Mehmet Tanlı
Mehmet Tanlı - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Almanya’da da kutlandı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Almanya’da da kutlandı

Almanya’da çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kadın farklı sivil toplum kuruluşu, başkanları, yöneticileri ve siyasi partilerin öncülüğünde ülkenin farklı bölgelerinde eşit ve özgür bir yaşam talebi ile sokaklardaydı ya da düzenledikleri video konferanslarla, açıklamalarla  8 Mart hatırlatıldı, kutlandı.
gulten-tas.jpg

(Gülten Taş)

Almanya’nın Ruhr havzasındaki Recklinghausen şehri Uyum Meclisi Başkanı Gülten Taş ‘
"8 Mart'ta her yıl aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Konumumuzun değişmesi için Kadınlarımız artık iyi eğitilmeli, korunmalı, kendilerini geliştirerek, sosyal sorumluluk alarak tüm kurumlarda kilit yönetici olmak zorundalar. Erkek egemenliğinin değişmesi lazım. Ayrımcılığa, kadına şiddete, homofobiye, yaşam hakkı ihlallerine  karşı, başka bir dünya mümkün. Yeterki biz kadınlar gücümüze inanalım ve cesur olalım’’ dedi.

(cafer-kaplan-dede.jpg

(Cafer Kaplan Dede)

Yine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Yol Erkan Kurulu Başkanı Cafer Kaplan Dede başkanı olduğu kurumun 8 Mart ile ilgili açıklamasını paylaştı.
Açıklamada şu görüşler yer aldı;
‘’Erkek dişi sorulmaz, muhabbetin dilinde,
Hak’kın yarattığı her şey yerli yerinde.
Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok,
Noksanlıkla eksiklik, senin görüşlerinde.

Hünkar Hacı Bektaşi Velinin Kadına biçtiği değer yukardaki dizelerdedir.
Çok açık ve net kadın ve erkeğin eşit olduğunu dile getirmiş. Noksanlığın kişinin kendisinde, zihninde olduğunu yüzyıllar önce ifade etmiş. Hünkar’ın dediği gibi görüşlerimizde eksiklik olmasın, inancımız kadın ve erkeğe bir nazarla bakıyor, o halde kadınlar özgür olmadığı sürece dünyada eşitlikten bahsedemeyiz.’’ dendi.

bozoglu.jpg

(Cemal Bozoğlu)
Bavyera Eyalet Milletvekili ( Birlik 90 -Yeşiller) Cemal Bozoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’ Biliyorum 8 Mart dünya kadınlarının dayanışma günü ve bugün erkeklerin hiç konuşmadıkları ve dinledikleri bir gün olması gerekir. İki sloganla ben de kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesine destek vermek istiyorum. Kadın arkadaşlar mazur görürler herhalde. Erkek egemen yaşam tarzını terketmiş erkekler çoğalmalı!. Kadınlar mutlaka şiddetten korunmak zorunda!.8 Mart aynı zamanda annemin de doğum günü. İyi ki doğdun anam.’’ dedi.

kenan-kolat.jpg(Kenan Kolat) .

Berlin CHP Birlikleri Başkanı Kenan Kolat ise 8 Mart ile ilgili olarak şunları dile getirdi;
"Dünya Emekçi kadınlar gününde eşit hak mücadelesine devam ederken, kadın cinayetlerini özendiren nefret diline kararlı bir duruş diliyorum. Bugün yaşadığım şehir Berlin’ de 8 Mart nedeniyle resmi tatil. Bu her şehirde olmalıdır aslında ‘’

chp-alma.jpg

Almanya Duisburgta’ da 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar günü birbiriyle bağlantılı üç ayrı gösteriyle kutlandı.
Gösteriyi izlemek için lütfen tıklayınız

Toplam 5748 defa okunmuştur.

Mehmet Tanlı diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.