hikâyesi anlatıyor. Aynı zamanda eyalet senatörünün kardeşi olan Whitey Bulger FBI ile işbirliğine girerek, bölgedeki İtalyan mafyasına savaş ilan eder.Devlet iti ite kırdırmaktan dolayı memnun, Bulger ise önüne çıkan imkândan son derece şehvete kapılmış durumdadır. Sonunu biliyorsunuz!

Oldukça kalabalık ve yetkin bir oyuncu kadrosu ile son teknolojinin tüm olanaklarını görsel bir şölene çevirmek için kullansa da, hikâyesi basit, bildik ve tekrardan öte geçemeyen bir film, Kara Düzen.

5 üzerinden ancak 3 yıldız verebilirim.

Kara Düzen (Black Mass)

Yönetmen:Scott Cooper

Senarist:Mark Mallouk, Jez Butterworth

Müzik:Junkie XL

Görüntü Yönetmeni: Masanobu Takiyanagi

Oyuncular:Johnny Dep, Benedict Cumberbatc, Joel Edgerton, Sienna Miller, Juno Temple, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Kevin Bacon

ABD, 2015, 122

Sarayda dram,entrika ve ihanet!

Gotik romantizm diyorlarmış! Her türlü toplumsal bağdan ve gerçeklikten azade, hayalürünü bir ortamda bildiğin korku filmi!

Belki sürrealist denebilirdi! İngiliz saray entrikalarını en iyi yazan Shakespearei düşününce, Guillermo del Toronun bu işi oldukça vasat bir televizyon filmi mantığı içerisinde kotardığını anlıyorum. Ancak, özellikle de Edith rolündeki Mia Wasikowskanın çok başarılı bir oyunculuk çıkardığını da ekleyelim.

5 üzerinden vereceğim yıldız 2.5, o da Mianın hatırına! 

Kızıl Tepe (Crimson Peak)

Yönetmen:Guillermo del Toro

Senarist:Guillermo del Toro, Matthew Robbins

Müzik: FernandoVelázquez

Görüntü Yönetmeni: Dan Laustsen

Oyuncular:Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam ve Jim Beaver

ABD,2015, 119

Toplam 1013 defa okunmuştur.

Ali Rıza Özkan diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.