Nahit Duru
Nahit Duru - Bahçeli, erken öten horozu unuttu mu?

Bahçeli, erken öten horozu unuttu mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hemen her gün, şöyle veya böyle medyada yer alıyor.

Bahçeli, kimi zaman açıklamalarıyla, bazen eski söylediklerinin tam tersini savunmasıyla ve son zamanlarda AKPnin sözcülüğünü yapmasıyla gündeme geliyor.

Anımsayın, 8 Ocakta MHPnin aday göstermeyeceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, benim adayım Recep Tayyip Erdoğandır söylemiyle çok popüler olmuştu.

Yandaş medya alkışlarken, dik duran gazete ve televizyonlarla, MHPli bazı yol arkadaşları da bu çıkışı eleştirmişti. Çünkü o günlerde, AKP bile adayını resmen açıklamış değildi.

Sonra, erken seçim 26 Ağustosta yapılsın diyerek, son yılların en popüler, en konuşulan siyasetçisi haline gelen Bahçeli, o gün bugün hiç susmuyor, konuşıyor da konuşuyor, tıpkı AKP Genel Başkanı gibi…

Gündemden düşmeyen, popülaritesi her gün artan MHP Genel Başkanı Bahçeli, aynaya bakmadan,  SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için şunları söylemiş:
"Hayırlı uğurlu etsin. Son yılların en popüler siyasetçisi olmuştur." 
Bu sözleri neden söyler Bahçeli, Karamollaoğlunun  AKP ile yaptıkları ittifaktan oy alacağından çekinip, Onu yıpratmaya mı çalışıyor? Bilinmez.
Bu çıkışlar hayra alamet değil ya, neyse…
Daha önce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin adaylığı ile SPnin önerdiği çatı adayı Abdullah Gülü de eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Genelkurmay Başkanı Akarın Gülü adaylıktan vaz geçirmek için gitmesi konusunda ise sessiz kaldı. 
AKP iktidarının attığı doğru olmayan adımları bile alkışlamayı son zamanlarda adet haline getiren MHP Genel Başkanı, şimdi de CHPnin Cumhurbaşkanı adayına takmış.

CHPnin adayını hala açıklamaması konusunda da şunları söylüyor Bahçeli:

CHP sabrı taşırdı. Millet merak ediyor. Bir gün CHP önünde halk toplanacak. Artık açıkla şu adayı diyecekler."

Bahçeli burada, kendisini millet yerine koymuyorsa, o zaman CHP iyi bir şey yapmış… Halk CHPnin adayını merak ediyorsa bu güzel bir gelişme. Demek ki, millet CHPye ve Cumhurbaşkanı adayına önem veriyor.

CHP adayını Bahçeli ve AKP merak ediyorsa; bu telaş içinde olduklarının göstergesi olur.

Durum böyle ise; bu da hem AKPyi, hem onun sözcüsü konumundaki Devlet Bahçeliyi endişelendiriyor, korkutuyor. diye yorumlanırsa abartı olmaz.

Kaldı ki, Devlet Bahçeli, korkunun ecele faydası olmadığını bilenlerdendir.

Ayrıca, 8 Ocakta MHPnin aday göstermeyeceğini, AKP Genel Başkanının adaylığını destekleyeceğini açıklayan Devlet Bahçeli, CHPnin adayını geç ilan etmesinden neden yakınıyor.

  Erken öten horozu… sözünü unuttu mu acaba?

Toplam 763 defa okunmuştur.

Nahit Duru diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.