Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - AKP Hükümeti, Bank Asyanın lobisini yapan firmayla anlaştı!

AKP Hükümeti, Bank Asyanın lobisini yapan firmayla anlaştı!

AKP Hükümeti, ABDde gizemli bir lobi anlaşması yaptı.

Hükümet, Fethullah Gülen bağlantılı Bank Asyayı Uluslararası Sermaye Piyasasına sokan King & Spalding adlı  Hukuk ve Finansman Danışmanlık Firmasıyla anlaştı.  

Geçen hafta yapılan anlaşmayı, AKP Hükümeti adına Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile King & Spalding Başkanı Andrew C. Hruska imzaladı.

ABD Adalet Bakanlığı resmi kayıtlarında, anlaşmanın Hukuki bir konuyla ilgili olarak ABD ve Türk Hükümeti arasında işbirliği için ABD Adalet Bakanlığına bir öneri hazırlama ve sunma amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Anlaşma metninde hukuki konu gizli tutuluyor, Rıza Sarraf, Fethullah Gülen ya da başka bir konuyla ilgili bir ibare olup olmadığı o paragraf karartıldığı için görünmüyor.

ekran-resmi-2017-12-28-09.45.56.png

Şirkete ödenecek ücretin miktarı ve şartlarla ilgili ayrıntılar da karartılarak gizleniyor. 

Şirketin Başkanı Andrew Hruska, Adalet Bakanlığı ve şirkette ortağı olan FBI Başkanı Christopher Wray ile okul yıllarından beri yakın arkadaş olarak tanınıyor.

2003- 2005 arasında Bush Yönetimi döneminde Adalet Bakanlığında, sonra King & Spalding firmasında birlikte çalıştılar.  

Christopher Wray, geçen Temmuzda şirketten ayrıldı, Başkan Trump tarafından FBI Başkanlığına atandı.

Daily Caller haber sitesi, Hruskanın Wrayle olan yakın arkadaşlığın, hukuki konunun FBIla ilişkisi olup olmadığı sorusunu akla getirdiğini yazıyor.

King and Spalding Hukuk ve Finansman Danışmanlık Firması, Nisan 2013te Bank Asyayı 250 milyon dolarlık güvenceyle şeriata uygun sukuk (faizsiz bono ve tahvil) işlemiyle uluslararası sermaye piyasasına soktu.

Başkan Trumpa yakın isim ve şirketlerle çalışmaya özen gösteren AKP Hükümeti, 2017de Trumpın yakın arkadaşı, Rıza Sarrafın avkukatlığını da yapan eski New York Belediye Başkanı Giulianinin çalıştığı hukuk firması ve Trumpın seçim kampanyasına milyonlarca dolar bağışlayan iş adamı Brian Ballardın lobi şirketi Ballard Partnersle anlaştı.

ekran-resmi-2017-12-28-09.43.23.png

Toplam 679 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.